Things to Do , Top Stories

Albergo al sole… mio!

Θέλω να υποδεχθώ τη νέα χρονιά σε μια χώρα μαγευτική, σε μια πόλη που θυμίζει κινηματογραφικό πλατό, σε μια γειτονιά όπου η πολυτέλεια και η παράδοση γίνονται ένα!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2013

Το Άσολο είναι μια πανέμορφη πόλη, σαν αυτές που πάντα ήθελες να επισκεφθείς για να γνωρίσεις το πραγματικό πρόσωπο της Ιταλίας. Μάλιστα ως Κύπριοι έχουμε στενούς δεσμούς με την πόλη, αφού η Κατερίνα Κορνάρο, βασίλισσα της Κύπρου, πήρε την κυριαρχία του Asolo από τη Βενετία ανταλλάσσοντάς τη με την Κύπρο. Η πόλη είναι υπέροχη, έχει φανταστική θέα, είναι ιδανική για περπάτημα ώστε να απολαύσεις τη φύση αλλά και για να αγοράσεις αντίκες, μια που κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα διοργανώνεται μάρκετ με αντίκες. Ακόμα, στο Άσολο θα δεις υπέροχα διατηρητέα κτίρια όπως το κάστρο της Βασίλισσας Κορνάρο του 15ου αιώνα αλλά και το παλάτι Loggia del Capitanio καθώς και υπέροχες βίλες όπως οι Freya Stark, Scotti Pasini, The Failer και τη βίλα Degli Armeni. Και το ξενοδοχείο που σου προτείνω ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των αναπαλαιωμένων σπιτιών του 16ου αιώνα. Βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα κοντά στην κεντρική πλατεία.

Τα δωμάτια
Συνολικά είναι 23 τα δωμάτια που σου παρέχουν πραγματικά ό,τι χρειάζεσαι. Είναι παραδοσιακά διακοσμημένα με αντίκες ενώ τα κεραμικά του μπάνιου είναι από την Τοσκάνη, κατασκευασμένα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν είτε τζακούζι είτε μπανιέρα σε στυλ αντίκας, έχουν air-condition, LCD τηλεοράσεις αλλά και wi-fi. Διάλεξε ένα από τα τρία superior διπλά δωμάτια που έχουν θέα το κάστρο της Βασίλισσας Κορνάρο ή τους κήπους της βίλας Pasini, τα οποία είναι μάλιστα αφιερωμένα σε ντόπιους καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα το 103 στον Antonio Canova, το 201 στον Giorgione και το 203 στον Ada Negri. Παράλληλα και το δωμάτιο 202 είναι αφιερωμένο στην ηθοποιό Eleonora Duse ενώ το 101 στον εραστή της άνωθεν ηθοποιού Gabriele D’Annunzio, γνωστό ποιητή και συγγραφέα. Η εξαιρετική ωστόσο σουίτα στη σοφίτα είναι πανέμορφη και ιδανική για αυτούς που θέλουν προσωπικό χώρο με πανοραμική θέα.

Τι θα κάνεις
Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείς το μπαρ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το μενού του στηρίζεται φυσικά στη μεσογειακή κουζίνα, έχει φρέσκο ψάρι, κρέας και λαχανικά, με πάτα όλα  παρασκευασμένα με οργανικά προϊόντα αλλά και πολλές επιλογές για τους vegetarians. Ακόμα μπορείς να επισκεφθείς το εστιατόριο ‘Locanda Baggio da Nino’ (0423529648, Via Bassane, 1,) με αυθεντική ιταλική κουζίνα για όσους λατρεύουν το καλό φαγητό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιδιαβείς στα παλιά σοκάκια της πόλης. Η πόλη έχει μεσαιωνική αρχιτεκτονική και στην κορυφή του λόφου υπάρχει η Rocca. Εντυπωσιακός είναι και ο καθεδρικός ναός που χτίστηκε το 1747 και το Captain Loggia που είναι μια υπέροχη κατασκευή του 15ου αιώνα. Άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα είναι η εκκλησία S. Gottardo του 13ου αιώνα, η S. Caterina του 15ου καθώς και η S. Anna Church στο λόφο δίπλα από το νεκροταφείο όπου είναι θαμμένη η Eleonora Duse.

Βένετο

To Βένετο είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της Ιταλίας που βρίσκεται στο βορρά. Είναι γνωστή για το πανεπιστήμιο της Πάδοβα, ενώ έγινε πασίγνωστη το 18ο αιώνα από το δραματουργό Κάρλο Γκολντόνι. Ο Αντώνιο Βιβάλντι και ο Αντώνιο Σαλιέρι είναι δύο γνωστές προσωπικότητες της μουσικής από την περιφέρεια Βένετο. Αν πας εκεί, εκτός από τις καρναβαλίστικες μάσκες που είναι απαραίτητη αγορά, δοκίμασε και το εξαιρετικό tiramisù που ‘γεννήθηκε’ εδώ αλλά και το Prosecco! H πόλη Asolo είναι γνωστή ως το μαργαριτάρι της επαρχίας Treviso αλλά και ως η πόλη με τους εκατό ορίζοντες, επειδή έχει εξαιρετική θέα στα βουνά. Ενημερωτικά, τέλος, να πούμε ότι μέρος της ταινίας ‘Ripley's Game’, με τον John Malkovich, γυρίστηκε στο Άσολο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Albergo Al Sole
Πού: Via Collegio 33, Asolo, Veneto, Ιταλία 
Τηλέφωνο: +390423951332
e-mail: info@albergoalsole.com
Στυλ: Κομψό και παραδοσιακό
Ατμόσφαιρα: Ήσυχη
Δωμάτια: 23
Τιμές: Απλό €120, σουίτα €240, σουίτα για 4 άτομα €300, junior σουίτα με θέα €335 (τιμές low season).

 


 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close