Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2020
Κάποιοι δειλά-δειλά και με αρκετή σκέψη και άλλοι με πολύ ανυπομονησία, σχεδιάζουν τα ταξίδια τους, ψάχνοντας εκείνο το μέρος που θα τους χαρίσει την πολυπόθητη ηρεμία και ξεγνοιασιά μετά από μια περίεργη περίοδο. Το μεγάλο ερώτημα, πλέον, είναι ένα: «Πού πάμε;»!
Σε αυτό επιχειρεί να δώσει απάντηση ο EBD, (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη), το οποίο δημιούργησε λίστα με τις πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και δύο ελληνικές.
«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους και οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία ξεκινούν επίσης τώρα», εξηγεί ο EBD που εμπίπτει στο δίκτυο EDEN (Εξαιρετικοί Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) της Κομισιόν. Θέλοντας να βοηθήσει, λοιπόν, τους ταξιδιώτες παρουσίασε λίστα, την οποία αναδημοσιεύει το Forbes, με 20 προορισμούς, που επηρεάστηκαν λιγότερο από τον κορωνοϊό και είναι πιο ασφαλείς συγκριτικά με άλλους. Ανάμεσα σε αυτούς δεν θα μπορούσε να μην βρίσκονται περιοχές της Ελλάδας, η οποία, όπως άλλωστε περιγράφουν τα διεθνή Μέσα, αντιμετώπισε υποδειγματικά την πανδημία.
Ταξίδι στην Ευρώπη: Δύο ελληνικοί προορισμοί στους ασφαλέστερους της Ευρώπης
Κέρκυρα
«Αυτό το παραδεισένιο ελληνικό νησί είναι τέλειος προορισμός για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας μετά από αυτήν την αγχωτική περίοδο», γράφει ο EBD, που τοποθετεί το νησί των Φαιάκων στη 2η θέση της λίστας. Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από κορωνοϊό (έως και 50 φορές λιγότερα άτομα που έχουν μολυνθεί από ό, τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες).
Το ελληνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν υπερφορτώθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης υγείας. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει περισσότερα κατά κεφαλή νοσοκομειακά κρεβάτια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η Κέρκυρα, από την πλευρά της, συνδυάζει χαλάρωση, ήλιο και φύση. Για τους ταξιδιώτες ανοίγει την 1η Ιουλίου.
Πρέβεζα
Η Πρέβεζα εμφανίζεται 5η στη λίστα με τα ασφαλέστερα σημεία διακοπών της Ευρώπης. Βρίσκεται στις εκβολές του Αμβρακικού κόλπου και είναι «ένα νησί στην ηπειρωτική χώρα» στην Ήπειρο, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Τα μέτρα υγιεινής ελήφθησαν νωρίς για να καλωσορίσουν τους ταξιδιώτες στην Πρέβεζα (τέσσερα μέτρα ανάμεσα στις ομπρέλες στις παραλίες, τα φίλτρα κλιματισμού αλλάζουν μετά από κάθε διαμονή στα δωμάτια ξενοδοχείων που απολυμαίνονται συνεχώς), αναφέρει το δημοσίευμα. Η Πρέβεζα περιβάλλεται από τρία νοσοκομεία (ένα από αυτά πανεπιστημιακό) και βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Ακτίου. Η Ελλάδα έχει περισσότερα κατά κεφαλή νοσοκομειακά κρεβάτια από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τον Καναδά.
Λίστα: Οι 20 ασφαλέστεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη
Τυφλίδα, Γεωργία
Κέρκυρα, Ελλάδα
Cavtat, Κροατία
Αζόρες
Πρέβεζα
Alentejo, Πορτογαλία
Μπατούμι, Γεωργία
Ζάγκρεμπ, Κροατία
Algarve, Πορτογαλία
Σιμπίου, Ρουμανία
Κότορ, Μαυροβούνιο
Ριέκα, Κροατία
Βαρσοβία, Πολωνία
Βιέννη, Αυστρία
Μποχίντζ, Σλοβενία
Μάλτα
Γκντανσκ, Πολωνία
Βίλνιους, Λιθουανία
Ρίγα, Λετονία
Wild Taiga, Φινλανδία
Πηγή: iefimerida.gr
φωτο: Shutterstock
Σχετικά

Harry Potter: Αυτός είναι ο νέος Dumbledore στη νέα σειρά του HBO
Ο Αμερικανός ηθοποιός που θα αναβιώσει τον χαρακτήρα του αγαπημένου καθηγητή

Καλοκαίρι 2025: Το ταξίδι ξεκινά, με Cyprus Airways!
Ετοιμάσου για μια αξέχαστη σεζόν γεμάτη περιπέτεια, πολιτισμό και ατελείωτη ηλιοφάνεια.

Βροχές και χιόνια σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Στο καρναβάλι Αγλαντζιάς θα παρελάσουν και οι τετράποδοι φίλοι μας
Μάθε πώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή

Πανσέληνος Φεβρουαρίου: Απόψε θα λάμψει το «Φεγγάρι του Χιονιού»
Πώς προέκυψε το όνομα του φεγγαριού που είναι γεμάτο τον Φεβρουάριο κάθε έτους

Άρχισε η χιονόπτωση στο Τρόοδος – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Η πρόγνωση για τον καιρό σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας:

H Cyprus Airways ανακοίνωσε 13 προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι

Γιώργος Καπουτζίδης: Ετοιμάζει τηλεοπτικό reunion για το «Παρά Πέντε»; – Όλα όσα δήλωσε
Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια απο την έναρξη προβολής του Παρά Πέντε

Λευκή μαγεία στο Τρόοδος: Συνεχίζεται το χειμωνιάτικο σκηνικό
Αναμένονται βροχές και χιόνια στα ορεινά - Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

Πασχαλινά και καλοκαιρινά ταξίδια με την Ryanair με εισιτήρια από €15.68
Κλείσε τώρα τις πασχαλινές και καλοκαιρινές σου διακοπές σε πολύ χαμηλές τιμές

Συνεχίζονται σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες – Χιόνια στα ορεινά
Συνεχίζονται και σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας Τομ Ρόμπινς
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε ο Τομ Ρόμπινς.