Things to Do , Top Stories

5 Λεμεσιανά Ηot Νews

Από τη Γιορτή του Κρασιού, στη Μαρίνα Λεμεσού και τα νέα προϊόντα ΚΕΑΝ.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2013

Γιορτή του Κρασιού 2013 - Κρασί από τον τόπο σου!

Η γιγαντιαία φιγούρα του βρακά στην είσοδο του Δημόσιου Κήπου σε καλωσορίζει και σε προϊδεάζει γι' αυτό που θα συναντήσεις. Ένα μεγάλο πανηγύρι, στη διάρκεια του οποίου θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις κυπριακά κρασιά, καθώς και παραδοσιακά κυπριακά φαγητά, να δεις το παραδοσιακό πατητήρι, αλλά και να απολαύσεις παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και θεατρικές παραστάσεις από εγχώρια και μη σχήματα. Για την ιστορία, η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό, που φέτος συμπληρώνει 52 χρόνια ζωής, 'γεννήθηκε' ένα χρόνο μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, ενώ από το 1978 και έπειτα διοργανώνεται από το δήμο της πόλης. Ως γνωστό, είναι εμπνευσμένη από τις αρχαίες γιορτές που πραγματοποιούνταν προς τιμήν του Θεού του κρασιού, Διόνυσου, και τιμά μια μακρά παράδοση παραγωγής κρασιού στην Κύπρο. Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους ξένους αλλά και στους ντόπιους να γνωρίσουν τα κυπριακά κρασιά, τα οποία ειδικά για τη Γιορτή του Κρασιού προσφέρονται σε σπέσιαλ τιμές. Μ.Μ.

Δημοτικός Κήπος, Λεμεσός. Πεμ 29 Αυγ-Κ 8 Σεπ, 19.00-23.00 (Παρ&Σ μέχρι 23.30). Πληρ. 25745919.

 

 

Next bike Ενοικιά-ζω ποδήλατο

Το Σύστημα Αυτόματης Μίσθωσης Ποδηλάτων 'next bike', το οποίο συναντάς σε περισσότερες από 40 πόλεις στο εξωτερικό, με περισσότερα από 10.000 ποδήλατα, θα το βρεις και στη Λεμεσό! Αρχικά οι σταθμοί στην πόλη ήταν 7 και τα ποδήλατα 70, μετά την τεράστια ανταπόκριση, όμως, οι σταθμοί έγιναν 18 και τα ποδήλατα 173, διαμοιρασμένα μάλιστα σε όλα τα σημεία της πόλης -στο website θα βρεις έναν ωραίο χάρτη με όλες τις τοποθεσίες. Η ενοικίαση γίνεται εύκολα. Κατ' αρχάς κάνεις μια εγγραφή από τη μηχανή, ή μέσω του website, ή ακόμα μέσω του mobile app (για όλα τα κινητά), στην οποία απαραίτητα θα πρέπει να δώσεις μια πιστωτική κάρτα. Αφού γίνει αυτό, μπορείς να κάνεις την ενοικίαση είτε τηλεφωνικώς, είτε με SMS, είτε επιτόπου στις μηχανές, είτε μέσω του mobile app. Αν, πάλι, δεν θέλεις να χρησιμοποιείς τη visa, υπάρχει η 'next bike card' στην οποία μπορείς να βάζεις χρήματα απλώς για να ενοικιάσεις ποδήλατο. Η χρέωση είναι στα €2 για την πρώτη ώρα, €1 για κάθε επόμενη, ενώ η χρέωση δεν υπερβαίνει τα €8 για 24 ώρες. Μπορείς, επίσης, να πληρώσεις €50 για μια βδομάδα και €180 για ένα μήνα. Μάλιστα, αυτό το διάστημα η 'next bike' προσφέρει ένα voucher με το οποίο μπορείς να κάνεις ποδήλατο για ένα μήνα (μέχρι 3 ώρες την ημέρα), πληρώνοντας μόνο €10. Επιπλέον, για τους φοιτητές του ΤΕ.ΠΑ.Κ. υπάρχει άλλη προσφορά, όπου με €30 μπορούν να κάνουν ποδηλασία για 6 μήνες, μέχρι 4 ώρες την ημέρα.

Πληρ. 77788323, 99891222/www.nextbike.com.cy.

 

 

Under construction... Μαρίνα Λεμεσού

Περιμένουμε ομολογουμένως με αγωνία την ολοκλήρωση των έργων στη μαρίνα Λεμεσού, καθώς το έργο αυτό αποτελεί για την πόλη αλλά και γενικότερα για το νησί ένα πραγματικό στολίδι τόσο αισθητικά όσο καιÉ οικονομικά, μια και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, προσελκύει ποιοτικό τουρισμό, ενώ συνάμα θα αποτελέσει και το έναυσμα για περαιτέρω επενδύσεις στην περιοχή. Και επειδή αποτελεί ένα πολύ 'αισιόδοξο' έργο για την οικονομία του τόπου και όχι μόνο, εμείς οφείλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό των μέχρι τώρα εργασιών. Λοιπόν, ήδη παραδόθηκαν τα 94 πολυτελή διαμερίσματα στο οικιστικό συγκρότημα Nereids Residences, ενώ η μαρίνα Λεμεσού έχει καλωσορίσει ήδη τα πρώτα σκάφη. Στο νοτιοανατολικό κυματοθραύστη, επίσης, που παραδόθηκε πρόσφατα, άρχισαν να ελλιμενίζονται τα πρώτα σκάφη αναψυχής. Με την πλήρη λειτουργία της, η μαρίνα Λεμεσού θα είναι η πρώτη στην Κύπρο με τη δυνατότητα ελλιμενισμού super-yachts, διαθέτοντας συνολικά 650 θέσεις ελλιμενισμού για πολυτελή σκάφη αναψυχής μήκους από 8 μέχρι 115 μέτρα. Ενώ παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις, με ομάδα έμπειρων επαγγελματιών που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων. Φυσικά τα έργα συνεχίζονται, παρά τα στενά οικονομικά δεδομένα. Ήδη μέσα στον Ιούλιο παραδόθηκαν επίσης τα διαμερίσματα του συγκροτήματος Thetis Residences, ενώ η ολοκλήρωση των επαύλεων Peninsula Villas αναμένεται μέσα στο 2014. Όσον αφορά στην εμπορική περιοχή, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα λειτουργήσει επίσημα την άνοιξη του 2014, οι πληροφορίες μας λένε για το Μάρτιο. Κ.Μ.

 

 

KEAN - Ταξίδι στο χρόνο

Ένα κυπριακό success story. Μια επιτυχημένη πορεία που ξεκινά από το 1949, οπότε ο Τάκης Χριστοδούλου αποφάσισε να φτιάξει την Κυπριακή Εταιρεία Αρωμάτων (ΚΕΑ), με σκοπό την παρασκευή αποσταγμάτων, αιθέριων ελαίων και χυμών για τη χρησιμοποίησή τους σε αρώματα και ποτά. Σύντομα η ΚΕΑ μετατράπηκε σε μετοχική εταιρεία με το όνομα ΚΕΑΝ. Στόχος της ήταν η αξιοποίηση πρώτων υλών που βρίσκονται σε αφθονία στην κυπριακή ύπαιθρο και κυρίως των εσπεριδοειδών. Η παραγωγή χυμών έγινε η κύρια ασχολία της ΚΕΑΝ, με πρώτα προϊόντα τα σιρόπια (squashes) όπως λεμονάδα, πορτοκαλάδα, σουμάδα και βυσσινάδα, ενώ ακολούθησαν τα αεριούχα αναψυκτικά. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια μεγάλη εταιρεία, η οποία μπήκε για τα καλά στο DNA των Κυπρίων. Μια εταιρεία που συμβάλλει τα μέγιστα στην κυπριακή οικονομία, αγοράζοντας 20.000 τόνους εσπεριδοειδών το χρόνο από Κύπριους παραγωγούς, ενώ εργοδοτεί 160 Κύπριους εργαζόμενους, πραγματοποιεί εξαγωγές ίσες με το 25% της παραγωγής της σε 50 χώρες. Κάθε χρόνο επίσης προσφέρει χιλιάδες λίτρα χυμού και αναψυκτικού σε σχολεία, εκδηλώσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα και κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ διαχωρίζει και ανακυκλώνει υλικά όπως πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και νερόÉ Μια βόλτα μέχρι το 'κίτρινο' εργοστάσιο, στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, θα σε εντυπωσιάσει. Μην παραλείψεις να περάσεις από το Eco-δρόμιο, μια οικολογική έκθεση που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκπαιδευτούν σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς ψυχαγωγούνται. Τέλος, σε μια άλλη εξέλιξη, η εταιρεία λανσάρει σύντομα το ΚΕΑΝΙΤΑ e-shop, το οποίο θα διαθέτει 20-30 προϊόντα όπως customizable προσκλήσεις γενεθλίων, placemats και σημαιούλες, όπου θα μπορείς να τυπώσεις πάνω ό,τι εσύ θες, αλλά και γενικά, οτιδήποτε (χάρτινο) χρειάζεσαι για ένα παιδικό πάρτι. Επίσης, εκεί θα βρεις σχολικά είδη με θέμα την ΚΕΑΝΙΤΑ, κάποια συλλεκτικά-χειροποίητα γλυπτά, αλλά και προϊόντα με τη vintage ΚΕΑΝΙΤΑ των 80s, T-shirts, φλιτζάνια κ.λπ. Μ.Μ.

Πληρ. 25883100/www.kean.com.cy.

 

 

Focus... Προς το αεροδρόμιο από το κέντρο της Λεμεσού

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και προώθηση πιο οικολογικών τρόπων διακίνησης στους επισκέπτες, επιτεύχθηκε συμφωνία με την ΕΑΛ Λεμεσού για τη δημιουργία επιπρόσθετης στάσης του λεωφορείου προς και από το αεροδρόμιο Λάρνακας στην τουριστική περιοχή και συγκεκριμένα στην Παρεκκλησιά (πλησίον ξενοδοχείων St. Raphael, GrandResort, Kanika Elias Beach). Όπως είναι γνωστό η υπηρεσία που συνδέει τη Λεμεσό με το αεροδρόμιο Λάρνακας δημιουργήθηκε από το 2008 και έχει καλύψει ένα κενό που υπήρχε στη συγκοινωνία, προσφέροντας στους Λεμεσιανούς μία εύκολη, γρήγορη και φθηνή εναλλακτική λύση για τη μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο. Εκκίνηση της υπηρεσίας γίνεται από τον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας και από τις 8 Ιουλίου πραγματοποιείται μια στάση καθοδόν, στην τουριστική περιοχή. Με αυτό τον τρόπο προσφέρεται εξυπηρέτηση τόσο στους ντόπιους που διαμένουν στην Ανατολική Λεμεσό όσο και στους τουρίστες. Κ.Μ.

Πληρ. www.pameaerodromio.eu και www.airportshuttlebus.eu.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close