Wine Guide , Εστιατόρια

Ο 14ος διαγωνισμός για την ανάδειξη του Καλύτερου Σομελιέ, θα γίνει στην Κύπρο

Διεξάγεται στην Κύπρο 15-19 Νοεμβρίου 2021 ο Διαγωνισμός Οινοχόων ASI

Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2021

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον 14ο διαγωνισμό για την ανάδειξη του Καλύτερου Σομελιέ Ευρώπης και Αφρικής, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κύπρο από τις 15-19 Νοεμβρίου. Τον σημαντικό αυτό θεσμό, ο οποίος οργανώνεται από τον Διεθνή Σύνδεσμο Οινοχόων ASI (Association de la Sommellerie Internationale) και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Οινοχόων, παρουσίασαν οι διοργανωτές, σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε  στο Pralina Experience στη Λευκωσία. 

«Μετά από δύο αναβολές λόγω της πανδημίας, ο 14ος Διαγωνισμός ASI για την ανάδειξη του Καλύτερου Οινοχόου Ευρώπης και Αφρικής είναι επιτέλους γεγονός! Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ανακούφιση, καθώς μάλιστα η ομάδα της Κύπρου προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη αυτή εκδήλωση. Αναμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία, ώστε οι φιλοξενούμενοί μας να γευθούν το Κυπριακό κρασί και να απολαύσουν την Κυπριακή φιλοξενία.  Ο επαγγελματίας οινοχόος της Ευρώπης και Αφρικής αξίζει ένα άρτια οργανωμένο διαγωνισμό. Αυτός είναι επομένως και ο δικός μας στόχος, ευελπιστώντας στη διοργάνωση ενός από τους πλέον επιτυχημένους της ιστορίας», δήλωσε ο Γιώργος Κασσιανός, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων. 

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Τύπου, επισημάνθηκε η σημασία της διοργάνωσης, τόσο για την ανάδειξη του κορυφαίου σομελιέ της Ευρώπης και της Αφρικής, όσο και για την προβολή της Κύπρου. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι συμμετέχοντες από 32 ευρωπαϊκές και 4 αφρικανικές χώρες θα βρεθούν στην Λεμεσό, για την κορυφαία αυτή διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. 

Ο Βάσος Μανώλη, πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής Κύπρου και συνεργάτης  της Τεχνικής Επιτροπής ASI για τον διαγωνισμό ASI,  Ευρώπης & Αφρικής, δήλωσε ότι «Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής του διαγωνισμού, τον κ. Olivier Poussier, και μαζί με άλλους πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές, εργαστήκαμε εντατικά για τη φετινή διοργάνωση, βάζοντας τον πήχη κάθε φορά και πιο ψηλά. Βλέπετε ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στις λεπτομέρειες, μιας και όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι επαγγελματίες οινοχόοι, στα καλύτερα εστιατόρια των χωρών τους. Εύχομαι αυτός ο διαγωνισμός να μείνει στην ιστορία, σαν ένας από τους καλύτερους, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας».
Σε σχέση με την επιλογή της Κύπρου ως τόπου φιλοξενίας τους διαγωνισμού οι διοργανωτές σημείωσαν τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανική επιλογή. Μεταξύ άλλων, επεσήμαναν την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων, την πολιτιστική του ταυτότητα και ιδιομορφία, το μεσογειακό κλίμα, τις φυσικές του ομορφιές, και βεβαίως την μακραίωνη ιστορία και τις μοναδικές ποικιλίες του κρασιού.

Ο Ανδρέας Κυπριανού, ο Κύπριος που συμμετέχει στον αξιόλογο αυτό θεσμό, τόνισε ότι «Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την χώρα μας στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου Οινοχόου στην Ευρώπη. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις έρχεται πιο κοντά η διεθνής οινική κοινότητα και δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν καλύτερα την κουλτούρα άλλων χωρών, καθώς και τον τρόπο που δουλεύει η επισιτιστική βιομηχανία στον υπόλοιπο κόσμο.  Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να επιτυγχάνεται μια ομοιομορφία σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι καλεσμένοι. Φυσικά το πιο μεγάλο κέρδος στον διαγωνισμό αυτό θα έχουν τα κυπριακά κρασιά όπου για μια βδομάδα, οι κορυφαίοι οινοχόοι και αυτοί με τη μεγαλύτερη επιρροή στις διεθνείς αγορές τους, θα μελετούν και θα δοκιμάζουν τα κρασιά μας!».

Τη διοργάνωση στηρίζουν το ASI, διάφοροι ξένοι φορείς, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Φιλοξενία: ξενοδοχεία Four Seasons και Mediterranean. Ευγενικές χορηγίες: Pralina Experience, Οινοποιείο Κυπερούντα, εταιρίες Πήγασος και Alchemy, Lambouri, Vasilikon Kathikas, Ezousa, Vouni Panayias, Makarounas, Tsangarides, Nelion, Yiaskouris, Zambartas, Gerolemo, Vlassides, KEO Ktima Malia, Tsiakkas, LOEL, Oenou Yi Ktima Vassiliades, καθώς επίσης Μπύρα Λέων και Volcán Tequila της εταιρείας Φώτος Φωτιάδης διανομείς Λτδ. 

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον τελικό στις 19 Νοεμβρίου, στο link υπάρχουν οι πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίου https://rialto.interticket.com/program/best-sommelier-europe-africa-cyprus-2021-2499/4796

Σχετικά

Ατζέντα
December 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close