Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2019
Σε κλοιό «βαρυχειμωνιάς» μπαίνει η Κύπρος αυτή την εβδομάδα, με διαδοχικές διαταραχές να «χτυπούν» την περιοχή.
Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής μέρας (Δευτέρα 09/12), με το σκηνικό να φαίνεται ότι συνεχίζεται μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός, Φίλιππος Τύμβιος, ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες σήμερα κινήθηκαν πολύ χαμηλότερα από την εποχή.
Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώνονται βροχοπτώσεις με μικρό ενδεχόμενο καταιγίδας στα παράλια.
Οι επόμενες ημέρες θα χαρακτηρίζονται από μικρές διαταραχές, με τοπικά φαινόμενα την Τρίτη, ωστόσο από το απόγευμα της Τετάρτης βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή, θα δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα.
Την Πέμπτη, όπως ανέφερε, φαίνεται ότι θα σημειωθούν υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων.
Σήμερα, όπως προαναφέραμε, έπεσαν και τα πρώτα χιόνια από την Πλατεία Τροόδους μέχρι και τον Όλυμπο.
Όπως ανέφερε ο Ηρόδοτος Παναγίδης, Σταθμάρχης Τροόδους, η χιονόπτωση ήταν πολύ ελαφριά.
Αναλυτικά ο καιρός:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Πέμπτη αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια, τα ανατολικά ή και σε καταιγίδα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά, στα ανατολικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα μέχρι νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές.
Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.
Δείτε Live την εξέλιξη του καιρού
Σχετικά
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένας κορυφαίος προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας, ακριβώς πάνω στη (φημισμένη) παραλία
Το βραβευμένο πεντάστερο resort συνδυάζει κομψότητα, σύγχρονες ανέσεις και αυθεντική κυπριακή φιλοξενία
Το «καταπράσινο» ελληνικό νησί που ξεχώρισε στη λίστα των Times με τους κορυφαίους προορισμούς
Το ελληνικό νησί που βρέθηκε δεύτερο στη λίστα με τα ιδανικότερα μέρη για διακοπές τον Ιούνιο