Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Γιορτή του Κρασιού: 10 λόγοι για να πας

Η γιορτή φέτος σού επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αρκεί βέβαια να πας!

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2018

Τη Γιορτή του Κρασιού την ξέρεις, την επισκέθηκες αρκετές φορές στο παρελθόν, γι' αυτό και δεν χρειάζεται να σου την συστήσω και ιδιαίτερα. Εξάλλου, αποτελεί θεσμό και σήμα κατατεθέν για την πόλη της Λεμεσού για πάνω από μισό αιώνα, έπροσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες ντόπιους και τουρίστες.

Φέτος, ο δημόσιος κήπος της Λεμεσού φωτίζεται όπως ποτέ άλλοτε, διακοσμείται θεατρικά και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες της 57ης Γιορτής του Κρασιού, που θα παραμείνει ανοικτή από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, ωστόσο η γιορτή είναι διαφορετική, αναβαθμισμένη και κατα πολύ βελτιωμένη! Εμείς συγκεντρώσαμε τις φετινές καινοτομίες και σου δίνουμε ακόμη περισσότερους λόγους για να πας:

1. Θα πας για δεις και να πάρεις το νέο ποτήρι που παρουσιάζεται φέτος, το οποίο δημιουργήθηκε για να προσφέρει καλύτερη γευστολόγηση του κρασιού.

2. Θα πας και θα πάρεις μαζί και τα παιδιά σου, αφού, φέτος στον χώρο έχει δημιουργηθεί παιδότοπος πίσω από τον Βρακά, όπου τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα φτιάξουν χειροτεχνίες με φελλούς και πήλινα σκεύη, θα παρακολουθήσουν θέατρο σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών και ταχυδακτυλουργικά κόλπα και θα διασκεδάσουν με τον ξυλοπόδαρο Βρακά.

 

3. Εκεί θα απολαύσεις και θέατρο και μουσική. Στο κηποθέατρο (ανατολική είσοδος) θα φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις καθώς και τρεις μεγάλες συναυλίες με τους κανταδόρους Γιωργαλλέτου, τον Ελλαδίτη τραγουδιστή Θάνο Πολύδωρα, την Ορχήστρα των Ηχοχρωμάτων και τη σχολή χορού Μαχαλλεκίδη, ως επίσης, το μουσικό σχήμα του Άδμητου Πιτσιλλίδη με την Χριστιάνα Παύλου και τον Πάρη Παράσχο.

 

4. Ο χώρος μπροστά από τη φιγούρα του βρακά, ο οποίος έχει μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο πίσω, ώστε η εξέδρα των παραστάσεων να μεγαλώσει για να μπορεί να φιλοξενεί τις μεγάλες παραδοσιακές παραστάσεις στις 20:00, ενώ η βραδιά θα κλείνει στο χώρο αυτό με μουσικά συγκροτήματα. 

 

5. Θα πας για να δεις μίαν από τις πιο πετυχημένες κωμωδίες του καλοκαιριού, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ, την οποία ανέβασε η ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία του νεαρού σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρου, με τους Μαρίνα Βρόντη, Βαλεντίνο Κόκκινο, Γιώργο Κυριάκου, Παναγιώτη Κυριάκου, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, Τζωρτζίνα Τάτση και Βασίλη Χαραλάμπους. Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 20.30.

 

6. Θα πας ακόμα για να απολαύσεις τις γαστρονομικές προτάσεις που θα ετοιμάσουν τα μέλη του Ομίλου Αρχιμαγείρων αλλά και για να πιεις κοκτέιλ με βάση το κρασί από την Κυπριακή Ένωση Bartenders.

7. Αν ωστόσο θέλεις, μπορείς να πας και στο περίπτερο που θα στήσει ο Ομίλος Οινοφίλων Κύπρου, όπου θα διεξάγεται διαγωνισμός αναγνώρισης αρωμάτων του κρασιού, ενώ ο Σύνδεσμος Οινοχόων θα παρουσιάσει, στο περίπτερο του Συνδέσμου Οινοποιών, το σωστό τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού.

8. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενείται επίσης η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας που γίνεται σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, ενώ ο Σύνδεσμος Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛΑ» και το Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου «ΠΙΝ» θα παρουσιάσουν έκθεση γελοιογραφίας με θέμα το κρασί.

9. Για πρώτη φορά, φέτος, εκτός από κυπριακά εδέσματα, θα δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να συνοδεύσουν το κρασί τους με εύγευστα τυριά, ενώ το δικό τους περίπτερο θα έχουν και φέτος τα κουμανταροχώρια, τα οποία ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία για το Φεστιβάλ Κουμανταρίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

10. Θα πας επειδή θα έχεις και δωρεάν στάθμευση. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την εταιρεία Pafilia προσφέρει δωρεάν μεγάλο χώρο στάθμευσης ανατολικά του Κηποθέατρου (οικόπεδα Παφίλια).

 

Τιμές Εισιτηρίων
Ενήλικες (άνω των 18 ετών): €5
Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά (ισχύει για 1 φιάλη, εξαιρείται η Κουμανδαρία) από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΚΕΟ ΛΟΕΛ ή ΣΟΔΑΠ. 
Παιδικό (6 - 18 ετών): €3
Πλαστική φιάλη κρασιού: €1.50 
Ποτήρι κρασιού: €1.50 
Ποτήρι κρασιού με πόδι: €2.50

Πληροφορίες: 25 344402, 25 344952, 25 745919.

*Οι φωτογραφίες από τις προετοιμασίες για τη Γιορτή του Κρασιού ανήκουν στον Ανδρέα Χριστοφόρου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close