Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτό είναι το αγαπημένο εστιατόριο των αναγνωστών για το 2017

78,506 ανέδειξαν το εστιατόριο "Το Κυπριακόν" στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού ως το αγαπημένο τους στέκι για φέτος

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2017

 

Ξαφνικά το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού έγινε το νέο talk of the town, απέκτησε ζωή, έδωσε νέα πνοή στην πόλη της Λεμεσού και κατέστη χώρος για έξοδο, απογευματινές βόλτες για καφέ, ποτό το βράδυ αλλά και για φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας. Μία από τις πιο εντυπωσιακές αφίξεις στο ανανεωμένο Παλιό Λιμάνι της πόλης είναι ‘Το Κυπριακόν’ που έβαλε στα πιάτα μας αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και ξεχασμένες συνταγές σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, μαθαίνοντάς μας ξανά από την αρχή τη γαστρονομική μας κουλτούρα. Εδώ, θα κάνεις ένα ψαγμένο ταξίδι γεύσεων μέσα από συνταγές της κυπριακής γαστρονομίας πέραν των 100 χρόνων, που θα φέρουν στο μυαλό σου μνήμες από φτιαγμένα με αγάπη πιάτα της γιαγιάς στο χωριό.

Το εντυπωσιακό, διώροφο εστιατόριο με θέα τη θάλασσα, διακοσμημένο με έντονα κυπριακά στοιχεία εναρμονισμένα στη σημερινή εποχή, αποτελεί μόνο έναν από τους πολλούς λόγους που καθιστούν ‘Το Κυπριακόν’ αγαπημένη επιλογή για φαγητό. Χειροποίητα σκεύη από Κύπριους τεχνίτες πήλινων δοχείων, κεραμικών πιάτων ή και ψάθινων καλαθιών φιλοξενούν ορεκτικά και άλλες λιχουδιές όπως τον παραδοσιακό τταβά, τα γεμιστά, τα κουπέπια, τις ραβιόλες με λάχανο αβγολέμονο αλλά και το φρέσκο ψωμί φτιαγμένο από τους σεφ του εστιατορίου αποκλειστικά και επιτόπου.

Αυτό το ταξίδι στην κυπριακή γαστρονομία που ξυπνά μνήμες από άλλες εποχές, σε συνάρτηση με την πολύ καλά ενημερωμένη με κυπριακές ετικέτες κάβα, την άψογη εξυπηρέτηση αλλά και την υπέροχη αισθητική του χώρου ανέδειξαν για φέτος ‘Το Κυπριακόν’ ως το αγαπημένο εστιατόριο των αναγνωστών στα Check In Eating Awards 2017.

Τιμητικός έπαινος ανάδειξης κυπριακού οίνου για "Το Κυπριακόν" 
Το κυπριακό κρασί βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ανοδική πορεία και την προσπάθεια ανάδειξης του κυπριακού οίνου έρχεται να ενισχύσει με τον καλύτερο τρόπο το εστιατόριο Κυπριακόν. Η αξιόλογη λίστα κρασιών του, που έχει ετοιμάσει ολόκληρη η ομάδα του εστιατορίου, περιλαμβάνει αποκλειστικά οίνους από κυπριακά οινοποιεία, με διεθνείς και το σημαντικότερο κυπριακές ποικιλίες είτε μόνες τους είτε σε blend. Δίνοντας έμφαση σε μικρούς και μεγάλους Κύπριους παραγωγούς, στην εκτενή και ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου παρουσιάζονται οι καλύτερες εμφιαλώσεις των κυπριακών γηγενών ποικιλιών.

Ιδιοκτήτης PHC   Franchised Restaurants Public Ltd
Executive Chef     Κυριάκος Κυριάκου
Chef de Cuisine    Πέτρος Σπανός

(25101556) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 09.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close