25-27 November 2022
Things to Do , Προσεχώς

Μια μεγάλη έκθεση βιβλίου έρχεται στη Λεμεσό

Ένα υπέροχο event θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2022

Από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, η Λεμεσός θα μετατραπεί στη χαρά του κάθε... βιβλιοφάγου αφού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, μεγάλη έκθεση βιβλίου, το Limassol Book Fair, στις αίθουσες του Χαρουπόμυλου, δίπλα από τον περίβολο του μεσαιωνικού κάστρου της πόλης.

Για τη διοργάνωση, μίλησαν στο ΚΥΠΕ δύο εκ των συνιδρυτών της έκθεσης, ο Χάρης Ιωαννίδης, εκδότης στον οίκο Αρμίδα για 25 χρόνια και ιδρυτικό μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Εκδοτών, και η Άννα Ιωαννίδου, ποιήτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, οι οποίοι δηλώνουν ότι το Limassol Book Fair αποσκοπεί στην αναβάθμιση της αγοράς του βιβλίου.

Το όραμα του Limassol Book Fair είναι να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ιθυνόντων του χώρου όχι μόνο εντός Κύπρου, αλλά και με γειτονικές χώρες, εξηγεί η Άννα Ιωαννίδου. «Η θεματολογία της φετινής εκδήλωσης είναι οι γέφυρες, οι οποίες μπορούν να έχουν διάφορες ερμηνείες. Το βιβλίο είναι μια γέφυρα μεταξύ του συγγραφέα, ο οποίος καταθέτει το ψυχικό του αποτύπωμα, και του αναγνώστη», λέει ο Χάρης Ιωαννίδης..

«Θέλουμε τους επαγγελματίες του χώρου, δηλαδή τους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία, να πάρουν την αγορά ένα επίπεδο πιο πάνω. Θέλουμε να δημιουργηθούν συνέργειες. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως εξηγεί, η πρώτη μέρα του Limassol Book Fair θα είναι αφοσιωμένη στους επαγγελματίες του κλάδου και εκεί θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι νέες ιδέες που αφορούν τους ειδικούς του χώρου. Θα υπάρξουν και ομιλητές από το εξωτερικό (π.χ. Γερμανία και Ελλάδα) που θα δώσουν τα φώτα τους στην κυπριακή αγορά. Θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος και σκηνή, στην οποία θα γίνονται παρουσιάσεις από συγγραφείς από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό. «Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ ωραίο να υπάρχει και στην Κύπρο γιατί θα ενισχύσει την κουλτούρα της κυπριακής κοινωνίας», σημειώνει η Άννα. Ιωαννίδου και συμπληρώνει «Από τη συζήτηση που είχαμε με την ελλαδική εταιρεία που διοργανώνει το event, διαπιστώσαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει η πεποίθηση ότι το κυπριακό βιβλίο ισούται με βιβλία για την τουρκική εισβολή και γενικά το Κυπριακό», υποδεικνύει. «Ωστόσο, η θεματολογία των κυπριακών βιβλίων δεν υστερεί σε σύγκριση με το εξωτερικό. Επομένως, υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close