Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Κατακλυσμός 2022: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο

Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2022

Οι παραλιακοί δήμοι του νησιού έχουν την τιμητική τους το τριήμερο του Κατακλυσμού, γι' αυτό και φρόντισαν να φτιάξουν ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από αυναυλίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού και κυπριακού πενταγράμμου, χορευτικές και παραδοσιακές βραδιές, παραστάσεις και άλλα πολλά, προσκαλώντας μας να περάσουμε ανέμελες οικογενειακές στιγμές και φυσικά να διασκεδάσουμε!

Και παρόλο που φροντίσαμε να σε ενημερώσουμε εγκαίρως, για κάθε Δήμο ξεχωριστά, εντούτοις αποφασίσαμε να συγκεντρώοσυμε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στους μεγάλους παραθαλάσσιους Δήμους του νησιού (Λεμεσός, Λάρνακα, Πρωταράς, Πάφος και Αγία Νάπα), οι οποίοι αναμφισβήτητα θα φιλοξενήσουν και τον περισσότερο κόσμο, και σου προτείνουμε όλα όσα θα σε ενδιαφέρουν.

Δες τα όλα μαζεμένα και αποφάσισε πού θα πας!

ΠΡΩΤΑΡΑΣ
Η πολυφημισμένη παραλία του «Πρωταρά», ή άλλως Fig Tree Bay, με τα καθαρά, ρηχά νερά της και την ψιλή, χρυσή της άμμο ως ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο την κατατάσσουν πρώτη στις προτιμήσεις τους θα υποδεχτεί και φέτος τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού Αμμοχώστου! Ο δε Κατακυλσμός Αμμοχώστου 2018 στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά, μας επιφυλάσσει μεγάλη συναυλία με τον κορυφαίος Έλληνας σταρ Σάκη Ρουβά

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στις 9 το βράδυ στον μεγάλο χώρο στάθμευσης της παραλίας Fig Tree Bay στον Πρωταρά και ο κορυφαίος Έλληνας σταρ υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης σε ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών με γνωστούς καλλιτέχνες, ετοιμάζει ο Δήμος της Αγίας Νάπας για τον Κατακλυσμό, στο λιμανάκι.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσουν το Σάββατο 11 Ιουνίου ο Πέτρος Ίμβριος, Γιάννης Σοφίλλας και Σάσσυ Τσεντούρου ενώ την Κυριακή 12 Ιουνίου μια αξέχαστη βραδιά μάς υπόσχονται και οι τραγουδιστές Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μιχάλης Χατζηγιάννης. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο στις 11 το πρωί με fly board show, το βράδυ στις 20:00 θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε νησιώτικους παραδοσιακούς χωρούς και η βραδιά θα κλείσει με συναυλία με τους καλλιτέχνες Πέτρο Ίμβριο, Γιάννη Σοφίλλα και Σάσσυ Τσεντούρου που αρχίζει στις 21:00.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, 11:00-19:00 θα διεξαχθούν Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι. Επίσης στις 20:00 την έναρξη της κάνει η Φιλαρμονική Αστυνομική Δύναμη Κύπρου και στη συνέχεια ακολουθούν Κυπριακοί Παραδοσιακοί χοροί. Στις 21:30 αρχίζει η πολυποθητη συναυλία με  Άλκηστι Πρωτοψάλτη και Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεώργιου Θεία Λειτουργία όπου μετά το πέρας της, θα γίνει κατάδυση Τίμιου Σταυρού στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΛΑΡΝΑΚΑ
Το τριήμερο του Κατακλυσμού πλησιάζει (11-13 Ιουνίου) και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τη φετινή Γιορτή του Κατακλυσμού. Οι εορτασμοί ξεκινούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Το φετινό πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο, καθώς περιλαμβάνει συναυλίες με δημοφιλείς Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες, παραδοσιακούς χορούς, μουσικές βραδιές, σάτιρα, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις τρεις εξέδρες: την Εξέδρα Παραλίας (Κεντρική), την Εξέδρα Πλατείας Ευρώπης και την Εξέδρα Μεσαιωνικού Κάστρου. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα γίνουν και αγώνες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως αγώνες κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, beach volley, κ.ά., ενώ στα περίπτερα της Πλατείας Ευρώπης θα προβάλλονται παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα (σκαρπάρης, καρεκλάς κ.ά.).

Από τον φετινό Κατακλυσμό ξεχωρίζουν η εμφάνιση της τραγουδίστριας Josephine, η οποία θα χαρίσει στο κοινό ένα μοναδικό show επί σκηνής, την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει ο Ηλίας Βρεττός στις 11 Ιουνίου, η Πάολα στις 13 Ιουνίου και ο Πάνος Μουζουράκης στις 15 Ιουνίου. 

Μάθε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΛΕΜΕΣΟΣ
Η μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού πλησιάζει και η πόλη της Λεμεσού έβγαλε πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες και συναυλία. Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα γούστα, από θέατρο, χορό μέχρι και συναυλία με τραγουδιστές που θα μας διασκεδάσουν.

Από τις 11-13 Ιουνίου 2022 στον χώρο στάθμευσης του Μόλου 3 (κάτω από το Cαffe Nero) θα στηθεί πανηγύρη ενώ οι δραστηριότητες και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου και στην Μεγάλη Αποβάθρα έναντι του Cαffe Nero.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέατρο σκιών, παραδοσιακούς χορούς, κυπριακά τραγούδια και εκπαιδευτικά προγράμματα πολλαπλής νοημοσύνης. 

Στις 13 Ιουνίου 2022 διασκεδάζουμε στων Αγγέλων τα Μπουζούκια με μια αναδρομή στο αυθεντικό Λαϊκό Τραγούδι με τους Χρίστο Νικολόπουλο, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Σοφία Παπαζόγλου.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ
Για τον Κατακλυσμό, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, μας προσκαλεί σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, για να γιορτάσουμε μαζί του. 

Το πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει συναυλίες, τσιαττιστά, θαλάσσια αγωνίσματα αλλά και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες τις οποίες και θα λατρέψουμε!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λιμανάκι του Λατσιού και η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:00 με μουσική και συνεχίζει την Κυριακή 12 Ιουνίου με μουσική βραδιά με τον Λούκα Γιώρκα και τη Σάσσυ Σεντούρου. Ακολουθεί τη Δευτέρα στις 13 Ιουνίου  από τις 16.00-18.00 ψυχαγωγία των παιδιών με σκάφη από τον Latchi Water Sports, 17.30-18.30 παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα και στη συνέχεια θα απολαύσουμε χορούς, τσιαττιστά και το πρόγραμμα θα κλείσει με μουσική από τη Σάσσυ Σεντούρου.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΠΑΦΟΣ
Με κεντρικό άξονα το συνδυασμό του λαϊκού πολιτιστικού στοιχείου με τη σύγχρονη ψυχαγωγία, θα είναι και οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις “Γιορτή Κατακλυσμού”, που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, το Σάββατο 11, την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποίκιλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες  στην Πλατεία του Κάστρου και στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Ξεχωρίζουν η συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος των Ποντίων ομογενών και η μεγάλη συναυλία του Γιώργου Παπαδόπουλου και της Κέλλυ Κελεκίδου, το βράδυ της Κυριακής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

  • Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο "Βασιλιτζιά".
  • Ελληνικοί λαϊκοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα της Κατερίνας Τζιάμαλη.
  • Ποντιακοί παραδοσιακοί χοροί από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Γεωργία, από το Χορευτικό Συγκρότημα "Ρωμιοσύνη".

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

  • Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.
  • Συναυλία από την Κέλλυ Κελεκίδου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, με ζωντανή ορχήστρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

  • Θαλάσσια αγωνίσματα στις 17:00 στο Λιμανάκι, Κάτω Πάφος.
  • Καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις 20:00 στην Πλατεία Κάστρου με χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα "Hamaz Kayin Ani" της Αρμένικης Κοινότητας.
  • Συναυλία από τον Δημήτρη Φανή και την Χριστιάνα Παύλου, σε ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close