Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Παραδοσιακή κουζίνα, σε μία από τις πιο νόστιμες ταβέρνες στο χωριό! 

Ο προορισμός που προσφέρει ασύγκριτο φαγητό στους επισκέπτες του

Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2021

Όμορφα βουνά, γραφικά μονοπάτια, φιλόξενοι ξενώνες, αναζωογονητικοί περίπατοι, παιχνιδίσματα του ήλιου με τα σύννεφα, πανδαισία χρωμάτων και εικόνων.

Καμία, όμως, ανάμνηση από τις εκδρομές μας στα ορεινά χωριά του νησιού μας δεν συγκρίνεται με την ανάμνηση των γεύσεων και των αρωμάτων ενός ή και περισσότερων γενναιόδωρων πιάτων. Με την ανάμνηση της παρέας που κάθεται γύρω από ένα περιποιημένο τραπέζι, ανταλλάσσοντας καλή διάθεση, ιστορίες και μπουκιές.

Γι’ αυτό κι εσύ προτού ξεκινήσεις για εξόρμηση στην ορεινή Λεμεσό, σημείωσε οπωσδήποτε τη Νεράιδα, το οικογενειακό ταβερνάκι στο γραφικό χωριό Φοινί, που αποτελεί πλέον σταθερή αξία για εξορμήσεις για νόστιμη κυπριακή κουζίνα με ποιότητα.
Θα την βρεις στο καταπράσινο πέρασμα του ποταμού Διάριζου, κι εδώ απολαμβάνει κανείς τοπικές νοστιμιές, αλλά και τη θέα του ρέματος που περνά από εκεί.

Όσο για το χώρο της ταβέρνας, τα καλοκαίρια σε φιλοξενεί στην υπέροχη αυλή της, η οποία αποτελεί μία όαση δροσιάς, ενώ σαν πιάσουν τα πρώτα κρύα, η δράση μεταφέρεται εντός, σε ένα παραδοσιακό σκηνικό, όπου κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα της περιοχής. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το αυτοσχέδιο τζάκι, που στηρίζεται πάνω σε ένα τεράστιο πιθάρι, κατασκευή από τα ξακουστά, τοπικά εργαστήρια του Φοινιού, ώστε να μπορεί να ζεσταίνει και να φωτίζει όλη την τραπεζαρία τον χειμώνα, καθώς επίσης και οι μεγάλες φωτογραφίες που κρέμονται στους τοίχους όπως και τα ιδιαίτερα φωτιστικά που έχουν φιλοτεχνηθεί από φυτά αμπελώνων. 

Πέρα από τον όμορφο και περιποιημένο χώρο της, η ταβέρνα Νεράιδα μπορεί να περηφανεύεται για τη φιλοξενία της αλλά και για την παραδοσιακή κουζίνα της, φτιαγμένη με αγάπη και πάθος για τις τοπικές γεύσεις αλλά και την πολύ καλή πρώτη ύλη της.

Φοινιώτικος, χοιρινός ταβάς, πέστροφα, που έρχεται ολόφρεσκια από το ιχθυοτροφείο του Φοινιού, ψήνεται στα κάρβουνα και συνοδεύεται από μια εξαίρετη, δικής τους παρασκευής, σoς λαδολέμονο και σκόρδο (με λάδι δικής τους επίσης παραγωγής), σπιτικούς κεφτέδες και λαδερά, νόστιμα κουπέπια, γεμιστά, σπιτικό παστίτσιο, σαλάτα με χόρτα και λαχανικά από το αγρόκτημά τους, όπως επίσης και καλοψημένα κρέατα στη σχάρα, σούβλες (κοτόπουλο και αρνί), είναι κάποια μόνο από τα αγαπημένα πιάτα των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών της ταβέρνας! 

Στο τέλος, θα σε κεράσουν παραδοσιακό γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια τους και φρούτα της εποχής, που καλλιεργούν στο αγρόκτημά τους! 

Ο οικοδεσπότης κ. Δημήτρης και η οικογένειά του, θα σε υποδεχθούν και θα φροντίσουν να μη σου λείψει τίποτα! 

Η ταβέρνα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο και Κυριακή (τους χειμερινούς μήνες) το μεσημέρι. 
*Για τις γιορτινές μέρες, η ταβέρνα θα λειτουργεί καθημερινά από 26 Δεκεμβρίου μέχρι 9 ΙΑνουαρίου (εκτός από τις 25 Δεκεμβρίου). 
Τηλέφωνα: 25 421 680, 99 442 110.
FacebookNeraida Restaurant Foini

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close