Things to Do , Top Stories

2013: Τι κρατάμε και τι πετάμε!

Η ομάδα του Check In κάνει τον δικό της απολογισμό για το 2013: τι κρατάμε και τι πετάμε από την χρονιά που πέρασε, τι αγαπήσαμε και τι δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε! Αφιερωμένο…

Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2013

Γεωργία Γεωργίου

Save: Από το 2013 θα θυμάμαι με αγάπη όλα τα καινούργια πράγματα που ζω με τον μόλις 16μηνων γιο μου Χαράλαμπο… Τις πρώτες του λεξούλες, τα πρώτα του βήματα, το πρώτο του δοντάκι, το πρώτο του κεράκι και άλλα πολλά, μοναδικά βιώματα που με κάνουν να χαμογελώ και να ξεχνώ όλα τα αρνητικά που μας φέρνει η ζωή!

Delete: Από το 2013 θα ήθελα να ξεχάσω τα ρεπορτάζ, τα άρθρα αλλά και όλα όσα ακούω από συνανθρώπους μας και αφορούν τις συνέπειες που έφερε η οικονομική κρίση σε κάθε νοικοκυριό. Περισσότερο, όμως, τα παιδιά που από την μια στιγμή στην άλλη γκρεμίστηκαν όλα τους τα όνειρα!

Πόπη I. Βακή
Save: Κρατώ τις όμορφες στιγμές το καλοκαιριού, και σβήνω τη μοναξιά του χειμώνα. Εκείνο το απίστευτο ξεφάντωμα που ζήσαμε στο Sirena στον Πρωταρά, -θυμάσαι;-, που χορεύαμε μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα με μια παρέα από νεαρά άγνωστα παιδιά που κρατούσανε κιθάρες. ‘Αραπίνες, μαύρες, ξεκωλιάρες…’,  τραγουδούσαν κι εμείς χορεύαμε και στροβιλιζόμασταν και διασκεδάζαμε με τη ψυχή μας.
Delete: Η μνήμη μου θόλωσε από τις μαύρες εικόνες της άτιμης "κρίσης", των εμφυλίων και των άλλων ‘πολέμων’, των βομβιστικών επιθέσεων και των μακελειών στα σχολεία. Είχε πολλά ο χρόνος ετούτος, και τα κάνω delete. Μα κι όλα όσα ακούω και βλέπω τριγύρω μου, για τους γύρω μου, τους συμπολίτες μου, που ζουν μες την φτώχεια και τον πόνο, θέλω να τα κάνω delete. Αλλά δεν φεύγουν… Είναι εκεί και παραμονεύουν!

Κλεάνθης Κλεάνθους
Save: Εν μέσω κρίσης, είδα νέους ανθρώπους να πηγαίνουν κόντρα στα αρνητικά δεδομένα της εποχής. Να μην φοβούνται να ρισκάρουν, να τολμούν, να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να εφαρμόζουν νέες ιδέες και να πετυχαίνουν. Αυτό κρατώ από το 2013. Τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη, το θάρρος και το θράσος να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Delete: Θέλω να διαγράψω όλους τους απαισιόδοξους και μεμψίμοιρους ανθρώπους. Αυτούς που πάντα βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και γουστάρουν να τονίζουν μόνο τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων. Θέλω να διαγράψω όλους αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες (η λίστα είναι τεράστια) που έφεραν τη χώρα μου σε αυτή τη μίζερη κατάσταση. Εύχομαι να μην μείνουν ατιμώρητοι.

Σύλια Ιωαννίδου
Save: Που αυτή τη στιγμή ακούω Thievery Corporation σε μια ζωντανή ηχογράφηση από το Day Zero festival  και το διασκεδάζω. Το γεγονός ότι τα "μωρά" γίνανε 12 με την είσοδο στο σπίτι του Λίνου και της Κάσυ. Το πρωινό καφεδάκι με τη μαμά και το shopping για το σπίτι. Το ότι ο εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ, η Σόφη και η Γιώτα, βοηθήσαν με πολλή αγάπη το Nicosia Dog Shelter να φτιάξει το ημερολόγιο του 2014. Κρατάω αυτούς τους ανθρώπους που με τα κάτω και τα πάνω μου με έχουν στη ζωή τους. Που πήγα Θεσσαλονίκη και απόλαυσα την πόλη μου. Που φόρεσα το δικό μου μήνυμα στο χέρι σχεδιασμένο από την Ηρώ Κασκάνη. Που σχεδόν κάθε 2 μήνες έρχεται ο Κωνσταντίνος Π. στην Κύπρο και με βλέπει και το καλύτερο ανοίγει η ψυχή και το μυαλό, ενώ τον ακούω στο Μέντα 88fm μέσω διαδικτύου. Που το site του Check In έγινε πραγματικότητα. Που βρήκα ένα νέο φίλο τον Κάσυ (έτσι βγήκε και το όνομα της γάτας) και μου σύστησε το Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς. Που πάω εκδρομές οικονομικές. Που διάβασα τον Φαντομά. Που είδα το Amour. Που ο Μιχαηλίδης έγινε ο νέος συγκάτοικος γραφείου.  Που γνώρισα ανθρώπους με όραμα και χαμόγελο. Που πίνω κάθε πρωί ένα κυπριακό με την Κουλίτσα και τα περισσότερα τα λέμε με τα μάτια. Που αν και μακριά… βρίσκομαι, εκεί που η καρδιά θέλει!
Delete: Για ακόμα μια χρονιά η απόσταση με σκοτώνει, χωρίς τα ανίψια και τις αδερφές μου. Όπως και ο θάνατός σου Λ. Που η οικονομική κρίση έγινε κρίση αξιών και ηθικής. Που ο κόσμος είναι μίζερος. Που οι τιμές δεν λένε να πέσουν. Που δεν είδα όσο θέατρο θα ήθελα και δεν άκουσα όσες νέες κυκλοφορίες θα ήθελα. Που υπάρχουν στη ζωή μας άνθρωποι απαίδευτοι και επιβεβαιώνουν το «οι φελλοί και τα σκατά επιπλέουν». Που έφυγε η Πέγκυ από συγκάτοικος γραφείου. Που μείναμε λίγοι…

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Save: Αυτά που έχω πιο έντονα στη μνήμη μου από τη χρονιά που φεύγει είναι η στιγμή της γέννησης της δεύτερης κόρης μου, η πρώτη μέρα της Ανδρεάνας στο νηπιαγωγείο, η μετακόμιση στο σπίτι το δικό μας, ο “Φέγγαρος” στη Λόφου, οι συναυλίες των Χαρούλη, Μποφίλιου και Παυλίδη που ήταν full από κόσμο, το Eurogroup γιατί μετά απ’ αυτό ήρθε το “Cyprus Aid” που ξεχείλιζε από ανθρωπιά, οι αυγουστιάτικες διακοπές στο χωριό και το χαμόγελο των συνειδητοποιημένων ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι η ζωή είναι ωραία και τα πράγματα απλά…

Delete: Το μόνο που ανέκαθεν με ενοχλούσε ήταν η πληθυσμιακή ομάδα που περιλαμβάνει τα λαμόγια, τους κουτοπόνηρους, τους αδιάφορους, αυτούς που κάνουν τις πάπιες, αλλά και όλους όσοι μένουν ατιμώρητοι και συνεχίζουν να αλωνίζουν ανενόχλητοι. Και αυτή η ομάδα, όπως φάνηκε μέσα στο 2013, είναι αρκετά μεγάλη. Έπεσαν, όμως, πολλές μάσκες κι αυτό είναι ευχάριστο. Μένει τώρα να τιμωρηθούν όλοι αυτοί για να αποκατασταθεί επιτέλους το περί δικαίου αίσθημα. Ακούει κανείς;

Κωνσταντίνος Παντζόγλου
Save: Η πρώτη μέρα του checkincyprus.com, το ρεκόρ επισκεψιμότητας του ilovestyle.com, η πρώτη εκπομπή στη Μέντα 88 fm στην Αθήνα, τα γέλια, τα βλέμματα, ένα καλοκαιρινό βράδυ στο Χαλάνδρι, τα new year resolutions που παίρνω μαζί και στο 2014 - κληρονομιά του 2013 - μια Τετάρτη βράδυ στην παλιά Λευκωσία, τις αλήθειες που άκουσα, τις συνεντεύξεις για την τηλεόραση της ΕΡΤ με 4 Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, τους φίλους που έμειναν για άλλη μια χρονιά, τους ανθρώπους που εκτίμησα.

Delete: Συμπεριφορές. Αυτές που έχουν οι άνθρωποι και μπορούν και πληγώνουν όσους ακόμα λειτουργούν με την καρδιά και το συναίσθημα. Όπως λέει και ο στίχος του τραγουδιού "και άνθρωποι αχάιδευτοι με λύγισαν κι εμένα" και έχει δίκιο, γιατί αν δεν έχεις μάθει να αγαπιέσαι, δεν μπορείς να αγαπήσεις.

Κατερίνα Κέστορα

Save: Αυτό όμως που θέλω να κρατήσω είναι τις όμορφες στιγμές και τους ανθρώπους που μπήκαν στη ζωή μου, που ήρθαν πιο κοντά και με έκαναν να τους αγαπήσω και να τους εμπιστευτώ. Αυτό που κρατάω από 2013, ήταν η γέννηση της μικρής μου Ελένη, της βαφτιστήρας μου, που την λατρεύω και μου δίδαξε ότι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού μπορεί να σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα.

Delete: Από το 2013 θέλω να εξαφανίσω όλα αυτά που με πλήγωσαν, που με έκαναν να χάσω τον ύπνο μου! Στο καλό να πάει το 2013 και να μη μας ξανάρθει. Ότι ζήσαμε, ζήσαμε... από όλα μάθαμε και κάτι.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close