Πάμε Ταξίδι , Guide

Τελικά, πότε και πώς θα ταξιδέψουμε στη Μ. Βρετανία;

Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2021

Η βρετανική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να καταργήσει την υποχρέωση δεκαήμερης κατ’ οίκον απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα, όπως η Κύπρος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

 Μαζί με τις ανακοινώσεις για τις προσθήκες στην πράσινη λίστα, που από την Ευρώπη περιλαμβάνουν μόνο τη Μάλτα, τη Μαδέιρα και τις Βαλεαρίδες νήσους, ο κ. Σαπς είπε ότι η πρόθεση είναι η καραντίνα «για τους πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους του Ην. Βασιλείου» να καταργηθεί «αργότερα μέσα στο καλοκαίρι».

 Πρόσθεσε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα.

 Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, η υποχρέωση καραντίνας πιθανότατα θα καταργηθεί σταδιακά, αρχικά μόνο για τους κατοίκους του Ην. Βασιλείου.

 Όσοι επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και δύο ημέρες μετά από την άφιξη.

 Σε εξέλιξη είναι δε συζητήσεις για το κατά πόσο παιδιά που θα συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες πρέπει επίσης να εξαιρούνται από την καραντίνα.

 Η ακριβής ημερομηνία εφαρμογής της νέας πολιτικής παραμένει άγνωστη, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για διαίρεση στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ εκείνων που θέλουν κατάργηση της καραντίνας στις 19 Ιουλίου και εκείνων που προτιμούν να γίνει τον Αύγουστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close