Guide , Η Κύπρος σε Εικόνες & Video

Κίτι, Μαζωτός, Ζύγι: Διαδρομή όνειρο!

Μπες μέσα στο αυτοκίνητο και απόλαυσε τη διαδρομή. Είναι γεμάτη εναλλασσόμενες εικόνες από καθαρόαιμη Κύπρο!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2013

Ίσως, σου θυμίσει σκηνή από ταινία… Εσύ, μέσα στο αυτοκίνητο, οδηγώντας με σταθερή ταχύτητα σε ανοιχτό τοπίο, και με μια φύση να ξεδιπλώνεται μπροστά σου, αβασάνιστα υπέροχη!

Η διαδρομή: Δεν θα κατέβεις πουθενά! Είναι μια διαδρομή που θα την κάνεις και θα την απολαύσεις εν κινήσει. Αφετηρία το Κίτι. Οδήγησε την κεντρική λεωφόρο, προς Τερσεφάνου, όπου θα σε βγάλει στην πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας της Αγγελόκτιστης. Προχώρησε προς Μαζωτό. Ήδη, ο δρόμος ανοίγεται μπροστά σου άνετος και ατελείωτος! Δεξιά κι αριστερά, η γη διαθέτει τα δικά της χρώματα, ανάλογα με την εποχή που διανύει. Καταπράσινη τον χειμώνα, ολόχρυση τον χειμώνα. Λιγοστά, διάσπαρτα σπίτια συναντάς κατά μήκος του δρόμου αλλά και κοντά στη θάλασσα, που διακρίνονται στο βάθος. Το πάρκο με τις καμήλες, θα το βρεις σε λίγο στα αριστερά σου και τον Μαζωτό στα δεξιά σου. Η θάλασσα ξεπροβάλλει κάπως μακριά, αλλά σε μια επόμενη στροφή του δρόμου, σου έρχεται εμπρός σου! Υπέροχο σημείο… Η θάλασσα, ο αφρός στην ακτή, τα βότσαλα στην άμμο, η αγριάδα της φύσης, συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο! Η διαδρομή συνεχίζεται και περνάς από Αλαμινό και έξω από τον Άγιο Θεόδωρο. Η θάλασσα, πότε δίπλα σου και πότε μακριά σου. Στο βάθος, δεξιά σου, δεσπόζει και το Σταυροβούνι! Δεν αργείς να φτάσεις και στο Ζύγι. Όμορφο, γραφικό, με μυρωδιές από φρεσκοτηγανισμένο ψάρι να σου τρυπάνε τα ρουθούνια! Μήπως έφτασε η ώρα να κάνεις ένα σταθμό;

Tip: Προτίμησε να κάνεις τη διαδρομή αυτή, αργά το απόγευμα. Ο ήλιος θα βρίσκεται εμπρός σου, η θάλασσα ήρεμη και καταγάλανη στο πλάι σου και ένα απίστευτα γαλήνιο τοπίο θα σε συντροφεύει από παντού.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close