Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το στέκι που άλλαξε το κέντρο της Λευκωσίας έχει ένα υπέροχο success story

Η άφιξη του φινετσάτου franchise των Paul στην Κύπρο με την μακρόχρονη ιστορία έφερε ένα αέρα Γαλλίας στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2018

Αναμέναμε πώς και πώς την άφιξη του παριζιάνικου Paul. Τα μυρωδάτα ψωμιά του, τα λαχταριστά γλυκά του και φυσικά η αυθεντική γαλλική κουζίνα του, είναι μόνο τρεις από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το επισκεφθείς.

Πέντε Γενεές 'Φουρνάρηδων'
Το 1889, στο Croix, μια μικρή πόλη κοντά στην Lille, στη Βόρεια Γαλλία, ο Charlemagne Mayot και η γυναίκα του, άνοιξαν έναν μικρό φούρνο στη Rue de la Mackellerie. Τη μικρή αυτή επιχείρηση ανέλαβε το 1908 ο γιος του Mayot, ο Edmont-Charlemagne Mayot μαζί με τη γυναίκα του Victorine. Μερικά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 1935, η κόρη τους, Suzanne, άνοιξε μαζί με τον σύζυγό της τον δικό τους φούρνο στη Rue des Sarrazins στην κοντινή και μεγαλύτερη πόλη, τη Lille.

Κάπως έτσι αρχίζει και η ιστορία του Paul. Την περίοδο που ο γιος της Suzanne, ο Francis Holder, άρχισε να δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση, αγόρασαν ένα διάσημο ζαχαροπλαστείο, που άνηκε στην οικογένεια Paul. Το όνομα διατηρήθηκε και το 1963, απέκτησαν έναν δεύτερο φούρνο, τον οποίο ονόμασαν και αυτόν Paul.

Σταθμός-αναφορά στην πορεία του Paul ήταν το 1972. O Francis ανακαίνισε τον οικογενειακό φούρνο και εγκατέστησε μέσα έναν ξυλόφουρνο, ο οποίος ήταν ορατός στους πελάτες. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε σημαντική, αφού για πρώτη φορά ο πελάτης έβλεπε μπροστά στα μάτια του, την 'τέχνη του ψωμιού', βήμα προς βήμα. Από το ζύμωμα, τον τρόπο που έπαιρνε σχήμα το ψωμί, τη μαεστρία αυτού που έφτιαχνε το ψωμί, μέχρι το ψήσιμο. Το brand Paul αρχίζει να αποκτά μια δυνατή ταυτότητα και έτσι το 1972, ανοίγει ο πρώτος φούρνος Paul εκτός Γαλλίας και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης διεθνούς πορείας. Δύο χρόνια αργότερα, κάποιοι φούρνοι εντάσσουν στον χώρο τους café και μερικά ή/και εστιατόριο. Έτσι σιγά σιγά, το Paul αρχίζει να μπαίνει με περισσότερους τρόπους στην καθημερινότητα του καταναλωτή.

Το 1993, ο Francis Holder, κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προσθέτοντας στην επιχείρηση δύο σημαντικά στοιχεία: το περίφημο πια μπροστινό κατάστημα, όπου ο πελάτης μπορούσε να πάρει για το σπίτι ψωμί, αρτοπαρασκευάσματα και γλυκά, και την προσθήκη εξειδικευμένων ψωμιών φτιαγμένα με συγκεκριμένο σιτάρι.

Το 2007, η πέμπτη γενιά φουρνάρηδων της οικογένειας αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης. Ο Francis Holder παραδίδει τη σκυτάλη στα παιδιά του και ο γιος του Maxime γίνεται ο CEO της Paul International.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2009, το Paul γιορτάζει την 120ή επέτειό του, ανανεώνοντας την υπόσχεση της εταιρείας να προσφέρει φρέσκο ψωμί, ψημένο καθημερινά χρησιμοποιώντας παραδοσιακές, βραβευμένες μεθόδους και εντάσσοντας την μπαγκέτα 'Charlemagne', προς τιμή του ιδρυτή Charlemagne Mayot, στην γκάμα του.

Το Paul συνεχίζει να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, κτισμένη γερά στα θεμέλια παραδοσιακών μεθόδων, που πέρασαν από πέντε γενιές. Μια πολιτική που εφαρμόζεται σε πάνω από 33 χώρες, όπου οι φούρνοι Paul λειτουργούν ως 'ο πρεσβευτής του γαλλικού τρόπου ζωής'.

Το Paul στην Κύπρο
Από τον περασμένο Δεκέμβρη, έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τα προϊόντα του Paul και στην Κύπρο! Το Paul Boulangerie, Patisserie, Bistro άνοιξε στην καρδιά της Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στη οδό Ζήνας Κάνθερ. Το Paul βρίσκεται εντός ενός υπέροχα αναπαλαιωμένου κυπριακού αστικού αρχοντικού. Τα γαλλικά στοιχεία στην διακόσμηση τονίζουν και αναδεικνύουν τη μακροχρόνια ιστορία του Paul.

Το εστιατόριο έχει χωρητικότητα 250 ατόμων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ένα take away μπαρ. Σερβίρει τα φημισμένα ψωμιά και σφολιατοειδή του Paul, τα οποία μπορείς να πάρεις και για το σπίτι. Τα ψωμιά ψήνονται φρέσκα καθημερινά από καταρτισμένους αρτοποιούς και η γκάμα όσων μπορείς να πάρεις μαζί σου συμπληρώνεται από τα 34 διαφορετικά είδη γαλλικών γλυκών, που φτιάχνονται από ζαχαροπλάστες της γαλλικής κουζίνας. Θα πας από το πρωί για διάσημο και πραγματικά υπέροχο πρωινό και για brunch με πιάτα όπως το 'Παριζιάνικο Πρόγευμα', τάρτες και γαλλικές φρυγανιές, καθώς και διάφορες εκδοχές του αβγού και θα τα συνοδεύσεις με τον μυρωδάτο φημισμένο καφέ Lavazza, που φτιάχνει ειδικό χαρμάνι για το Paul.

Η γαλλική κουζίνα στα καλύτερά της
Το Paul, όμως, είναι φημισμένο και για τα πιάτα του. Η γαλλική κουζίνα πρωταγωνιστεί στο μενού με γεύσεις, όπως το Coq Au Vin - κόκορας κρασάτος-, βοδινό εσκαλόπ, σαλάτα Niçoise, διάφορες αλμυρές τάρτες, ενώ δεν λείπουν τα burger σε διάφορες εκδοχές, μακαρονάδες, πλούσιες σαλάτες, καθώς και άλλα κυρίως. Θα απολαύσεις το φαγητό σου με κρασιά από Κύπρο, Ελλάδα και Γαλλία. Το μενού ολοκληρώνεται με τα λαχταριστά επιδόρπια του Paul.

Rendez-vous στο PAUL!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close