Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο για ψάρια και θαλασσινά σε μία εντυπωσιακή τοποθεσία

Ένα εντυπωσιακό εστιατόριο φτιαγμένο πάνω σε... νησάκια

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2019

Ψαρογαστρονομική άφιξη μεγατόνων, εντός του απαστράπτοντος ξενοδοχείου Park lane στη Λεμεσό, που ήρθε για να αφήσει εποχή. Φρόντισε να φτάσεις ενωρίς το βραδάκι για να αποθανατίσεις τα μαγικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος που βάφουν θερμά τη θάλασσα, τις αμέτρητες συστοιχίες των εξωτικών φοινικιών και τις εντυπωσιακές λίμνες με νησάκια – εξού και το Islands – οι οποίες και θα αποτελέσουν την έδρα σου για την επικείμενη ψαρο – οινική σου εμπειρία.

Ο ευγενέστατος μετρ, οι σομελιέρ Γιώργος Λουκάκης, Σωτήρης Νεοφυτίδης και Jessica Stella Thoma, αφού σε καλωσορίσουν, σαν και του λόγου μας, θα σου επιδείξουν με περηφάνια την φορτωμένη με τα φρεσκότατα καλούδια των κυπριακών θαλασσών, βιτρίνα τους, ενδυναμωμένη με  μια επιλεγμένη γκάμα από ανωτάτης ποιότητας, φρεσκότατα θαλασσινά εισαγωγής, με πρωταγωνιστές τους σολομούς, τους ολοζώντανους αστακούς και τα στρείδια. Η λίστα με δημιουργικές σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, αλλά και κυρίως πιάτα, θα βοηθήσει τους εταίρους συνδαιτυμόνες να ψηφίσουν τα του γαστρονομικού γίγνεσθαι, μα μια εξάδα από Gillardeau ή Tsarskaya στρείδια (€6,50 έκαστο) μαζί τον ουγγρικό, οινικό τους εταίρο Oremus Mandolas Furmint 2016 (€55) επιβάλλεται να αποτελέσει την πρώτη οινογαστρονομική σύμπραξη.

Η ανατρεπτική, με κάθε σημασία της λέξης Flavors of the sea, σαλάτα (€21) και το εδώδιμο, φουτουριστικού σχεδιασμού, έργο τέχνης, το Salmon tartar με σορμπέ από αβοκάντο και γουασάμπι (€22), υποχρεωτικά θα πρέπει να τύχουν και της δικής σου γευστικής δοκιμής, πριν υποδεχτείς τις αιθέριες, ισπανικές καραμπινιέρο, φρικασέ γαρίδες (€28 ) και τα καραμελωμένα χτένια με βούτυρο από κάρι (€21) ιδανικά παντρεμένα με το καλιφορνέζικο Chardonnay Sandhi – Santa Barbara County (€15 το ποτήρι).

Γρήγορη αλλαγή πιάτων από την εξαιρετική από κάθε άποψη, ομάδα εξυπηρέτησης, γιατί οι καταξιωμένοι  executive chef του ξενοδοχείου Σπύρος Ηλία και ο σεφ του εστιατορίου Σταύρος Χατζηκυριάκο,  θα στείλουν άμεσα στο τραπέζι σου, το εντυπωσιακό σε παρουσίαση, μα και απίστευτα ζουμερό και γευστικό, φαγκρί σχάρας (€130 - €150 το κιλό – ψάρι ημέρας), πλαισιωμένο από ποικιλία από σος, άριστα ψημένες ροδέλες πατάτας και τραγανά λαχανικά. Το μεγαλειώδες ασύρτικο Pure Santorini 2013, της Volcanic Slopes Vineyards (€18 το ποτήρι) που θα μπει στο κρασοπότηρό σου με τη μέθοδο Coravin, θα αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων, πριν μεταπηδήσεις στο πραγματικά δυσεύρετο, καναδέζικο, αφρώδες Inniskillin Ice Wine – Vidal (€120) που θα κλείσει, ως επιδόρπιος οίνος, την όλη ιεροτελεστία, μαζί με ανατρεπτικό cheese cake με παγωτό κάρδαμο (€11) και σοκολατένιο μπράουνι με τζελάτο Pina Colada (€10,50). Μια από τις καλύτερες εστιατορίκες αφίξεις της φετινής χρονιάς, που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ.

(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός. Τρ-Σ 19.00 23.00 (Ενημερωθείτε απ΄ ευθείας από το ξενοδοχείο για τυχόν αλλαγές στις μέρες και ώρες λειτουργίας του εστιατορίου)

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close