Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πήγαμε στη νέα, αστεράτη άφιξη της Στασικράτους

Είδαμε τον εντυπωσιακό χώρο, δοκιμάσαμε το μενού και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2017

Η αλήθεια είναι, ότι αυτήν την άφιξη, το Pralina Experience την περιμέναμε αγωνιωδώς εδώ και καιρό. Από τη μια το όνομα του ομίλου Ζορπάς, που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε κινήσεις ανωτέρας ποιότητας, που φτάνουν μέχρι την Ιορδανία και τη Νέα Υόρκη, και από την άλλη η βαριά υπογραφή του καταξιωμένου και κατόχου ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρη Λαζάρου, δημιούργησαν ένα ντουέτο υψηλών προδιαγραφών, που ομολογουμένως κέντρισαν πρωτόγνωρα το ενδιαφέρον.

Προορισμός μου, λοιπόν, η γκλαμουράτη οδός Στασικράτους και το εστιατορικό new kid on the block της, το οποίο ώθησε ασυναίσθητα ολάκερη την παρέα να πάρει ανά χείρας τα κινητά τηλέφωνα, για να απαθανατίσει το art nouveau, εστιατορικό διαμάντι, που είχαμε την τύχη να επισκεφθούμε. Ένα απαστράπτουσας σχεδιαστικής και διασκοσμητικής, γραμμής εστιατόριο, που κλέβει αμέσως τις ματιές και το οποίο φέρει τη βαριά υπογραφή του κορυφαίου ελλαδίτη αρχιτέκτονα, Επαμεινώνδα Δασκαλάκη από το γνωστό για τις iconic κτηριακές του δημιουργίες αρχιτεκτονικό γραφείο rkitekts Epaminondas Daskalakis & Associates (www.rkitects.eu).

Το πρόσχαροκαλωσόρισμα από την ομάδα των hostess, η βιτρίνα με τα γλυκοαλχημιστικάκαλλιτεχνήματα, το ντυμένο με μπρούντζο και μυστικιστικό φωτισμό, bar και τα ανεκτίμητης, μουσειακής αξίας έργα τέχνης και πολυπρόσωπα γλυπτά του Γιάννη Γαΐτη, του Παύλου και του Κωστή Γεωργίου, αποτέλεσαν ένα συνονθύλευμα εικόνων, που σπάνια συναντά κανείς.

Ακολουθούμε την πλήρως ενημερωμένη για την κουζίνα του εστιατορίου hostess, βαδίζοντας τον μακρύ, καλυμμένο με εντυπωσιακό μαυρόασπρο πάτωμα, διάδρομο, για να βρεθούμε στο εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις εστιατόριο, που κι αυτό παινευόταν για τις καταπράσινες, κλιματιζόμενες βεράντες του, την περίοπτη οινοκάβα με τις 550 σε αριθμό ετικέτες, αλλά και για τα μοναδικά καλλιτεχνήματά του.

Η γνώριμη φιγούρα του πολυβραβευμένου διευθυντή και Group Sommelier του εστιατορίου, Βάσου Μανώλη, ολοκλήρωσε το παζλ της έμφασης που δόθηκε στην οινoγαστριμαργική κουλτούρα, ενώ η ομάδα από τους καλοστημένους maître και σερβιτόρους αποδείκνυε καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, τον άκρατο επαγγελματισμό της. Η πρώτη ανάγνωση του μενού, ενεργοποίησε μονοκοπανιά τους σιελογόνους αδένες, οι οποίοι καταλάγιασαν ευθύς με την άφιξη της ενισχυμένης με σαφράν, ψαρόσουπας (€8), της σαλάτας με κινόα, τόνο και απαλή μελιτζανοσαλάτα (€13) και ειδικά, του υπέροχου ποσέ αυγού, που κλείνει τον κύκλο της γεύσης του μαζί με αφρό πατάτας και καπνιστό χέλι (€11).

Βάζουμε άριστα στη ζεστή τριλογία ψωμιών, στις γιγαντιαίες ελιές και στο αγνό, παρθένο ελαιόλαδο που έφτασε φιλοφρονητικά και στο δικό μας τραπέζι, μα στέλνουμε ευθύς τα εύσημά μας στον executive chef και συνεργάτη του Λευτέρη Λαζάρου επί μια δεκαετία στο Βαρούλκο Αθηνών, Κυριάκο Κολοκυθά, για το al dente ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι (€16), για τα μαύρα λιγκουίνι με ραγού γαρίδας και ντοματίνια (€22) μα και για στα λουκούλλεια μάγουλα ιβηρικού χοίρου, σε στρώμα από πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα μελιτζάνας και κρεμμυδιού (€20). Η γαστρονομική κορύφωση, φυσικά, επετεύχθη με την άφιξη του απόλυτου plated dessert, του κρεμώδους σουφλέ σοκολάτας μαζί με θεϊκό παγωτό βανίλιας και σως πορτοκαλιού (€10). Μια από τις ποιοτικότερες, εστιατορικές αφίξεις στο νησί, που με κάνει πραγματικά περήφανο για το υψηλό επίπεδο εστίασης, που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια το νησί.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close