Things to Do , Top Stories

Ξαρκής Φεστιβάλ

Πάμε που ξαρκής... με ζωντανή μουσική αλλά και μια σειρά από σύγχρονα και παραδοσιακά εργαστήρια σχεδιασμού

Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2013

Με αφορμή το project "Ξαρκής", μια ομάδα δραστήριων νέων σχεδιαστών οργανώνει το ομώνυμο (πρώτο) φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στο χωριό Άρσος της επαρχίας Λεμεσού, κατά το διήμερο 17-18 Aυγούστου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανή μουσική αλλά και να συμμετάσχει σε μια σειρά από σύγχρονα και παραδοσιακά εργαστήρια σχεδιασμού, τα οποία θα πραγματοποιούνται πρωτίστως από Κύπριους σχεδιαστές, εκπαιδευτικούς αλλά και τεχνίτες.

To project "Ξαρκής" είναι μια καινούργια συνεργασία σχεδιασμού που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2013. H λέξη "ξαρκής" προέρχεται από την αρχαιο-ελληνική λέξη εξ’ αρχής (από την αρχή). Αυτός ο τίτλος αναδεικνύει την προσπάθεια των δημιουργών να μας πάρουν πίσω στις ρίζες μας έτσι ώστε να κάνουμε μια καινούργια αρχή με την εξερεύνηση της δημιουργικής συνεργασίας. Βασισμένο στην ιδέα ότι φτιάχνοντας/πράττοντας μπορούμε να συνδεθούμε, ο στόχος αυτού του project είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ κυπριακής και διεθνούς κοινότητας, αναπτύσσοντας εμπειρίες κοινοτικού χαρακτήρα στον τομέα του εφαρμοσμένου σχεδιασμού και χειροτεχνίας. "Έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι ο σχεδιασμός μπορεί να είναι μια μορφή ακτιβισμού και αν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά, μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα", δηλώνουν τα παιδιά που το εμπνεύστηκαν και καταλήγουν: "Με αυτή την ιδέα, ελπίζουμε ότι το project 'Ξαρκής’ θα αποτελέσει ένα γερό θεμέλιο και συμβολή στις νέες αρχές".

Η δημιουργία της ταυτότητάς του φεστιβάλ, γίνεται σε συνεργασία με φοιτητές του προγράμματος ΜΑ Communication Design του Central Saint Martins College of Arts & Design του Λονδίνου και Κύπριους σχεδιαστές. Τα μέλη της ομάδας σχεδιασμού αποτελούν οι António Alves Felizardo (γραφίστας και εικονογράφος), Φίλιππος Βασιλειάδης: (γραφίστας), Anna Nazarova (art direction) και Χριστίνα Σκαρπάρη (creative direction), τα τσιαττιστά του φεστιβάλ "Ξαρκής" γράφει η Μελίσσα Χριστοδούλου, ενώ στο μουσικὀ πρὀγραμμα βοηθά ο Απόστολος Παπαθεοχάρους, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο του υπεύθυνου του μουσικού προγράμματος. Τις πολύτιμες συμβουλές τους έδωσαν και οι Peter Eramian και Λευτέρης Moυμτζής, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Κοινοτικού Συμβούλιου Άρσους, του αγροτουριστικού "Αρσόραμα" και το καταστήματος Tea Shop, αφού παραχώρησαν χώρους για τους σκοπούς του φεστιβάλ.

 

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Αυγούστου, Άρσος, επαρχία Λεμεσού.

Ήχος: €10 (μονοήμερο) ή €15 (διήμερο)

Εργαστήρια: €5 (ένα εργαστήρι) ή €10 (τρία εργαστήρια)

Η συμμετοχή στο μουσικό φεστιβάλ και το camping δεν απαιτεί υποχρεωτική συμμετοχή στα εργαστήρια και το αντίστροφο. Στο φεστιβάλ θα υπάρχει δωρεάν κατασκηνωτικός χώρος, εγκαταστάσεις ντους και καθαριότητας, ενώ θα προσφέρεται προς πώληση πρόγευμα, μεσημεριανό, δείπνο, αλλά και ποτά.

Πληροφορίες www.facebook.com/Ksarkis

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close