Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Διεθνής κουζίνα σε έναν ελκυστικό προορισμό με hip ατμόσφαιρα και θέα τη θάλασσα

Πήγαμε στο παραθαλάσσιο στέκι της Λάρνακας, γευτήκαμε τα πιάτα του και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018

Η κοσμοσυρροή μού κέντριζε κάθε φορά το ενδιαφέρον. Αφήνω ένα βραδάκι το αυτοκίνητό μου στον δημοτικό χώρο στάθμευσης της αναβαθμισμένης περιοχής Μακένζι, γίνομαι κι εγώ ένα με τις παρέες των περιπατητών του by the beach πεζοδρόμου και καταλήγω με τους εκλεκτούς μου φίλους στους αίθριους, μα καλυμμένους με ψάθες, καλαμωτές και ξύλινα στέγαστρα, χώρους του Re.Buke Lounge.

Το μακρύ, υπαίθριο bar στα high του, τα ψηλά και χαμηλά τραπεζάκια με τα λευκόχρωμα poofs, κατειλημμένα από περιχαρείς παρέες όλων των ηλικιών, που απολάμβαναν από ποικιλόχρωμα και ευφάνταστα σε παρουσίαση cocktail, platter με sushi, διεθνούς ταυτότητας πιάτα, αλλά και άφθονους ναργιλέδες. Η επιλογή τραπεζιού, που δόθηκε σε μας από τον host εντός του πανέμορφου, διακοσμημένου με άφθονη ξυλεία, κλιματιζόμενου χώρου, υπερψηφίστηκε μονοκοπανιά, με τους ιδιαίτερα πειναλέους μου εταίρους να φυλλομετρούν αμέσως τον αρκετά πλούσιο σε προτάσεις φαγητών κατάλογο.

Ένας κατάλογος με πληθώρα από international ορεκτικά και κυρίως πιάτα, στα οποία καίρια θέση κατέχουν οι σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα πιάτα με έμφαση στο κρέας και στο ψάρι, με το τελευταίο να έχει τιμητική στήλη, προσφέροντας στους λάτρεις των ιχθύων, προτάσεις για τη φρέσκια ψαριά της μέρας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για τις προτάσεις σε sushi, οι οποίες από ό,τι φάνηκε καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί, είχαν κερδίσει μια θέση στα πλείστα τραπέζια του lounge. Έχοντας ακούσει τα καλύτερα από τον σερβιτόρο του station μας για το ριζότο θαλασσινών, συνηγορώ μαζί του και προετοιμάζω τους γευστικούς μου κάλυκες με ένα εξαίρετο στο στόμα, τριανταφυλλί, ροζέ οίνο από τη Λεμόνα της Πάφου.

Η γευστική δοκιμή του ιδανικά ψημένου μέχρι και τον τελευταίο κόκκο, al dente ριζότο μάς έκανε να συγχαρούμε τον σερβιτόρο μας, μα πρωτίστως τον άμεσα υπαίτιο, τον chef Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου. Είναι ένα ρύζι υπέροχο, μαυρισμένο από μελάνι σουπιάς, που ρούφηξε τη θάλασσα, την αλμύρα της, αλλά και τα υγρά από τους καρπούς της, με πρωταγωνιστές τις τραγανές γαρίδες, τα μύδια, τις σπανιότατες σωλήνες και τα ψιλοκομμένα μαλάκια. Οι mainstream και όχι μόνο ήχοι πέτυχαν να ανεβάσουν πιότερο την ήδη hip ατμόσφαιρα, με μας να ανασηκώνουμε εκ νέου τα μαχαιροπίρουνα για την τιμή του σιγοψημένου, κατά το mise en place, χταποδιού, που στην τελική κέρδισε το ουμάμι της σχάρας και του καψαλισμένου, βαλσαμικού γλάσου.

Ένα πιάτο που συνδυάστηκε με χαμηλής οξύτητας, φάβα, την οποία ο σεφ, σύμφωνα με την αναγραφόμενη περιγραφή στην κάρτα, επέλεξε να εμπλουτίσει με ξινό, πράσινο μήλο. Επαναγεμίζουμε τα κρασοπότηρά μας με την άφιξη των ζουμερών, λεπτοκομμένων μπριζολών (δύο μαριναρισμένα μπριζολάκια άνευ κόκαλου ανά μερίδα), οι οποίες ικανοποίησαν το στόμα τόσο με το ιδανικό ψήσιμό τους όσο και με τα συνοδευτικά τους, τις τηγανητές πατάτες και τη σαλάτα, αποτελούμενη από μικρά, ποιοτικά, φυλλώδη λαχανικά.

Οι φήμες για τα προσεγμένα γλυκά του Re.buke Lounge επιβεβαιώθηκαν με την άφιξη των σκουρόχρωμων, αρωματισμένων με κανέλα και μέλι λουκουμάδων, που έσβησαν τη φωτιά τους στο στόμα, καθώς συναντήθηκαν με το κρεμώδες παγωτό βανίλιας, που τους συνόδευε.

(24626212) Τάσου Μητσόπουλου, Λάρνακα (περιοχή Μακένζι). Δ-Κ 11.00-23.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close