Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

O Νικόλας έφτιαξε το δικό του καφέ πάνω σ' ένα ποδήλατο

Ένα αλλιώτικο καφέ έκανε την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα στον πολυσύχναστο δρόμο των Φοινικούδων στη Λάρνακα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2018

Ένας νεαρός τόλμησε και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα 'ανοίγοντας' το δικό του καφέ το οποίο όμως δεν μοιάζει με κανένα άλλο αφού βρίσκεται πάνω σε ένα... ποδήλατο.

Ο δημιουργός του συγκεκριμένου coffee bike λέγεται Νικόλας, κατάγεται από τη Λάρνακα και ασχολείται με τον τομέα του καφέ τα τελευταία 13 χρόνια. Αυτό το διάστημα θα τον βρεις δίπλα στο ποδήλατό του να φτιάχνει καφέ με αγάπη.

Πώς ξεκίνησε
Από μικρός αφιέρωνε αρκετό χρόνο στην τέχνη του καφέ. Το 2012 ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς barista, στους οποίους κατέλαβε την 1η θέση στην Κύπρο και την ίδια χρονιά, την 3η, σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Τα τελευταία 4 χρόνια ζούσε στην Αγγλία, όπου εκεί δούλευε ως εκπαιδευτής barista, αλλά και ως Coffee Roaster σε γνωστό καβουρδιστήριο καφέ. Ταξίδεψε σε αρκετές πόλεις παρακολουθώντας εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και ομιλίες από βραβευμένους επαγγελματίες στον χώρο του καφέ. Πριν από περίπου δύο χρόνια κατάφερε να πάρει το Diploma Speciality Coffee Association μαζί με 13 πιστοποιήσεις. Τον Απρίλιο του 2017 αντιπροσώπευσε την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Coffee Master, που διεξήχθη στο Λονδίνο. Επίσης την ίδια χρονιά, είχε πάρει δύο φορές την 1η θέση σε διαγωνισμούς Latte Art.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του Coffee Bike
Όσον αφορά το Coffee Bike, η ιστορία πάει πέντε χρόνια πίσω. Στην Αγγλία όπου διέμενε, έτυχε να γνωρίσει μια παρέα παιδιών που ασχολούνταν κι αυτά με τον καφέ. Για σκοπούς, λοιπόν, κάποιων εκδηλώσεων-event αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα τρίκυκλο coffee bike. Απ' την πρώτη στιγμή ήθελε να το μεταφέρει και στη Λάρνακα, γιατί πίστευε ότι θα έδενε απόλυτα με τη φιλοσοφία της πόλης. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο με τη σύζυγό του, άρχισαν και οι διαδικασίες μεταφοράς του Coffee Bike, ενός concept που πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο.

Ο δικός του καφές
Ο καφές που επέλεξε να χρησιμοποιεί είναι κατηγορίας speciality, δηλαδή με υψηλό σκορ Arabica και με ιδιαίτερη σημασία στους κόκκους καφέ από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας μέχρι και το τελευταίο. Γιατί αυτό που θέλει είναι ο κόσμος να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία του καφέ!

(99891123) Παραλιακός Φοινικούδων, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close