Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Νέα σεζόν για το Θέατρο Ριάλτο με 9 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

Το Θέατρο Ριάλτο έφτιαξε το πρόγραμμα του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2018

Το Ριάλτο, το θέατρο της Λεμεσού, υποδέχεται τη νέα σεζόν με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και ηλικιακές ομάδες.

Δες πιο κάτω το αναλυτικό πρόγραμμα και κλείσε θέση σε όποια παράσταση -είτε θεάτρου, είτε μουσικής, είτε χορού- επιθυμείς!

 

Μoυσική
Κυριακή 9 | 19:00 (180')
Amore, My Tribute to Love
Andre Rieu and his Johann Strauss Orchestra

Μία από τις δημοφιλέστερες συναυλίες στον κόσμο, το Amore, My Tribute to Love του André Rieu, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχτ, θα προβληθεί φέτος ζωντανά σε πάνω από 2000 κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. Η συναυλία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη μεσαιωνική πλατεία του Μάαστριχτ, ενώ φέτος θα έχουν την ευκαιρία εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του André Rieu να τον παρακολουθήσουν από όλο τον κόσμο. Θα συνοδεύεται από την 60μελή ορχήστρα του, Johann Strauss Orchestra, από σοπράνο, τενόρους και άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Μια συναυλία γεμάτη χιούμορ, διασκέδαση και συναίσθημα για όλες τις ηλικίες. Εισιτήρια: €10 / 8

 

Χορός
Τετάρτη 12 | 20:30 (110')
Martha
Graham Dance Company *
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2018 παρουσιάζει την Ομάδα Χορού της Μάρθα Γκράχαμ (1894-1991), μιας από τις σημαντικότερες δημιουργούς του 20ου αιώνα. Η Μ. Γκράχαμ δημιούργησε 181 χορογραφίες και ανέπτυξε μια τεχνική χορού που το μέγεθος και το εύρος της συγκρίνεται με εκείνο του κλασικού μπαλέτου. Η προσέγγισή της στο χορό και το θέατρο αποτέλεσε μια πραγματική επανάσταση για αυτή την τέχνη, ενώ το πρωτοποριακό «λεξιλόγιο» που επινόησε για τη σωματική κίνηση επηρέασε για πάντα το χορό σε διεθνές επίπεδο.
Σήμερα, η Ομάδα Χορού έχει υιοθετήσει ένα νέο όραμα στον καλλιτεχνικό της προγραμματισμό, ο οποίος, παράλληλα με τα κλασικά αριστουργήματα της Γκράχαμ παρουσιάζει και νέες δημιουργίες σύγχρονων, καταξιωμένων χορογράφων.
Εισιτήρια: €10 / 5

 

 

Μουσική
Πέμπτη 13 Ι 20:30 (85')
Greetings
from Vienna
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Το 1868, οι Grove και Sullivan ανακάλυψαν τις λησμονημένες παρτιτούρες του F. Schubert για το θεατρικό έργο Ροζαμούνδη, η Πριγκίπισσα της Κύπρου (1823) στη Βιέννη όπου ξανακούστηκε η μουσική με μεγάλη επιτυχία! Στα 1767 ο Mozart γράφει από το Mannheim στον πατέρα του σχετικά με μια παραγγελία τριών κοντσέρτων και τεσσάρων κουαρτέτων για φλάουτο που του είχε ανατεθεί: «Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι δεν μπόρεσα να τα τελειώσω, μια και γνωρίζεις πολύ καλά ότι καθίσταμαι ανίκανος όταν αναγκάζομαι να γράψω για ένα όργανο το οποίο δεν αντέχω». Τελικά, όχι μόνο τα τελείωσε, αλλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος σε αυτά ότι αντιπαθούσε το φλάουτο! Στα 17 του μόλις χρόνια ο Schubert γράφει τη Δεύτερη του Συμφωνία, μια εντυπωσιακή προσπάθεια, ενώ είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη σε κλίμακα και ευρύτερη σε σύλληψη από την Πρώτη του Συμφωνία.
F. Schubert: Αποσπάσματα από τη σκηνική μουσική Ροζαμούνδη, η Πριγκίπισσα της Κύπρου, D. 797
W. A. Mozart: Κοντσέρτο για φλάουτο αρ. 1 σε Σολ μείζονα, K. 313
F. Schubert: Συμφωνία αρ. 2 σε Σι ύφεση μείζονα, D. 125
Σολίστ: Philipp Jundt (φλάουτο)
Μαέστρος: Jens Georg Bachmann
Εισιτήρια: €12 / 7 / 5

 

Μουσική
Παρασκευή 14 Ι 20:30 (75')
Σαγηνευτική
Tζαζ
Κουαρτέτο Ιωάννου/Βαφέας|
Grant Stewart *
Για πρώτη φορά στην Κύπρο, οι φίλοι της τζαζ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά επί σκηνής έναν από τους σημαντικότερους τζαζ σαξοφωνίστες της εποχής μας, τον Grant Stewart. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Grant Stewart έχει κτίσει τη λαμπρή του καριέρα στη «Μέκκα της Τζαζ» παίζοντας και ηχογραφώντας εδώ και 30 χρόνια περίπου, με μερικούς από τους σημαντικότερους τζαζ μουσικούς. Το πλούσιο ενεργητικό του περιλαμβάνει 17 προσωπικά άλμπουμ.
Ο Καναδός βιρτουόζος θα ενώσει τις δυνάμεις του με το Κουαρτέτο Ιωάννου/Βαφέα και μαζί θα παρουσιάσουν μερικές από τις ομορφότερες μελωδίες της αμερικάνικης ιστορίας της τζαζ. Μελωδίες που ακούστηκαν για πρώτη φορά από τους Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra και Billie Holiday, καθώς και μεταγενέστερες συνθέσεις από τις δεκαετίες του '40 και του '50 που μας χάρισαν οι Thelonious Monk, Charlie Parker και Dizzy Gillespie. Εισιτήρια: €10 / 5

 

Θέατρο
Κυριακή 16 Ι 19:30 (120')
Επικίνδυνες Σχέσεις
Alpha
Square
Η βραβευμένη διασκευή του μυθιστορήματος του Σοντερλό ντε Λακλό από τον Christopher Hampton, αποτελεί ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα παγκοσμίως και ταυτόχρονα μια συγκλονιστική ιστορία έρωτα, ίντριγκας και προδοσίας.
Μετάφραση και σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου | Σκηνικά-κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Ηθοποιοί: Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Τσέλεπος, Νιόβη Χαραλάμπους, Λένια Σορόκου, Άννα Γιαγκώζη, Νίκη Δραγούμη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Βασίλης Χαραλάμπους, Μικαέλλα Θεοδουλίδου. Εισιτήρια: €16 /13

 

Kινηματογράφος
Τετάρτη 19, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21 Ι 20:30
Μέρες Ιταλικού Κινηματογράφου

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο διοργανώνει για πρώτη φορά Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου από τις 19 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2018, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία παραγωγής IMAGO, το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και το Κινηματοθέατρο Πάνθεον στη Λευκωσία. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει στο κοινό της Κύπρου ορισμένες από τις καλύτερες ιταλικές κινηματογραφικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων. Η κινηματογραφική αυτή εμπειρία εμπλουτίζεται με βιντεοσυνεντεύξεις με τους ηθοποιούς/σκηνοθέτες πριν τις προβολές, με ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις ταινίες που θα προβληθούν και τη δυνατότητα του κοινού να συμμετάσχει σε συζητήσεις, αλλά και να αξιολογήσει τις ταινίες.
Είσοδος ελεύθερη

 

Θέατρο
Κυριακή 23 11:00 (55')
Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων

Από τη βραβευμένη ομάδα Κοπέρνικος μία ευρηματική, διαδραστική παράσταση με τα παιδιά (2.5 -10 ετών) να συμμετέχουν ενεργά όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του. Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός Μουσικόδοντας και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ήχους ωθούν τον κύριο ΚΙΧ και τα παιδιά σε μια μαγική περιπέτεια!
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη
Ερμηνεύουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Αντώνης Πριμικύρης
Εισιτήρια: € 8 / 5

 

Θέατρο
Τρίτη 25 18.00 (75')
Ντενεκεδούπολη *
Ευγενία Φακίνου

Μια πολιτεία μυστική, αλλοπαρμένη και μαγική ξυπνά τα βράδια όταν η πόλη κοιμάται. Η ξακουστή Ντενεκεδούπολη δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες και σ'αυτήν μένουν ντενεκεδάκια, άδεια, σκουριασμένα, πεταγμένα που αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να έχουν την ησυχία τους. Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα...
Ένα ανατρεπτικό παραμύθι με βαθιά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα δοσμένα με άφθονο χιούμορ και φαντασία.
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ανδρονίκου
Ηθοποιοί: Ειρήνη Ανδρονίκου, Άντονυ Παπάμιχαηλ, Ήβη Νικολαΐδου.
Εισιτήρια: €10 / 5

 

Θέατρο
Πέμπτη 27 20:00 (120')
Julie
NT
Live 15+
Μια νέα εκδοχή του έργου Δεσποινίς Τζούλια του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, σε σενάριο της Polly Stenham, η οποία παραμένει εξίσου συγκλονιστική και διαχρονική, με τη δράση να τοποθετείται στο σύγχρονο Λονδίνο.
Η βραβευμένη με BAFTA Vanessa Kirby (The Crown) και ο Eric Kofi Abrefa (The Amen Corner) πρωταγωνιστούν στη νέα αυτή παραγωγή του NT Live, σε σκηνοθεσία της Carrie Cracknell (NT Live: The Deep Blue Sea).
Πρόσφατα χωρισμένη και με άγριες διαθέσεις, η Julie οργανώνει ένα μεταμεσονύχτιο πάρτι στο σπίτι. Στην κουζίνα, ο Jean και η Kristina καθαρίζουν, ενόσω το γλέντι συνεχίζεται σε ξέφρενους ρυθμούς. Φλερτάροντας με τα όρια, η Julie δοκιμάζει τις αντοχές του Jean προκαλώντας τον σε ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας, το οποίο καταλήγει σε βάναυσο αγώνα επιβίωσης.
Η παράσταση περιλαμβάνει στροβοσκοπικό φωτισμό. Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Εισιτήρια: € 10 / 8

 

*Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2018 που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Εισιτήρια: €10 |€5 (Υποστηρικτές/παιδιά/συνταξιούχοι/στρατιώτες)
Είσοδος ελεύθερη για ΑΜΕΑ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close