Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιατί όλοι θέλουν να κλείσουν τραπέζι στο Matsuhisa Limassol

Η νέα υψηλής γαστρονομίας άφιξη της Κύπρου με έδρα το ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο Amara στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2019

Η έλευση της σειράς εστιατορίων Matsuhisa στην Κύπρο έγινε θέμα συζήτησης μεγάλο διάστημα πριν από το επίσημο άνοιγμα του στο ξενοδοχείο Amara στη Λεμεσό. 

Πρόκειται για μία από τις πλέον πολυσυζητημένες νέες αφίξεις των τελευταίων εβδομάδων στην Κύπρο αφού πίσω από το εστιατορίο βρίσκεται ο διεθνούς φήμης Ιάπωνας σεφ Nobu Matsuhisa ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έκανε μόδα σε ολόκληρο τον πλανήτη το σούρι.


 
Ποιος είναι ο σεφ Nobu Matsuhisa

Με πάνω 25 εστιατόρια στις πέντε ηπείρους του πλανήτη-από το Χονγκ Κονγκ έως το Μιλάνο και από τις Μπαχάμες έως το Λονδίνο, την Αθήνα και την Μύκονο- ο Ιάπωνας σεφ είναι ένας αληθινός θρύλος της γαστρονομίας και ο αγαπημένος των celebrities.

Ο Nobuyuki Matsuhisa περισσότερο γνωστός ως Mr Nobu γεννήθηκε στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας πριν από 70 χρόνια. Ο ίδιος διηγείται ότι η αγάπη του για τη μαγειρική γεννήθηκε την πρώτη φορά που ο μεγάλος αδελφός του τον πήγε σε ένα εστιατόριο σούσι. Ο νεαρός Nobu γοητεύτηκε από το περιβάλλον και κατάλαβε ότι προορισμός του ήταν να σταδιοδρομήσει στη γαστρονομία.

Μόλις τελείωσε το σχολείο, εργάστηκε σε εστιατόριο σούσι στο Τόκιο και σε ηλικία 24 ετών, μετά από πρόταση ενός εκ των θαμώνων, βρέθηκε συνιδιοκτήτης εστιατορίου στη Λίμα του Περού. Το διάστημα που παρέμεινε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εκεί φαίνεται ότι γεννήθηκαν οι νοτιοαμερικάνικες επιρροές στα πιάτα του – που είναι και αυτές που κάνουν τη μαγειρική του ιδιαίτερη.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Nobu πήρε την απόφαση να χωρίσει από τους συνεταίρους του και αφού βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες, επέστρεψε στην Ιαπωνία και από εκεί βρέθηκε στην Αλάσκα, όπου άνοιξε εστιατόριο. Δυστυχώς, όμως, μια νύχτα από τις ελάχιστες που δεν ήταν στο μαγαζί το εστιατόριο κάηκε ολοσχερώς. Χτυπημένος, αλλά όχι ηττημένος, ο Nobu ακολούθησε τη συμβουλή ενός φίλου του και πήγε στο Λος Άντζελες. Στην αρχή δούλεψε σ’ ένα sushi bar και εννιά χρόνια αργότερα, το 1987, άνοιξε το δικό του εστιατόριο «Matsuhisa» στο Μπέβερλι Χιλς. Με τα χρόνια επιβλήθηκε στο γαστρονομικό life style κάνοντας με τον τρόπο του αστέρες πρώτου βεληνεκούς και jet setters να αναζητούν πολύ συχνά τη γεύση ενός καλοφτιαγμένου σούσι.

Εστιατόρια «Nobu» και «Matsuhisa»

Υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι πρόκειται για διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Και εν μέρει έχουν δίκιο. Η σειρά εστιατορίων «Nobu», που έκανε δημοφιλές το σούσι σε ολόκληρο τον κόσμο κρύβει μια συνεργασία. Τα έφτιαξε συνεργαζόμενος με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Τα «Matsuhisa», όμως, είναι αποκλειστικά δικά του και ένα από αυτά άνοιξε πρόσφατα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο Amara στη Λεμεσό. 

Δείπνο στο Matsuhisa Limassol 

Πρόκειται για έναν υπέροχο, μοντέρνο χώρο με metroplitan chic αισθητική και με υλικά, που αφενός αντικατοπτρίζουν τις ρίζες του διεθνούς φήμης chef Nobu Matsuhisa και αφετέρου εγκωμιάζουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της Λεμεσού, άνοιξε το εστιατόριο Matsuhisa Limassol. 

Βρίσκεται στο ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Amara φέρνοντας νέα δεδομένα στη γαστρονομία της Κύπρου. Το μενού του εστιατορίου προσφέρει μία μοναδική ιαπωνική-περουβιανή μαγειρική εμπειρία, με μία σειρά από πιάτα υπογραφής του chef, που τα απολαμβάνεις με εξαιρετικά, εξωτικά cocktail. 

Στο Matsuhisa ξεχωρίζουν τα signature πιάτα, όπως το Salmon Karashi Su Miso, το Black Cod και τα πληθωρικά Omakase Menus. Όμως φιγουράρουν και νέες προτάσεις. Εμείς γευτήκαμε το Special yellowtail sashimi (€19), τα japanese style tacos, το lobster ceviche με κινόα (€35), το grilled beef fillet (€29) και βεβαίως το Black cod με yuzu miso (€38). 

Απίστευτο! Είναι ακριβώς αυτός ο συνδυασμός κουζίνας, ατμόσφαιρας, location και άψογης εξυπηρέτησης που σε οδηγούν ξανά και ξανά στο Matsuhisa Limassol για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

(25828333) Λεωφ. Αμαθούντος 95, Λεμεσός (εντός Amara Hotel). Δ-Κ 19.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close