Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Στέλιος έχει τη φήμη των καλύτερων σάντουιτς

Ένα μαγαζί που κουβαλάει τη νοστιμιά των παλιών καραβανιών σου φτιάχνει σήμερα στο μαγαζί του πια ‘αλύπητα’ σάντουιτς και μπέργκερ

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018

Αν και η τάση του street food φαίνεται να μας έχει κερδίσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια εντούτοις δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως πρόκειται για μία απόλυτα κυπριακή συνήθεια που φαίνεται πως την ξεχάσαμε.

Ποιος δεν θυμάται τα καραβάνια με σάντουιτς και μπέργκερ που παλαιότερα τα συναντούσαμε πιο συχνά στο δρόμο παρκαρισμένα σε μία πλευρά με κανένα πλαστικό τραπεζάκι και καρέκλα καμιά φορά απέξω. Ένα μεγάλο αυτοκίνητο, αλύπητα σάντουιτς, σπιτικό μπέργκερ, τηγανητές πατάτες για να σου καλύψου την πείνα της στιγμής. Μάλιστα, πολλά τέτοια καραβάνια είχαν αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη και μερικά χρόνια αργότερα άφησαν το καραβάνι τους και στεγάστηκαν σε μικρά ή μεγαλύτερα μαγαζάκια με τους πελάτες τους να τους ακολουθούν.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και εξελίχθηκε η ιστορία ενός από τα πιο γνωστά καραβάνια της περιοχής των αγγλικών βάσεων κοντά στην κοινότητας της Ξυλοτύμπου. Πριν από 15 περίπου χρόνια, ο Στέλιος έφτιαξε το δικό του καραβάνι, το Stelios Cyprus Sandwich το οποίο απέκτησε νωρίς τη φήμη του καλύτερου σάντουιτς αφού ξένοι-που εργάζονταν στις αγγλικές βάσεις- αλλά και ντόπιοι τα τιμούσαν ιδιαίτερα.

Ο Στέλιος, τα τελευταία χρόνια αποχώρησε από το καραβάνι του δρόμου, κρατώντας όμως ως ατραξιόν το φορτηγάκι του και άνοιξε το δικό του πια μαγαζάκι για να φτιάχνει όπως ο ίδιος ξέρει εκείνα τα φημισμένα σάντουιτς και όχι μόνο.

Η νέα εποχή
Σήμερα, δεν γίνεται να βρεθείς στην περιοχή και να μην περάσεις από το χωριό Ξυλοτύμπου της επαρχίας Λάρνακας για να δοκιμάσεις τα πιάτα του Στέλιου. Ένας μικρός χώρος, χωρίς πολλά πολλά, απλοϊκός με τη ζεστασιά, τη φροντίδα και τη φιλοξενία του Στέλιου που θα σε κερδίσει αμέσως με την ευγένειά του.

Το μαγαζί ανοίγει από νωρίς το πρωί προσφέροντας λαχταριστό και πλούσιο πρόγευμα. English breakfast, Scottish αλλά και κυπριακό σε πολύ χαμηλές τιμές. Εκείνο όμως που θα κλέψεις τις εντυπώσεις είναι η κατηγορία των σάντουιτς για τα οποία φημίζεται ο Στέλιος και οι πελάτες του δεν διστάζουν να το λένε. Δοκίμασε το Cyprus Special Sandwich και το Cyprus Special με κοτόπουλο. Πλούσιο, χορταστικό σε ολόφρεσκο ψωμάκι. Σίγουρα το μάτι σου θα πέσει στα 'αλύπητα' μπέργκερ του Στέλιου τα οποία φτιάχνονται από το μαγαζί με φρέσκο, μοσχαρίσιο καθαρό κιμά. Για τους πολύ πεινασμένους προτείνεται το Cyprus Special Burger που είναι απίστευτο! Δυο σπιτικά μπιφτέκια, σε ολόφρεσκο φραντζολάκι, μπέικον, αβγό και τυρί να σου τρέχουν τα σάλια.

Το μενού αν και σταθερό μπορείς να διαμορφώσεις το σάντουιτς ή το μπέργκερ με τα υλικά της αρεσκείας σου. Για τους φίλους των ειδών σχάρας το μαγαζί σερβίρει και σουβλάκι, μπριζόλα, πιάτα σε μερίδες, φιλετάκια κοτόπουλου ακόμη και καλαμάρι.

Το Stelios Cyprus Sandwich διατηρεί εδώ και 15 χρόνια τη φήμη του καλού, μερακλίδικου σάντουιτς κουβαλώντας την φήμη των παλιών καραβανιών του δρόμου στο μαγαζί του που πρέπει να επισκεφτείς για να δοκιμάσεις τα λαχταριστά καλούδια του.

(99030773) Γρήγορη Αυξέντιου 65, Ξυλοτύμπου, Λάρνακα. Δ-Παρ 08.00-22.00 & Σ 09.00-17.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close