Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φάγαμε σε μία κυπριακή, αυθεντική ταβέρνα με τα όλα της

Ο Δειπνολόγος επισκέφθηκε το Ταβερνάκι του Μελή και διηγείται την εμπειρία του

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2019

Κρατάει χρόνια η κολόνια αυτής της ταβέρνας και, όπως μου έχουν δηλώσει φίλοι απαιτητικοί και έμπειροι μεζεκλήδες, βρίσκεται στα καλύτερά της. Άλλο που δεν ήθελα, παίρνω κι εγώ την καλή μου και ανεβαίνω ένα Σαββατόβραδο στην Παρεκκλησιά της επαρχίας Λεμεσού για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι του λόγου το αληθές.

Το ταβερνάκι, όμορφο και γραφικό, ιδίως αν πετύχεις ένα από τα τραπέζια στο πετρόχτιστο μακρυνάρι με τις ψαθαριές και τις ξύλινες δοκούς. Αν από την άλλη τα ευγενέστατα γκαρσόνια, που μας χαροποίησαν με την εξυπηρέτησή τους, σε βολέψουν στην τζαμαρία της εισόδου, τότε θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις live το ψήσιμο της εκλεκτής σου μερίδας ή των μεζέδων από τον ιδιοκτήτη Μελή και την άξια κομπανία του.

Η δικιά μας ψήφος δόθηκε ασυζητητί στον μεζέ, ο οποίος ξεκίνησε να καταφτάνει αμέσως με πρώτη τη σαλάτα με baby ρόκα, πιπεριές, κόκκινο κρεμμύδι και φέτα πλαισιωμένη από καλοχτυπημένο ταχίνι, δυνατή στην κάψα της τυροκαυτερή, τσακιστές ελιές και λεπτοκομμένο παντζάρι. Τα stick από τηγανητές πούλλες κέρδισαν τα πρώτα εύσημα και από τους δυο μας, ιδιαίτερα αφού συνδυάστηκαν με τον ερυθρό πολυποικιλακό οίνο του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Το λουκάνικο στη σχάρα μύρισε χωριό, το χαλλούμι, που έφτασε ζεστό-ζεστό, έλιωνε στο στόμα και οι κεφτέδες μάς έκαναν να στείλουμε τα μπράβο μας στον σεφ, παρακαλώντας για 2-3 ακόμη κριτσανιστά, μαμαδίστικα κεφτεδάκια (έξτρα χρέωση μισής μερίδας €5.50/5 κομμάτια).

Καλή συνέχεια με ζωντανό στο χρώμα και στην υφή, τηγανητό σπανάκι με αβγά, βραστά σαλιγκάρια με λαδόξιδο, αλλά και με σωστά ψημένα στη σχάρα μανιτάρια πλευρώτους. Το αρνίσιο συκωτάκι με κρεμμύδια και με διακριτική, ίσως από βαλσαμικό ξίδι, οξύτητα, έγινε ένα με τις ζεστές πιτούλες, οι οποίες φυσικά αγκάλιασαν στη συνέχεια μέσα τους τις υπερμεγέθεις, δομημένες με άφθονο κρεμμύδι και μαϊντανό, σεφταλιές και τα ορθά ψημένα χοιρινά σουβλάκια. Τα σχαροψημένα κοψίδια και το παϊδάκι από αρνί, μαζί με τηγανητές, κυπριακές πατάτες θα γράψουν τους τίτλους τέλους και της δικής σου μεζεδοπανδαισίας, ενώ αν η παρέα σου αποτελείται πάνω από τέσσερα άτομα, τότε θα έχεις το προνόμιο να δοκιμά- σεις το χοιρινό κότσι με πατάτες του Μελή.

Οι σιροπιαστοί, πλούσιοι λουκουμάδες έκλεισαν γλυκά την όμορφη εμπειρία μας στο κατάμεστο από κόσμο Ταβερνάκι του Μελή.

INFO (25635253) Χριστόφορου Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά, Λεμεσός. Τρ-Σ 18.00-24.00 & Κ 12.00-17.00 & 19.00-24.00.

 

*Έντυπη έκδοση Check in Cyprus Φεβρουάριος 2019

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close