Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας στην καλοκαιρινή του εκδοχή

8 κινηματογραφικές προβολές και 5 παραστάσεις θεάτρου και μουσικής

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2020

Ζωντανεύουν και πάλι (αργά και σταθερά) οι παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου στη Λευκωσία και το φετινό καλοκαίρι μετά τη μακρά παύση που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Ως Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ετοιμάζουμε μια καλοκαιρινή εκδοχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας το οποίο το σχεδιάζουμε με στόχο να πραγματοποιηθεί και εντός και εκτός θεάτρου», αναφέρει ο Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας Γιώργος Παπαγεωργίου στο ΚΥΠΕ. «Απώτερος σκοπός μας ήταν οι αίθουσες που κουβαλούν πολλή ιστορία να μην μείνουν νεκρές για έξι συνεχόμενους μήνες», σημειώνει.

Σε σχόλιο ότι το θέατρο είναι και βιοπορισμός για πολλούς ανθρώπους ο κ. Παπαγεωργίου απαντά ότι το επόμενο βήμα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας θα είναι να αποταθεί στο ΔΣ «για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φέρουμε μέσα μικρές θεατρικές και μουσικές ομάδες οι οποίες διέκοψαν τις παραστάσεις τους λόγω των μέτρων και να τους στηρίξουμε».

Διευκρινίζει ότι και το Θέατρο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες οπότε ο στόχος θα είναι «να τους στηρίξουμε και να μας στηρίξουν με απώτερο σκοπό να υπάρχει μια συνεχής ροή πολιτισμού στην πόλη».

Σε ερώτηση πότε θα γίνει το Φεστιβάλ αναφέρει ότι "είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους συνεργάτες και ελπίζουμε να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου". Ερωτηθείς για το πού θα γίνουν οι εξωτερικές παραστάσεις που προγραμματίζονται απαντά ότι αυτές θα γίνουν μπροστά από την πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

«Έχουμε αιτηθεί να κλείσουμε και την οδό Μουσείου, περιμένουμε έγκριση ώστε να γίνει μια μεγάλη πλατεία μπροστά σε αυτό το επιβλητικό, αγαπημένο κτήριο που να προσφέρει πολιτισμό στον κόσμο που πραγματικά νοιώθουμε ότι του έχει λείψει», λέει.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των εκδηλώσεων απαντά ότι προγραμματίζουμε οκτώ κινηματογραφικές πρώτες προβολές που αφορούν κυρίως ευρωπαϊκό κινηματογράφο και μια σειρά από πέντε παραστάσεις θεάτρου και μουσικής».

«Η προσπάθειά μας είναι να δώσουμε ένα πολύ ξεκάθαρο βήμα στη νέα γενιά των δημιουργών να διασκεδάσουν τον κόσμο, αλλά και να δείξουν το πως αυτό το τελευταίο τρίμηνο είτε λόγω του εγκλεισμού είτε λόγω του ρατσισμού τους έχει επηρεάσει», προσθέτει.

Άρα, σημειώνει, «θέλουμε αυτή η άδεια που μας δόθηκε να λειτουργήσουμε να μας δώσει την ευχέρεια να λειτουργήσουμε ως ένα καζάνι καλλιτεχνών, μέσω του οποίου να προκύψουν καινούριες δημιουργίες εμπνευσμένες από αυτά που περάσαμε».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close