Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2018
Με ορίζοντα ολοκλήρωσης του το 2024, τον Μάρτιο του 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση του Limassol Neo, μιας νεας μεγάλης ανάπτυξης στη Λεμεσό που θα αποτελείται από τέσσερα ψηλά κτήρια και τα οποία θα κτιστούν στο παραλιακό μέτωπο δίπλα από τον δημόσιο κήπο από την εταιρεία Pafilia. Σχετικές πληροφορίες με τα χρονοδιαγράμματα αναφέρονται σε δημοσίευμα του Capital Today.
Οι τέσσερεις νέοι πύργοι θα είναι 43-38-31-25 ορόφων με 345 διαμερίσματα, καταστήματα, εστιατόρια, 1472 υπόγειους χώρους στάθμευσης 2 επιπέδων, δημόσιο χώρο πρασίνου, εμβαδού 4.990 τ.μ. και δημόσια πλατεία 471 τ.μ.. Ο πύργος των 43 ορόφων θα φθάνει τα 173 μέτρα, αυτός των 38 ορόφων τα 148, των 31 ορόφων τα 121 και των 25 ορόφων τα 96 μέτρα. Το προβλεπόμενο κόστος της ανάπτυξης θα ανέλθει στα €250 εκατομμύρια.
Σημειώνεται ότι στο τεμάχιο επί της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου όπου θα ανεγερθούν οι νέοι πύργοι υπήρξαν άλλοι σχεδιασμοί από την εταιρεία Pafilia και έχει πάρει και τις σχετικές εγκρίσεις από το 2010 για ανέγερση μεικτής ανάπτυξης με υπόγειο χώρο στάθμευσης και με το όνομα «Limassol Landmark». Το έργο προέβλεπε ένα πύργο 29 ορόφων και δύο μικρότερων κτηρίων με 233 οικιστικές μονάδες, 14 καταστήματα και 3 εστιατόρια.
Η φωτογραφία του έργου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Αρχιτέκτονα John Bradbury ο οποίος όπως αναφέρει έχει εργαστεί για τον σχεδιασμό του έργου κι ο οποίος σχεδιασμός σύμφωνα πάντοτε με τον αναφερόμενο έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Λονδίνου, Wood Bagot.

Σχετικά
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι -Αναλυτικά η πρόγνωση
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε και για σήμερα προειδοποίηση για καταιγίδες, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.
Παγκόσμια έρευνα κατατάσσει την Κύπρο στη 16η θέση για τη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο
Η Κύπρος κατατάσσεται στη 16η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, ανάμεσα σε συνολικά 97 χώρες που αξιολογήθηκαν.
Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και πώς ονομάζεται η πιο διάσημη πανσέληνος του χρόνου
Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία
Η Οικογένεια Πουλλάκη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Σίγμα με νέα πρόσωπα
Κάθε επεισόδιο είναι μια μικρή ιστορία από το σπίτι τους
Ποιες είναι οι παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς με τον σκύλο σου;
Το καλοκαίρι με τόσο ψηλές θερμοκρασίες, όλοι έχουμε ανάγκη τα μπάνια στη θάλασσα, μαζί μας και οι τετράποδοι φίλοι μας.
Μουντιάλ 2026: Οι αγώνες σήμερα - Οι ώρες και πού θα τους δεις
Με την ολοκλήρωση των σημερινών αγώνων, ξεκινά η προημιτελική φάση του Μουντιάλ 2026
Έρχονται τα «Πασχαλινά Χωριά» σε 10 κοινότητες της Κύπρου
Από το 2027 αρχίζει ο θεσμός Πασχαλινά Χωριά
77 υπέροχα αγροτουριστικά σε 48 χωριά για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό
Καλοκαιρινές αποδράσεις σε πανέμορφα καταλύματα της κυπριακής υπαίθρου