Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού θα φας το καλύτερο αρνίσιο συκώτι στην κατσαρόλα

Μάθε τη συνταγή και όλα τα μυστικά!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017

Η ταβέρνα "Το Βάσανο" στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας είναι μια αυθεντική κυπριακή τταβέρνα με συνέπεια και σεβασμό προς την παράδοσή μας, που συνεχίζει να προσφέρει νοστιμιές του τόπου μας εδώ και δεκαετίες!

Ήδη πέρασε στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας και το χαρακτηριστικό της όνομά το πήρε από τον παππού του ιδιοκτήτη, ο οποίος λειτουργούσε αυτήν την ταβέρνα, -στο ίδιος ακριβώς σημείο που λειτουργεί και σήμερα- και τον αποκαλούσαν "Το Βάσανο". Ο λόγος; Γιατί ο ίδιος είχε κρεμασμένα τα κρέατα τα οποία κόβονταν επιτόπου και τα έψηναν οι πελάτες του, ενώ εκείνος σέρβιρε ποτό! Κι όταν ένας καλοστεκούμενος περαστικός, μπήκε να δοκιμάσει το φαγητό του, όταν τον έβαλε να ψήσει το κρέας του, του λέει: "εσύ δεν είσαι ταβερνιάρης, είσαι βάσανο! Κι έμεινε από τότε το όνομα στο μαγαζί.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του εγγονού του ιδιοκτήτη, Γιάννου Μάμα. Ό,τι κι αν φας στην ταβέρνα του, είναι ολόφρεσκα, νοστιμότατα και ορθά ψημένα. Από τις αφράτες σεφταλιές του μέχρι το καλοχτυπημένο ταχίνι του! Κι από τις φρεσκότατες ντόπιες τηγανητές πατάτες του μέχρι τα μαγειρευτά του. Στο τέλος, κλείσε το μάτι στην άψογη του πίτα της σάτζης με μέλι.

SPECIAL
Σε κερδίζει το κρασάτο χοιρινό που λιώνει στο στόμα. Η απαλότητα της υφής του προέρχεται από το σωστό σίτεμα και το άψογο σιγανό ψήσιμο.

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ
Συκώτι αρνίσιο στην κατσαρόλα

Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 κιλό συκώτι αρνίσιο, κομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζεις το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζεις για λίγο μέχρι να μαράνει. Ρίχνεις μέσα το συκώτι και όταν αρχίζει να βράζει, το σκεπάζεις, χαμηλώνοντας τη φωτιά και το ανακατεύεις κατά διαστήματα. Όταν καταλάβεις ότι είναι έτοιμο, βάζεις το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λεμόνι.

Chef's ΤΙΡ
Το συκώτι πρέπει να είναι ντόπιο, κυπριακό για να έχει την καλύτερη γεύση και πάντα να είναι φρέσκο.

> (24323022) Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας. Δ-Σ 19.00-22.00 & Κ 12.00-15.00 (από Οκτώβριο, μέχρι τέλος Μαΐου).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close