Things to Do , Top Stories

Μέρα Περιβάλλοντος και Αειφορίας στον Συλλογικό Μπαξέ

Η τρίτη εκδήλωση από την Ουτοπία Κολεκτίβα, στον Συλλογικό Κήπο

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2013

Η Ουτοπία Κολεκτίβα* διοργανώνει την τρίτη εκδήλωσή της στον "Συλλογικό Κήπο", η οποία θα είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον και την Αειφορία. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οργανισμοί και ομάδες που δραστηριοποιούνται στα θέματα αυτά και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους μέσω εργαστηρίων (για μικρούς και μεγάλους), παρουσιάσεων αλλά και συζήτησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε εργασίες στον κήπο και σε διάφορες δραστηριότητες: θα φτιάξουμε ταϊστρες για τα πουλιά με τον "Πτηνολογικό Σύνδεσμο", θα μάθουμε για την κομποστοποίηση και μετατροπή τηγανελαίων από την "Ακτή", θα πληροφορηθούμε για τις δράσεις όλων των οργανισμών που θα συμμετέχουν και θα έχουμε παρουσίαση για την κομποστοποίηση με μικροοργανισμούς στις 18.00 και από τον "Μυκητολογικό Σύνδεσμο Κύπρου" στις 18.30. Τέλος, θα μαζεύονται ρούχα, άχρηστα τηγανέλαια και τενεκεδάκια για τους οργανισμούς "Ανάκυκλος Περιβαλλοντική", "Ακτή" και "Cans for Kids". Καλούνται όλοι οι επισκέπτες να φέρουν και τα δικά τους!

Η Ουτοπία Κολεκτίβα έχει αρχίσει τη δημιουργία του Συλλογικού Κήπου, με όνομα "Συλλογικός Μπαξές", στο Γραμμικό Πάρκο Εθελοντών Καϊμακλίου, μεταξύ των οδών Β. Βουλγαροκτόνου και Σμύρνης (πρώην σιδηροδρομική γραμμή), σε συνεργασία με το δίκτυο Μ.Κ.Ο. Youth Power. Ο Συλλογικός Κήπος είναι ένα πρόγραμμα ανοικτό σε όλους τους κάτοικους της Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση στους τομείς: ανἀπτυξη αειφόρου και συλλογικής κοινότητας,  βιολογική καλλιέργεια και προώθηση ενός εναλλακτικού, αειφόρου και υγιή τρόπου ζωής για νέους που σήμερα βιώνουν την κοινωνικο-οικονομική αβεβαιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία: https://collectivebahce.wordpress.com, www.facebook.com/UtopiaCollectiva και www.youthpowercyprus.org

*Η Ουτοπία Κολεκτίβα έχει σαν βάση της το κατάστημα Ουτοπία στην εντός των τειχών Λευκωσία,  εκεί που συναντώνται όλες οι κουλτούρες. Μια ομάδα νέων ανθρώπων με παρόμοιες αντιλήψεις ως προς τον τρόπο ζωής, τη φύση και την κοινωνία δημιούργησε την Κολεκτίβα τον Ιανουάριο του 2012. "Έχοντας την ευημερία σαν κεντρικό άξονα της ζωής μας, ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και τη σχέση μας με την κοινότητα. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε ένα υγιή, συλλογικό και αειφόρο τρόπο ζωής", όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της Κολεκτίβας. Στην Ουτοπία φιλοξενούνται καθημερινά κάτοικοι της περιοχής και άτομα που ασχολούνται με περιβαλλοντικά, κοινωνικο-πολιτικά και πολιτιστικά θέματα.

Πέμπτη 30/5, Συλλογικός Κήπος, Γραμμικό Πάρκο Εθελοντών Καϊμακλίου (μεταξύ των οδών Β. Βουλγαροκτόνου και Σμύρνης - πρώην σιδηροδρομική γραμμή), 17.00-21.00, είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες 99583947 (Στέφανη Πολυκάρπου).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close