Little Black Book , Εστιατόρια

Η σεφ που κρύβεται πίσω από ένα αγαπημένο hot spot της Λευκωσίας

Το who is who της chef του Elma and Fred, Μαρίας Χριστίνας Χαραλαμπίδου

Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017

Εδώ και δύο χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας, ενός εκ των hot spots στον going out χάρτη της πρωτεύουσας, ενώ μας εξομολογείται πως απολαμβάνει της δουλειά της χάρη στον ολοκληρωμένο και άψογα συναρμολογημένο, όσον αφορά στις πρώτες ύλες χώρο, του Elma and Fred.

Ο λόγος για την Μαρία-Χριστίνα Χαραλαμπίδου η οποία βρίσκεται πίσω από τα εύγευστα πιάτα του all day cafe bar. «Είναι ένα concept store, το οποίο με ιντριγκάρει, αφού διαθέτει δικό του food hall με αποτέλεσμα να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα και πιο ποιοτικά υλικά, ανά πάσα ώρα και στιγμή». Το βασικά συστατικά τα οποία προσφέρουν τις ιδιαίτερες γεύσεις στα πιάτα μας, προέρχονται από τους μεγαλύτερους οίκους της γαστρονομίας από όλη την Ευρώπη τα οποία μάλιστα μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί από το food hall.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως το φαγητό που προσφέρει είναι σε θέση να απογειώσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ ο άψογα διαμορφωμένος χώρος με έντονο το ιταλικό ταπεραμέντο, σε συνδυασμό πάντα με τα εξαιρετικά κρασιά και τα cocktails που παντρεύουν αρμονικά γεύσεις και αρώματα, το καταστούν μια πολύ καλή επιλογή για έξοδο. «Το βέβαιο είναι πως τα πάντα, στο Elma and Fred είναι ψαγμένα κάτι που ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το εκτιμά.

Από που πηγάζει η έμπνευση της όσον αφορά στη δημιουργία ενός πιάτου; Η Μαρία Χριστίνα Χαραλαμπίδου βασίζεται καθαρά στο καλά δουλεμένο concept του Elma and Fred, το οποίο ακολουθεί μια συγκεκριμένη και πολύ καλά προσεγμένη ιδεολογία με επιρροές από την μεσογειακή και ιταλική κουζίνα.

Αν η ίδια πρότεινε δύο πιάτα αυτά θα ήταν το club sandwich και ο σολομός. «Είναι υπέροχα, εύγευστα και θα σου δώσουν πρωτόγνωρες γεύσεις. Ωστόσο δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο Green menu του Elma and Fred το οποίο συνδυάζει με μαεστρία το healthy leaving και την απόλαυση. Αν ανήκεις στην κατηγορία των health conscious ατόμων τότε το μενού αυτό φτιάχτηκε για σένα.

Εμείς πάντως στην επόμενη μας έξοδο θα πάμε στο Elma and Fred. Εσύ;

Λεωφόρος Γεώργιου Γρίβα Διγενή 42-44, Λευκωσία, 1096. Πληροφορίες: 0035722680400.

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Δευτέρα -Σάββατο: 9.00 το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close