Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τραχανοκεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας σε κυπριακή ταβέρνα

Μία απόλυτα δημιουργική ταβέρνα που αναδεικνύειπαλιά, ξεχασμένα υλικά και γεύσεις της κυπριακής γαστρονομίας

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2017

Η φιλόξενη δημιουργική ταβερνούλα Το Πατρικόν στην Τερσεφάνου σίγουρα θα θυμίσει σπίτι της δεκαετίας του ‘80, αφού στεγάζεται στο πατρικό των ιδιοκτητών. Στόχος των ανθρώπων της ταβέρνας είναι να σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου! Στην ανοιχτή για όλους κουζίνα της ταβέρνας, ο σεφ Κυριάκος πραγματικά δημιουργεί! Μαζί με τα δύο αδέλφια του, που τρέχουν να εξυπηρετήσουν την πελατεία, προσφέρει κάτι πραγματικά ασύλληπτο σε γεύση και αρώματα! Όλα τα πιάτα είναι νέα και πρωτότυπα και δεν τα συναντάς πουθενά αλλού.

Στόχος των ιδιοκτητών της είναι να αναδείξουν παλιά, ξεχασμένα υλικά και γεύσεις, να θυμίσουν ξανά στους μεγαλύτερους νόστιμα πιάτα από το παρελθόν και να συστήσουν στους νεότερους κυπριακές γεύσεις, όλα πασπαλισμένα με ένα δικό τους, αυθεντικό συνδυασμό ντόπιων υλικών και τρόπου μαγειρέματος.

Γι’ αυτό και στο Πατρικό όλα τα πιάτα μπορούν να θεωρηθούν σπεσιαλιτέ. Αυτό, όμως, που τους καθιέρωσε και τους έκανε γνωστούς είναι οι τραχανοκεφτέδες, τους οποίους σερβίρουν με μαρμελάδα ντομάτας. Για την πελατεία του, αυτό είναι το πιάτο που ξεχωρίζει με την έντονη γεύση του τραχανά και την απαλή επίγευση της μαρμελάδας.

Πάρε γεύση!
Η δημιουργική αυτή ταβέρνα προσφέρει δύο διαφορετικά μενού. Το ένα προσφέρεται τις Πέμπτες και το άλλο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Και τα δύο μενού έχουν να κάνουν με τη δημιουργική, κυπριακή κουζίνα, με την διαφορά ότι στο μενού της Πέμπτης θα βρεις πιο γνωστές -του χωριού- συνταγές, όπως στιφάδο, κλέφτικο, κ.ά.

Γιατί να πας
Πρέπει να επισκεφτείς αυτή τη δημιουργική ταβέρνα, γιατί ετοιμάζει μια εξαιρετική κουζίνα με πιάτα από κυπριακές, πατροπαράδοτες συνταγές, που φτιάχνονται με αλλιώτικο τρόπο. Και αξίζει να τα δοκιμάσεις όλα! Προσφέρεται μεζές και για vegan και vegetarians, πάλι με πιατάκια άκρως δημιουργικά.

Τηλ.: 24424831
Οδός: Αρχ. Μακαρίου Γ’ 22, Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας.
Facebook: tavernatopatrikon
Πεμ-Σ 19.30-22.30 & Κ 13.00-15.30 & 19.30-22.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close