Πάμε Ταξίδι , Guide

Βόλτα στις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης!

Τα Χριστούγεννα εδώ γίνονται ακόμα πιο γοητευτικά

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2017

Γεμίστε τα μάτια σας με Χριστούγεννα και υπέροχα Christmas markets! Δείτε 10 από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης και πάρτε λίγη έμπνευση για το επόμενό σας ταξίδι!

1. Πράγα, Τσεχία
Αν και παραμυθένια όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο την περίοδο των Χριστουγέννων η Πράγα έχει λίγη παραπάνω «χρυσόσκονη»!
Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια ξεπηδούν σχεδόν παντού στην πόλη! Περιπλανηθείτε στα μεγαλύτερα από αυτά στην Πλατεία Wenceslas και στην Παλιά Πόλη. Μην αγνοήσετε όμως και τα μικρότερα Christmas markets στις πλατείες Náměstí Republiky και Havelské tržiště.
Αγοράστε πολύχρωμα χειροποίητα παιχνίδια και περίτεχνα γυάλινα στολίδια για να τα κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, δοκιμάστε πεντανόστιμα ψητά λουκάνικα klobásy και ζεστό αρωματικό κρασί! Βάλτε την Πράγα και την απίθανη υπαίθρια γιορτινή αγορά της στο κουτάκι των χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων!
> Από 2 Δεκεμβρίου μέχρι 6 Ιανουαρίου 2018

 

 

2. Βαρκελώνη, Ισπανία
Αν βρεθείτε στη Βαρκελώνη την περίοδο των εορτών, μη χάσετε την περίφημη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά Fira de Santa Llúcia που στήνεται μπροστά στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης και έχει τις ρίζες της πίσω στον 18ο αιώνα!
Τα παιδιά θα λατρέψουν το «caga tió» που θα βρείτε σε πολλούς πάγκους! Πρόκειται για κούτσουρο με ένα ζωγραφισμένο γελαστό πρόσωπο, κόκκινο καπέλο και δυο ποδαράκια. Κατά το καταλανικό έθιμο τα παιδιά το κρατούν στο σπίτι τους φροντίζοντάς το σαν κατοικίδιο! Συνήθως στο μάρκετ στήνεται και ένα γιγάντιο κούτσουρο που «χαρίζει» δώρα όταν τα παιδιά το χτυπούν με ράβδους!
> Από 24 Νοεμβρίου μέχρι 23 Δεκεμβρίου.

 

 

3. Νυρεμβέργη, Γερμανία
Ένα από τα καλύτερα και πλουσιότερα χριστουγεννιάτικα μάρκετ της Γερμανίας! Στο περίφημο Christkindlesmarkt της όμορφης Νυρεμβέργης, σας περιμένουν ανάμεσα σε πολλά άλλα: ζεστό αρωματικό κρασί, punch από ρούμι, ψητά αμύγδαλα, τα περίφημα αυθεντικά γερμανικά λουκάνικα bratwurst (ένας πεντανόστιμος παραδοσιακός βαυαρικός συνοδευτικός μεζές για τους λάτρεις της μπύρας!), φυσικά gingerbread και πολλές άλλες πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές της ιστορικής Φραγκονίας! Η μαγεία του Nürnberger Christkindlesmarkt ξεκινά κάθε χρόνο από την κεντρική πλατεία Hauptmarkt της όμορφης Παλιάς Πόλης και απλώνεται στους γύρω δρόμους και πλατείες. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια ιδέα!
> Από 1 μέχρι 24 Δεκεμβρίου

 

 

4. Κρακοβία, Πολωνία
Στην Κρακοβία το χριστουγεννιάτικο μάρκετ έχει έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα!
Η κεντρική πλατεία της Κρακοβίας, η Rynek Glowny στη μέση της Παλιάς Πόλης, γεμίζει κάθε χρόνο περίπου από τα τέλη Νοεμβρίου με μικρά ξύλινα σπιτάκια όπου πωλούνται παραδοσιακά διακοσμητικά, χειροποίητα δωράκια, παιχνίδια, κάθε λογής χειροτεχνίες καθώς και αλμυρές και γλυκές τοπικές λιχουδιές όπως πεντανόστιμα παραδοσιακά πολωνικά καπνιστά τυριά!
Εδώ θα βρείτε επίσης παραδοσιακά δαντελωτά τραπεζομάντηλα, κεραμική, δημιουργίες από σίδερο και γυαλί, φολκλόρ ξύλινα αγαλματάκια, πίνακες ζωγραφισμένους πάνω σε γυαλί αλλά και διάφορα άλλα μικρά αυθεντικά σουβενίρ. Θα θέλετε να τα βάλετε όλα στη βαλίτσα της επιστροφής από τη χριστουγεννιάτικη Κρακοβία!

 

 

5. Μπέρμιγχαμ, Αγγλία
Στο Μπέρμιγχαμ φιλοξενείται κάθε χρόνο το Birmingham's Frankfurt Christmas Market, το μεγαλύτερο γερμανικό χριστουγεννιάτικο μάρκετ εκτός Γερμανίας και Αυστρίας που συνδυάζεται τέλεια με το τοπικό Christmas Craft Market του Μπέρμιγχαμ!
Εδώ θα ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας με pretzels, schnitzels, παραδοσιακά βαυαρικά λουκάνικα bratwurst, ψητά αμύγδαλα και θα ζεσταθείτε πίνοντας γερμανικές μπύρες, ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί με αρωματικά! Απολαύστε!
> Aπό 16 Νοεμβρίου μέχρι 24 Δεκεμβρίου.

 

 

6. Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ Winter Wonders φιλοξενείται κάθε χρόνο στην καρδιά των κοσμοπολίτικων Βρυξελλών και απλώνεται στις Grand-Place, Bourse, Place Sainte-Catherine και Marché aux Poissons. Θα ενθουσιαστείτε με τα παιχνίδια του φωτός στην Grand-Place, τις διάσπαρτες χριστουγεννιάτικες αγορές, τα καρουζέλ στην Place Sainte-Catherine, τη μεγάλη ρόδα και το παγοδρόμιο στην Marché aux Poissons!
> Aπό 24 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

 

7. Γκέτεμποργκ, Σουηδία
Το Liseberg Christmas Market που στήνεται κάθε χρόνο στο Γκέτεμποργκ (Gothenburg)είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά της Σουηδίας!
Εδώ θα βρείτε πάνω από 60 πάγκους με διαφόρων ειδών λιχουδιές και χειροποίητα στολίδια, ένα μεγάλο ανοιχτό παγοδρόμιο, καπνιστά λουκάνικα, κρέας ταράνδου, glögg -δηλαδή ζεστό αρωματικό κρασί- και μια τεράστια ποικιλία από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και χειροποίητα δώρα. Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά πραγματικά στο Liseberg Amusement Park, ωστόσο μικρότερα μάρκετ μπορείτε να βρείτε στο Kronhuset, στην περιοχή Haga και στο Röda Sten Art Centre.
> Aπό 17 Νοεμβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου.

 

 

8. Ντίσελντορφ, Γερμανία
Στο Ντίσελντορφ κάνουν "go big" όταν πρόκειται για τα Χριστούγεννα!
Με πάνω από 200 πάγκους δε θα ξέρετε τι να πρωτοδείτε και τι να πρωτοδιαλέξετε ως ένα αυθεντικό χριστουγεννιάτικο σουβενίρ από τη μητρόπολη του Ρήνου! Εδώ τα χριστουγεννιάτικα μάρκετ ξεπηδούν σε κάθε γωνιά της πόλης! Βρείτε χρόνο να τα εξερευνήσετε όλα: το Christmas Market στην πλατεία Marktplatz της Παλιάς Πόλης με το περίφημο δημαρχείο και το άγαλμα του Jan Wellem, το "Engelchenmarkt" στην πλατεία Heinrich-Heine-Platz, τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Flinger Straße και το "Sternchenmarkt" στο Stadtbrückchen στην αυλή του Wilhelm-Marx-Haus, όπου μικρά και μεγάλα αστέρια από γυαλί αντανακλούν το φως δημιουργώντας παραμυθένια ατμόσφαιρα, το μάρκετ στην Πλατεία Schadowplatz έξω από το αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής Kö-Bogen, την αγορά στο Kö-Bogen στην Πλατεία Jan-Wellem-Platz και τέλος το Christmas Market στο Schadowstraße!
> Aπό 23 Νοεμβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου.

 

 

9. Αμβούργο, Γερμανία
Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης -μετά το Ρότερνατμ (δείτε 10 πράγματα που αξίζει να δείτε και να κάνετε στο Ρότερνταμ)-, το Αμβούργο, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μια νότα ναυτική στην πλατεία Rathausmarkt και στο Fleet Island. Τα λιγότερο mainstream χριστουγεννιάτικα μάρκετ θα τα βρείτε στην περιοχή Santa Pauli. Επίσης για τις οικογένειες αξίζει και το Hamburger Dom Winter Fun Fair, ένα fun fair που περιλαμβάνει από παζάρι μέχρι πυροτεχνήματα!

 

 

10. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Στη χριστουγεννιάτικη Βουδαπέστη θα νιώσετε πως βρίσκεστε μέσα σε φολκλόρ χριστουγεννιάτικο ουγγρικό παραμύθι!
Εδώ θα βρείτε πολλά Christmas markets διάσπαρτα μέσα στην πόλη, ωστόσο το παλαιότερο, το πλουσιότερο και το πιο δημοφιλές είναι αυτό που στήνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Vοrοsmarty (στα ουγγρικά Vörösmarty tér). Αφού κάνετε τα ψώνια σας και ενδώσετε στους γαστριμαργικούς πειρασμούς στην Vörösmarty κατευθυνθείτε στην Πλατεία του Αγίου Στεφάνου (St Stephen's Square) όπου μπροστά από την επιβλητική Βασιλική του Αγίου Στεφάνου θα βρείτε πάγκους με χειροποίητα παραδοσιακά ουγγρικά αριστουργήματα!
> Aπό 10 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close