Things to Do , Top Stories

Μάθε τι να κάνεις και τι να γευτείς στη Λεμεσό

Άλλο να τη ζεις, άλλο να τη χαίρεσαι!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2013

 

Δεν θα είχε πλάκα να κάνεις τον τουρίστα στην ίδιά σου την πόλη, κάνοντας πράγματα που ενδεχομένως να μη σκέφτηκες ποτέ ότι θα μπορούσες να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;

 

Animal planet

Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού

Τελευταία προσθήκη οι ιπποπόταμοι! Αν 'ψήνεσαι' να πας για να τους θαυμάσεις, μάθε πως στο 'zoo' της πόλης, που έχει μετατραπεί σε έναν 'παράδεισο', με ζώα που ζουν σε συνθήκες όσο το δυνατό πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον, θα βρεις επίσης σπάνια είδη ζώων και πτηνών όπως λάμα, ασιατικές ενυδρίδες, τρία είδη πιθήκων, σουρικάτες, ερπετά, πολλά είδη πουλιών, ένα είδος αλιγάτορα, ζώα της Αυστραλίας κ.ά. Επιπλέον, διαθέτει παιδότοπο, καφετερία και χώρο για πικνίκ.

(25588345) Λεωφόρος Βύρωνος. Δ-Κ 09.00-19.00. Είσοδος €5 (ενήλικες), €2 (παιδιά), €3 (φοιτητές, συνταξιούχοι, μαθητές).

 

Η χαρά του παιδιού

Fasouri Watermania Waterpark

Τα παιχνίδια πολλά και συναρπαστικά, με πρώτα και καλύτερα τα 'Black Cannons', '3ple Tube Slide', 'Elephant Slide', 'Tarzan Swing', 'Paddle Boots' και 'Interactive Centre', ενώ και οι τιμές σε σχέση με πέρσι είναι κατά πολύ μειωμένες. Διασκέδαση για όλη την οικογένεια, σε ένα υδροπάρκο που προσφέρειÉ άλλη φάση!

(25714235/www.fasouri-watermania.com) Φασούρι. Δ-Κ 10.00-18.00. Τιμές €18 (ενήλικες), €10 (παιδιά μέχρι 12 ετών), δωρεάν (παιδιά κάτω των 3 ετών).

 

Wild West εμπειρία

Santa Marina Retreat

Με σλόγκαν 'Εδώ να δεις δράση', το τεράστιο αυτό ράντσο προσφέρει πολλές δραστηριότητες, όπως ιππασία, ξενάγηση σε 'μουσείο αλόγων', παιχνίδι στον παιδότοπο 'Κάστρο της Τροίας', βόλτα σε μονοπάτια της φύσης, γκολφ, ποδηλασία, τοξοβολία, αναρρίχηση σε τοίχο κ.ά. 'Τα παιδία παίζει' και οι γονείς απολαμβάνουν καφεδάκι ή τσιμπούν κάτι στην trendy καφετερία με την ωραία θέα.

(99545454, 99535000/ www.santamarinaretreat.com) Λεωφ. Σπύρου Αθανασίου, Παρεκκλησιά. Τετ 11.00-19.00, Σ&Κ 09.00-20.00. Είσοδος €3 (δωρεάν για παιδιά κάτω των 16 ετών).

 

Shopping από το παρελθόν

Ambazour

Ένα νέο μαγαζί που αποπνέει ρομαντισμό μιας άλλης εποχής, και σε ταξιδεύει σε Γαλλία και Αγγλία, δημιουργήθηκε στην πόλη της Λεμεσού. Η βιτρίνα που έχει summery διάθεση, είναι διακοσμημένη με ροζ και πράσινες κορδέλες, καθώς και πολλά χωνάκια παγωτού, ενώ η προσωπική σφραγίδα του πολύ ταλαντούχου designer Μενέλαου Θεοδοσιάδη είναι έντονα αισθητή τόσο σ' αυτήν όσο και στον εσωτερικό χώρο. Μπαίνοντας μάλιστα στο μαγαζί σε υποδέχονται με μια σπιτική λεμονάδα! Εδώ θα βρεις αρκετά items από το εξωτερικό αλλά και αρκετά πράγματα από συμπατριώτες μας δημιουργούς, όπως accessories, ρούχα και άλλα μικροαντικείμενα για το σπίτι!

(25344464) Δημήτρη Λιπέρτη, Μέγαρο Κότσαπα Α (κοντά στο Body Line).

Δ-Σ 10.00-19.30.

 

Η αυθεντική γεύση της παράδοσης

Τhe Nut Cracker House

Χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες, τα μοναδικά στο χαρακτήρα τους καταστήματα 'Nut Cracker House' παράγουν πάντα τις δικές τους συνταγές, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα φρέσκων προϊόντων. Εδώ θα βρεις περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη από ξηρούς καρπούς, μάντολες και αποξηραμμένα φρούτα, σουτζούκο, τη μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων σε παραδοσιακά λουκούμι και παστελάκι, εξαιρετικά φυσικά ελαιόλαδα, ελιές με πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων, μπαχαρικά και επιλεγμένα κρασιά και ποτά.

Αγίου Ανδρέου 99 & Αγίου Ανδρέου 141Α. Δ-Κ 09.00-20.00.

 

All about beauty

Beauty Bar

Ένα νέο κατάστημα, αφιερωμένο αποκλειστικά στην περιποίηση και την ομορφιά του σώματος. Επισκέψου το και χάρισε στον εαυτό σου τη μοναδικότητα που του αξίζει! Προσεκτικά επιλεγμένες μάρκες με μια μεγάλη γκάμα από εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης σώματος, μαλλιών και προσώπου, για άντρες, γυναίκες και παιδιά. Φυσικά, βιολογικά καλλυντικά με βάση συστατικά όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και στοιχεία προερχόμενα από τη Νεκρά Θάλασσα.

Αγίου Ανδρέου 126. Δ-Κ 09.00-20.00.

 

Με το νι και με το Σίγμα

Φούρνοι ΣΙΓΜΑ

Μια οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση τριών γενεών στην αρτογνωσία. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως ζυμώνουν και ψήνουν καθημερινά, πολλές φορές την ημέρα, ολόφρεσκα, νόστιμα και υγιεινά αρτοσκευάσματα, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες (ως επί το πλείστον) από την κυπριακή γη και μεταποίηση. Επιπλέον, παράγουν καθημερινά, με υγιεινές διαδικασίες και ποιοτικά ελεγχόμενες πρώτες ύλες, διάφορα ψωμιά, ενώ δουλεύουν καινοτόμα, υγιεινά και πρωτοστατούν στην υγιεινή διατροφή με ψωμιά ολικής αλέσεως, βρόμης, σίκαλης, σπελτ, πολύσπορα και ολόσπορα. Κανένα από τα ψωμιά των φούρνων ΣΙΓΜΑ δεν έχει ζάχαρη, χρωστικές, συντηρητικά ή πρόσθετα. Στα highlight της εταιρείας είναι και τα εξαιρετικά σάντουιτς, με μια επιλογή από 30 διαφορετικά, ολόφρεσκα και υγιεινά, απ' όπου πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτό με καπνιστό σολομό και να συνδυάσεις με χυμό πορτοκάλι Σίγμα. Ψηλά στις προτιμήσεις των Λεμεσιανών είναι και τα αλμυρά, με πρώτο και καλύτερο την ταχινόπιτα ως σήμα κατατεθέν! Δοκίμασε επίσης τα νοστιμότατα muffins μήλου ή σοκολάτας (triple chocolate), κέικ και γλυκά, ενώ τώρα το καλοκαίρι θα πρέπει να δοκιμάσεις και το Gelato, παγωτό με γνήσια υλικά και φρούτα. Ανάμεσα στις τελευταίες προσθήκες είναι και οι ψησταριές με υγιεινό και καλό φαγητό.

Πληρ. www.sigmabakeries.com . Δ-Κ επί 24ώρου βάσεως.

 

Βόλτα;

Κυριακή στο Μόλο

Πάμε μια κυριακάτικη βόλτα στο Μόλο (κοντά στο Παλιό Λιμάνι), έτσι απλά για να χαζέψουμε τα υπαίθρια πικνίκ των Σρι Λανκέζων στο γρασίδι, να θαυμάσουμε το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Κινέζων που εμπορεύονται προϊόντα και παρέχουν υπηρεσίες, αλλά και να δούμε τα μικρά παιδάκια που διαπραγματεύονται σκληρά με τους γονείς ένα 'παγωτό της μηχανής' για μια ώρα φρονιμάδας. Περπάτησε ακόμα κατά μήκος των μεγάλων βράχων, χαζεύοντας τον κόσμο και τα μεγάλα πλοία στο βάθος της θάλασσας της Μεσογείου.

 

Σαν τουρίστας

Kούριο

Ο πολιτισμικός πλούτος του νησιού είναι τεράστιος και πολιτιστικά μνημεία όπως το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, το οποίο κτίστηκε αρχικά το 2ο αι. π.Χ. και τελειοποιήθηκε κατά το 2ο αι. μ.Χ., είναι η καλύτερη επαλήθευση. Προτίμησε να πας λίγο πριν τη δύση του ήλιου για να απολαύσεις τα χρώματα του ουρανού και τη θέα που απλώνεται μπροστά σου, ενώ ακόμα καλύτερα θα ήταν να συνδυάσεις την επίσκεψή σου με μια καλοκαιρινή συναυλία ή θεατρική παράσταση!

Μεσαιωνικό Κάστρο

Μπες στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης, και ανέβα στις 'πολεμίστρες' για να απολαύσεις τη θέα της πραγματικά υπέροχης παλιάς πόλης. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το κάστρο κτίστηκε το 1193, αλλά η πρώτη επίσημη αναφορά του κάστρου χρονολογείται στο 1228. Σύμφωνα με την παράδοση, πάντως, είναι εδώ που ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος παντρεύτηκε τη Βερεγγάρια της Ναβάρρας και την έστεψε Βασίλισσα της Αγγλίας.

Αμαθούντα

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πόλεις-βασίλεια της αρχαίας Κύπρου. Κατά τη μυθολογία, ιδρύθηκε από το βασιλιά Κινύρα. Είναι δύσκολο να καθοριστεί πότε ακριβώς ιδρύθηκε, αλλά ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή της Ακρόπολης εντοπίστηκε γύρω στο 1100 π.Χ. Ανά τους αιώνες η Αμαθούς έπεσε θύμα πολλών κατακτητών (Πέρσες, Πτολεμαίοι, Ρωμαίοι και Βυζαντινοί) μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ. οπότε εγκαταλείφθηκε τελικά, κυρίως λόγω των πολλών Αραβικών επιδρομών.

 

Shopping Therapy

My Mall Limassol

Τώρα που το My Mall Limassol μένει ανοικτό 7 μέρες την εβδομάδα, έχεις έναν επιπλέον λόγο να απολαύσεις το shopping σου στο μεγαλύτερο mall του νησιού. Άφησε το αυτοκίνητό σου σε έναν από τους 1600 συνολικά χώρους στάθμευσης και μπες σε ένα μαγικό κόσμο με περισσότερα από 150 καταστήματα, εστιατόρια, cafes και άλλους χώρους ψυχαγωγίας. Ειδικά τώρα που προσφέρονται πολύ συμφέρουσες εκπτώσεις σε όλα σχεδόν τα καταστήματα (συνεχή ενημέρωση για όλες τις εκπτώσεις θα βρεις στο facebook page), μπορείς να πας ως εκεί ακόμα και με το λεωφορείο (γραμμή 30), το οποίο ενημερωτικά ξεκινά από και προς το My Mall κάθε 10 λεπτά!

(25343777) Φραγκλίνου Ρούσβελτ 285, Ζακάκι. Καταστήματα: Δ-Παρ 10.00-20.00, Σ 10.00-21.00, Κ 10.00-20.00. Εστιατόρια: Δ-Κ 11.00-00.00. Cafes: 08.30-00.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close