Guide , Η Κύπρος σε Εικόνες & Video

Προς Άγιο Κενδέα: Συγκλονιστική εμπειρία

Μια διαδρομή που σε φέρνει αντιμέτωπο με τα τουρκικά φυλάκια και το κατεχόμενο χωριό-φάντασμα.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2013

Αποτελεί μία συγκλονιστική εμπειρία η διαδρομή προς την κατεχόμενη Άχνα, προς αναζήτηση του μοναστηριού του Αγίου Κενδέα.

Η διαδρομή: Παίρνοντας τον αυτοκινητόδρομο προς Παραλίμνι και Πρωταρά, στρίψε αριστερά στην ένδειξη που οδηγεί προς Ξυλοτύμπου. Αυτός ο δρόμος θα σε οδηγήσει πρώτα, στον επιβλητικό ναό του Αγίου Ραφαήλ με τα χαριτωμένα μικρά εκκλησάκια γύρω του. Προχωράς και σε λίγο διακρίνεις, αριστερά σου, την κατεχόμενη Άχνα, την οποία μπορείς να αγναντέψεις μόνο από μακριά, αφού τα διάσπαρτα φυλάκια του τουρκικού στρατού, σου υπενθυμίζουν την κατοχή. Όλα τα σπίτια του χωριού, βεβηλωμένα, ερειπωμένα, με παράθυρα και πόρτες να χάσκουν… Ένα χωριό φάντασμα, τόσο κοντά μα και τόσο μακριά! Κάποια στιγμή, κι αφού περάσεις την ένδειξη προς Αυγόρου, θα βρεις στα δεξιά σου το δρομάκι που σε οδηγεί στο μοναστήρι του Άγιου Κενδέα. Λιτό και απέριττο, με δεκάδες γάτους και εκατοντάδες γλάστρες, έναν προθάλαμο συμμαζευμένο και γύρω σου η απόλυτη ηρεμία… Μετά το προσκύνημά σου μπορείς να συνεχίσεις την πορεία σου προς την τις Βρυσούλες, και στο ‘έμπα΄ του χωριού, να πάρεις τον δρόμο δεξιά που οδηγεί προς Φρέναρος και μετά Λιοπέτρι. Αφού περάσεις πάνω από τον υπεραστικό δρόμο, θα οδηγηθείς στο περίφημο σημείο του ποταμού, όπου η θάλασσα κουρνιάζει στο στενό κολπίσκο μαζί με τις γραφικές και πολύχρωμες ψαρόβαρκες να συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο.

Tip: Για δρόμο επιστροφής, επίλεξε τον παλιό δρόμο που περνά μέσα από τις βάσεις Δεκέλειας, για να αγναντέψεις το άγριο τοπίο της.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close