Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 ωραία wine bars για φαγητό και καλό κρασί

Wine bars και wine restaurants να τα πιεις στο ποτήρι

Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2019

Ωραία τα μπαράκια και οι μουσικές σκηνές, αλλά υπάρχουν και στιγμές που απλά θέλεις να βγεις με την παρέα σου για να τα πείτε, να τα πιείτε,να γελάσετε και να χαλαρώσετε.

Τα wine bars αποτελούν την τέλεια επιλογή. Εχουν ωραία μουσική, αλλά όχι στην διαπασών για να μην μπορείς να μιλήσεις, αρκετά τραπεζάκια ώστε κανείς να μην μείνει όρθιος και πολλές επιλογές σε ποτό, φυσικά κρασί και μεζέδες για να τσιμπήσεις.

Αν, λοιπόν, θέλεις να ξεκινήσεις την βραδιά με τους φίλους σου κάπως έτσι, μπορεί να περάσεις μία βόλτα από τα παρακάτω.

Σίγουρα θα φύγεις ευχαριστημένος.

Vinaria 
Φινετσάτο και κομψό, με τη διακόσμησή του να βασίζεται στο ξύλο, στο Vinaria μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου πέραν των 200 ετικετών κρασιού, συνοδεύοντάς το με tapas από ένα twisted μενού. 
The Wine: 200 ετικέτες κρασιών από Ιταλία, Ισπανία, Αργεντινή, Χιλή, Αμερική, Κύπρο και Ελλάδα αλλά και αποκλειστικά κρασιά από έναν αμπελώνα στη Βερόνα. 
By the Glass: Σερβίρεται σε 4 διαφορετικά μεγέθη 70 ml, 125 ml, 175 ml και 250 ml, με τις τιμές να ξεκινούν από 3 ευρώ μέχρι και τα 20 ευρώ. 
The Food: Εκτός από τα κλασσικά platters τυριών και αλλαντικών τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις μόνο σου από μία επιλογή 15 διαφορετικών τυριών και αλλαντικών, υπάρχει και το signature platter (27 ευρώ/άτομα) το οποίο διαθέτει βάση τριών τυριών και τριών αλλαντικών με την επιλογή των προϊόντων να γίνεται αποκλειστικά από τον σεφ. 
Food Tip: Από το tapas menu, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το τηγανιτό χαλούμι με πικάντικη σπιτική μαρμελάδα ντομάτας, το Mini Vinaria Burger που σερβίρεται με slow και homemade secret sauce και το new entry Bang Bang Cauliflower, το οποίο σερβίρεται με σος μαγιονέζας, spice sauce και μέλι.  
(24400077) Δ. Ν. Δημητρίου. Λάρνακα, Δ-Κ 09.00-01.00.

Το Ποτοπωλείο
Ο ζεστός χώρος του, δημιουργεί την αίσθηση μιας μεγάλης παρέας, με την φιλική εξυπηρέτηση και την εκλεπτυσμένη ποικιλία κρασιών να δένει αρμονικά το ήδη ανεβασμένο κλίμα. 
The Wine: 120 ετικέτες, κυρίως από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα. Ενώ αν προτιμάς by the glass, θα πληρώσεις περί τα 4-5 ευρώ. 
The Foοd: Εκτός από τα διάφορα σνακ, όπως wraps και σαλάτες, μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου με τα πλούσια platers τυριών ή/και αλλαντικών (15 ευρώ/3 άτομα) 
Tip: Η καλύτερη επιλογή για after work drinks αφού ξεκινάει από τις 17:30 μ.μ
(22420507) Κένεντι 46 Ε. Λευκωσία, Δ-Κ 17.30- 01.30.

Barrafino
Κοσμοπολίτικο, μοντέρνο και εκλεπτυσμένο το Barrafino συνδυάζει άψογα το καλό κρασί με μία φινετσάτη κουζίνα. 
The Wine: Πάνω από 110 ετικέτες από όλο τον κόσμο με κυριότερες την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική, την Ιταλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι επιλογές σε κρασί by the glass, είναι περί τις 12 (5-7 ευρώ)
The Food: Πέραν από το a la carte το οποίο ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου με πιατέλες τυριών, αλλαντικών και φρούτων (15 ευρώ-19,50 ευρώ). Ενώ εξαιρετική επιλογή αποτελούν και τα μεσογειακά dips (12 ευρώ) που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κεφαλοτύρι, γεμιστές πιπεριές, μελιτζάνες. 
Food Tip: Από το μενού θα παραγγείλεις σίγουρα το steak με πατάτες dauthinoin, λαχανικά και sauce με μανιτάρια porcini (29.50 ευρώ) και θα το συνδυάσεις με ένα Malbec και την πάπια με sauce από βύσσινο και πουρέ πατάτας με λαχανικά (19.50 ευρώ) την οποία θα συνδυάσεις με ένα αρωματικό Merlot. 
(22767696) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού, Λευκωσία, 3 Γ-Ε. Δ-Σ 17.00-01.00.

Artigiano Espresso & Wine Bar
Είτε για μία χαλαρή έξοδο, μετά τη δουλειά, για κρασί είτε για μία βραδινή έξοδο εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι. Καλαίσθητος και μοντέρνος πολυχώρος, εμπνέει με την κουλτούρα και τις προσιτές τιμές του. 
The Wine: 50 ετικέτες από όλο τον κόσμο με την κρασιά από την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Κύπρο, την Ιταλία και την Γαλλία, να κυριαρχούν. Απ’ αυτές, μπορείς να απολαύσεις by the glass 16 διαφορετικές ετικέτες (6 -8,50 ευρώ), λίστα η οποία συνεχώς αλλάζει. 
The Food: Για να συνοδεύσεις το κρασί σου μπορείς επιλέξεις ανάμεσα στις πιατέλες τυριών, αλλαντικών (12/17 ευρώ), φρούτων (7-9 ευρώ) ή και nachos (6 ευρώ). 
Food Tip: Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τον σολομό που σερβίρεται με τηγανιτό ρύζι και να το συνοδεύσεις με 
(22315131) Στασικράτους 26. Λευκωσία, Κ-Πεμ 08.00-24.00 & Παρ-Σ 09.00-01.00.

Boulevard Bistro Wine Bar
Με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, στο μοντέρνο Boulevard Bistro στην Πάφο θα απολαύσεις καλό κρασί και πολύ ενδιαφέροντα πιάτα. 
The Wine: 190 ετικέτες από όλο τον κόσμο. Ενώ μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου by the glass, ανάμεσα σε 18 διαφορετικές ετικέτες (4-8 ευρώ). 
The Food: Εκτός από την κλασσική ποικιλία σε platter τυριών και αλλαντικών, μπορείς να παραγγείλεις το meat platter (12-24 ευρώ), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λουκάνικο, μανιτάρια, steak βοδινό και χοιρινό, αλλά και κοτόπουλο. Και για του φίλους των θαλασσινών, υπάρχει και η sea food platter στα 14 ευρώ/2 άτομα. 
Food Tip: Από το μενού θα δοκιμάσεις το Australian Black Αngus beef (28 ευρώ) το οποίο θα συνδυάσεις με shiraz ή cabernet sauvignon ενώ με chardonnay θα συνδυάσεις τον σολομό με honey mustard sauce (14,50 ευρώ)  
(26910871) Πλατεία Κένεντι 136. Πάφος, Δ-Κ 09.00-02.30.

Barrique wine and deli 
Ένας σικ και γουστόζικος χώρος με επίλεκτα κρασιά και εκλεπτυσμένα πιάτα, άψογα για food pairing. 
The wine: 400 ετικέτες από όλο τον κόσμο με έμφαση σε Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αμερική, Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία και Αργεντινή. Για κρασί –με το ποτήρι- θα πληρώσεις από 5 έως 9 ευρώ, ανάμεσα σε 25 και πλέον επιλογές, ενώ το wine list ανανεώνεται ανάλογα με την εποχή, με το χειμερινή λίστα να περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές από κόκκινα κρασιά. 
The Food: Συνόδευσε το κρασί σου με platters τυριών και αλλαντικών (25 ευρώ/4 άτομα) ενώ αν το επιθυμείς μπορείς να ετοιμάσεις το δικό σου platter επιλέγοντας από έναν κατάλογο εκλεπτυσμένων γαλλικών τυριών. Για μεγάλες παρέες υπάρχει και η επιλογή του premium platter για 8 άτομα. 
Food Tip: Από το μενού σού προτείνουμε να δοκιμάσει το Ribeye 320 gr με λαχανικά και wine sauce με λάδι τρούφας (26 ευρώ), το οποίο συνοδεύεται εξαιρετικά με Amarone. Πολύ καλή επιλογή αποτελεί και το ριζότο με άγρια μανιτάρια με λάδι τρούφας (15 ευρώ) το οποίο μπορείς να συνοδεύσεις με rosso di montalcino. 
(22263777) Μενάνδρου 4. Λευκωσία, Δ-Σ 10.00-01.00 & Κ 17.30-01.00

The Wine Bar
Ατμοσφαιρικό μαγαζί, ό,τι πρέπει για παρεΐστικες εξόδους με ωραία ατμόσφαιρα και μοντέρνα αισθητική. 
The wine: 100 ετικέτες, εκ των οποίων τα πλείστα προέρχονται από τον παλαιό Κόσμο (Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα) αλλά και τον Νέο (Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία) καθώς και κυπριακά. Οι επιλογές by the glass ανέρχονται περίπου στις 25 με το κόστος να κυμαίνεται από 5 έως 8 ευρώ. 
The Food: Συνόδευσε το κρασί σου με ένα πλούσιο Cheese & meat platter (25 ευρώ/4 άτομα) με προϊόντα κατά κύριο λόγο από Ιταλία.
Food Tip: Από τα ορεκτικά σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα γεμιστά σαλιγκάρια με σκορδοβούτυρο (9 ευρώ) συνδυάζοντάς το με ένα ξυνιστέρι. 
(80001212) Λεωφ. Μακαρίου Γ΄ 153. Λεμεσός, Τρ-K 18.0024.00.

Vino Cultura Wine Bar & Cellar
Αναμφίβολα το στέκι της πρωτεύουσας, αφού συνδυάζει έναν εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο, μία πλήρως ενημερωμένη κάβα κρασιών και ένα ενδιαφέρον μενού μεσογειακής κουζίνας. 
The wine: Μπορείς να δοκιμάσεις κρασί ανάμεσα σε 800 και πλέον ετικέτες, είτε παραγγέλνοντας μπουκάλι είτε by the glass (5,50 – 13 ευρώ), αφού χάρη στο μηχανισμό Coravin μπορείς να επιλέξεις όποιο κρασί θέλεις, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο. 
The Fοοd: Θα συνοδεύσεις το κρασί σου με platter φρούτων (10 ευρώ) ή τυριών, αλλαντικών (22 ευρώ/2 άτομα) ή θα επιλέξεις από το tapa menu, τα ραβιόλι αστακού ή κοτόπουλου (15,50 – 12,50 ευρώ) τα οποία θα συνδυάσεις με ένα λευκό ασσύρτικο ή ένα Malbec κόκκινο.  
Tip: Δύο φορές το μήνα (Τετάρτες) πραγματοποιούνται wine master class, με φιλοξενούμενους ξένους παραγωγούς κρασιού οι οποίοι παρουσιάζουν τα κρασιά τους. Το πρώτο για τον Δεκέμβρη είναι στις 4/12. 
(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. Λευκωσία, Κ-Πέμ 18.00-01.00 & Παρ-Σ 18.00-02.00.

Secret Garden Wine And Coffee Bar
Από τη μία έχεις θεά την πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου και από την άλλη ένα μυστικό κήπο με βουκαμβίλιες, και ατμοσφαιρικό φωτισμό για να απολαύσεις τον καφέ ή το κρασί σου. 
The wine: Η κάβα του περιλαμβάνει πέραν των 50 επιλογών από Κύπρο, Ελλάδα και Νότια Αφρική. Αν πάλι προτιμάς by the glass, το κόστος ξεκινά από 3 ευρώ έως τα 5.55 ευρώ. 
The Food: Εκτός από τα κλασσικά platter τυριών και αλλαντικών, υπάρχει και το secret garden platter (20-22 ευρώ) το περιλαμβάνει chicken wings, pastries, humus, επιλογές για χορτοφάγους κ.ά. Το μαγαζί σερβίρει και σπιτικά nachos. 
Food Tip: Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις την Brazilian Salad (10 ευρώ) και να τη συνοδεύσεις με ξινιστέρι και το Greedy Veggie, το οποίο θα συνδυάσεις με γλυκό κόκκινο κρασί. 
(24103078) Αγίου Λαζάρου 28, Λάρνακα, Κ-Δ 11.00-23:00.

Labyrinthos Wine Bar & Gallery
Ένα όμορφα διακοσμημένο και προσεγμένο αρχοντόσπιτο, το οποίο προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία κρασιών, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με ραφιναρισμένες γεύσεις, με τον ιδιοκτήτη να έχει την προσωπική επιμέλεια της κάθε λεπτομέρειας. 
The wine: Ανάμεσα σε 200 διαφορετικές ετικέτες κρασιών –κυρίως από ελληνικούς και κυπριακούς αμπελώνες- αλλά και κρασιά παλαιού και Νέου Κόσμου, μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν τα πάντα by the glass, σε ποτήρι 18 cl (15 ευρώ) πληρώνοντας το ¼ της φιάλης που θα επιλέξεις. 
The Food: Από τα platters θα βρεις τα κλασσικά τυριών και αλλαντικών (16-22 ευρώ) ενώ από το μενού σου προτείνουμε να δοκιμάσεις για ορεκτικό τη γαρίδα κανταΐφι με ένα κρασί chardonnay και από κυρίως το ριζότο με άγρια μανιτάρια (14 ευρώ) με ένα ροζέ ξινόμαυρο μαλαγουζιά ή το κόντρα φιλέτο μοσχαριού με sauce Béarnaise από chardonnay (18 ευρώ), το οποίο θα συνδυάσεις με ένα κυπριακό shiraz.
Tip: Τετάρτες, Παρασκευές και Σάββατα, ζωντανή ελληνική έντεχνη και αγγλική μουσική. 
(99425862) Αγίου Θεοδώρου 5. Πάφος, Δ-Σ 17.30-01.00.

Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Δεκέμβριος 2019

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close