Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Νέα άφιξη με γεύσεις Μέσης Ανατολής που θα σε συνεπάρει

Αν αγαπάς τις γεύσεις της Μέσης Ανατολής και πιο συγκεκριμένα τη λιβανέζικη κουζίνα, τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις κράτηση στη νέα άφιξη στο κέντρο της Λάρνακας, στην οδό Ευανθίας Πιερίδη

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόκειται για μία νέα, αλλιώτικη επιλογή φαγητού μεσημέρι και βράδυ με πιάτα από τη λιβανέζικη κουζίνα σε ένα μικρό, φωτεινό και ατμοσφαιρικό χώρο με το όνομα Bistro 961. Αν έχεις επισκεφτεί ποτέ τη Βηρυτό αυτό το μαγαζάκι θα σε ταξιδέψει μέχρι εκεί, αφού το Bistro 961 συνδυάζει παραδοσιακά λιβανέζικα στοιχεία με κάποιες γαλλικές επιδράσεις.

Το μενού περιλαμβάνει αγαπημένες γεύσεις και πιάτα του Λιβάνου, από τα οποία σίγουρα θα θες να δοκιμάσεις τις καταπληκτικές αλοιφές, όπως το χούμους, το σκορδάτο γιαούρτι και το ταχίνι με ψάρι, που θα απολαύσεις με λαχταριστή λιβανέζικη πίτα. Δεν θα μπορούσαν βέβαια να απουσιάζουν από το μενού και οι δύο διάσημες σαλάτες του Λιβάνου, η Fattoush και Tabboule.

Το ταξίδι στη λιβανέζικη γαστρονομία συνεχίζεται με πιο ελαφριά πιάτα κρεατικών τυλιγμένα σε λιβανέζικη πιτούλα, όπως τα κλασικά Shawarma με βοδινό γύρο, Shish taouk με κοτόπουλο σουβλάκι, αρνίσιο σουβλάκι και Kafta kebab. Αν είσαι λάτρης του κρέατος το μενού σού δίνει τη δυνατότητα επιλογής της πιατέλας κρεατικών, που περιλαμβάνει ένα καλαμάκι κοτόπουλο σουβλάκι, ένα καλαμάκι αρνίσιο σουβλάκι και ένα καλαμάκι βοδινό κεμπάπ, το οποίο σερβίρεται με τηγανητές πατάτες και σαλάτα.

Πέραν, όμως, των γνωστών λιβανέζικων πιάτων το Bistro 961 σερβίρει και μαγειρευτά πιάτα, όπως το λιβανέζικο ρύζι με βοδινό και κοτόπουλο, μελιτζάνες γεμιστές με νοστιμότατο μείγμα βοδινού κιμά που σερβίρονται με πουργούρι μαγειρεμένο σε σπιτική σος ντομάτας, αλλά και ένα ακόμη παραδοσιακό λιβανέζικο πιάτο, γνωστό ως 'λιβανέζικο κουσκούς' μαγειρεμένο με κοτόπουλο, ρεβίθια και κρεμμύδια που σερβίρεται με ζεστή κανέλα και καρυκεύματα κοτόπουλου. Τέλος, δεν μπορείς να αφήσεις πίσω τη λατρεμένη παραδοσιακή λιβανέζικη τάρτα γάλακτος, ελαφρώς αρωματισμένη με τριαντάφυλλο και πασπαλισμένα τραγανά χαλεπιανά γνωστή ως μαχαλεπί. Μιχάλης Χριστοδούλου

 

(24644961) Ευανθίας Πιερίδη 31, Λάρνακα. Τρ-Κ 11.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close