Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Νέα εικόνα στο πολυτελές ασιατικό εστιατόριο της Λεμεσού

Ένας χώρος με μινιμαλιστική διάθεση, απαλλαγμένος από ethnic στοιχεία

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2018

Οι ‘επεμβάσεις ομορφιάς’ και οι αναζωογονητικές κινήσεις, που πραγματοποιούνται τον τελευταίο χρόνο στο πολυβραβευμένο ξενοδοχείο της Λεμεσού, Four Seasons, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απείρακτο και το λατρεμένο από ντόπιους και ξένους ‘εραστές’ της ασιατικής κουζίνας, Seasons Oriental. To αισθητικό αποτέλεσμα, για ακόμη μια φόρα, μας εντυπωσίασε, αλλά και μας ώθησε να ενεργοποιήσουμε τις φωτογραφικές μας μηχανές, για να αποτυπώσουμε ένα χώρο που σε τίποτα δεν θύμιζε το αρχιτεκτονικό-διακοσμητικό πρόσφατο παρελθόν του.

Ένας χώρος με μινιμαλιστική διάθεση, απαλλαγμένος από ethnic στοιχεία, ο οποίος εντυπωσιάζει με την πρωτοκαθεδρία της καστανόχρωμης ξυλείας, των τραπεζιών που διανθίζονται με χρυσούς ομόκεντρους κύκλους και του φωτισμού που βάφει όμορφα τις επιτοίχιες, ραβδοειδείς ξυλοκατασκευές.

Το τραπέζι πλάι στο ένα εκ των δύο φαντασμαγορικών, ηλεκτρικών τζακιών, έγραφε το όνομά μας και δεν άργησε διόλου να γεμίσει με τα πρώτα ορεκτικά πιάτα του πραγματικά ταλαντούχου chef Guan Rui Jiong. Καλή αρχή με τα ζυμωμένα με χυμό από κοκκινογούλια La hon gow dumplings (€10.50), γεμιστά με τραγανά λαχανικά και άγρια μανιτάρια και τα αρωματισμένα με μαύρη τρούφα ομόλογά τους με γέμιση κιμά γαρίδας (€6/τεμάχιο). Η απίστευτα αρωματική Μωροκανέλλα (2017) του οινοποιείου Aes Ambelis (€35), μίλησε υπέροχα στο στόμα.

Το ορθότατα ψημένο halibut, πλασαρισμένο με κύβους από χτένια και θεϊκό unagi sauce (€30) συνδυάστηκε όμορφα με το απόλυτο vegetarian dish, τα μπρεζέ μανιτάρια enoki, μαζί με σοταρισμένο σπανάκι και abalone sauce (€11). Δίνουμε για ακόμη μια φορά τα θερμότατα συγχαρητήριά μας, τόσο στη διευθύντρια και καταξιωμένη σομελιέρ Στάλω Αραμπαντζή, όσο και στο λοιπό προσωπικό για την υποδειγματική εξυπηρέτηση και απολαμβάνουμε το τρυφερό, κομμένο σε κύβους βοδινό φιλέτο (€23), που αναπαυόταν ιδανικά σε κεκάκι από γαρίδες και αμύγδαλα, αγγιγμένο κι αυτό με sweet soya brown sauce.

Ένα πιάτο που συνδυάστηκε ιδανικά με ένα συνονθύλευμα από διάφανα noodles, ποταμίσιες γαρίδες και λαχανικά (€11.50), δεμένα γευστικά όλα τους, με τη σπιτική XO sauce του Seasons Oriental. O γλυκός επίλογος γράφτηκε κι αυτός με κεφαλαία γράμματα, με ονειρική strawberry meringue (€8) και με τάρτα σοκολάτας και τζίντζερ (€8).

(25858000) Λεωφόρος Αμαθούντος 67-69, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός. Τετ-Δ 19.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close