Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2022
Η Κύπρος το φετινό φθινόπωρο θα γεμίσει με μυρωδιές από τις πιο γευστικές συνταγές “φαγητού του δρόμου” από ολόκληρο τον κόσμο... και με χιλιάδες foodies που θα στηθούν στην ουρά προκειμένου να τις δοκιμάσουν!
Κι αυτό γιατί προγραμματίζονται 5 άκρως γευστικά φεστιβάλ! 5 πολύ νόστιμα street food festival, που θα μας χοράσουν και θα μας διασκεδάσουν!
Εσύ απλώς σημείωσε τις ημερομηνίες κι ακολούθησέ μας:

Street Food Festival Cyprus στη Λεμεσό
Το Street Food Festival Cyprus επιστρέφει δυναμικά μετά την περσινή επιτυχία, στο σημείο από όπου ξεκίνησε για πρώτη φορά το γευστικό του ταξίδι, τον Ποταμό Γερμασόγειας στη Λεμεσό. Φέτος μάλιστα το φεστιβάλ θα έχει περισσότερη ποικιλία σε όλα τα επίπεδα: φαγητό από τοπική και διεθνή κουζίνα, γλυκούς πειρασμούς καθώς και vegan επιλογές. Επιπλέον, το Street Food Festival Λεμεσού θα διαθέτει για το κοινό μία μεγάλη ποικιλία από φαγητό του δρόμου με πάνω από 30 διαφορετικά περίπτερα που θα ψήνουν μπροστά σου εκείνη την ώρα ζουμερά μπέργκερ, σουβλάκι, hot dogs, κρέπες, βάφλες και και πολλές άλλες γαστρονομικές δημιουργίες τόσο από την τοπική όσο και από την ξένη κουζίνα.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρ 9, Σ 10 & Κ 11 Σεπτεμβρίου, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός.

Fork Food Market στη Λεμεσό
Το Fork Food Market σε συνεργασία με την Limassol AGORA αλλάζει τοποθεσία για μια μέρα. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το Fork Food Market θα το βρεις μπροστά από τη Limassol Agora, από τις 19.00 μέχρι τις 23.00. Σε αυτή τη μίνι εκδοχή τού Fork Food Market θα βρεις Bratwurst λουκάνικα από τον Top Dog, νόστιμα bao buns απο το Bao Cyprus, επιλογές από αυθεντική ινδική κουζία από τις Utsav και plant-based burgers απο τους MITTS. Το φαγητό θα σερβίρεται μέχρι τις 23.00, ενώ το ποτό και η μουσική θα συνεχίσουν μέχρι τα μεσάνυχτα.
>> Παρ 16 Σεπτεμβρίου, Limassol AGORA, Σαριπόλου, Λεμεσός, 19.00-23.00.

Vegan Fam Festival
Το Vegan Fam Festival επιστρέφει για δεύτερη φορά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών στο χωριό Ψεματισμένος στη Λάρνακα. Το Vegan Fam Festival είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε κάθε μορφή ζωής! Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τον εαυτό τους και τον πλανήτη, να περάσουν μια όμορφη μέρα στη φύση. Ο βιγκανισμός δεν αποτελεί μόνο μια διατροφική συνήθεια ή επιλογή, αλλά είναι φιλοσοφία ζωής η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Κύπρο και στον κόσμο. Οι άνθρωποι στρέφονται προς αυτόν είτε για ηθικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, είτε για να βελτιώσουν την υγεία τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον βίγκαν τρόπο ζωής, να παρακολουθήσουν ομιλίες, επιδείξεις μαγειρικής και εργαστήρια από τη Lidl Food Academy και το Vantastic Canteen, να δοκιμάσουν νόστιμα φαγητά και γλυκά, να χαλαρώσουν στο κέντρο ευεξίας, να ψωνίσουν βίγκαν προϊόντα, να ακούσουν ζωντανή μουσική και άλλα πολλά. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση πλαστικού στο ελάχιστο.
>> Σ 10 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών, Ψεματισμένος, Λάρνακα, 11:00 - 23:00. Είσοδος ελεύθερη.

Astromeritis Food Festival
Η νεολαία του Αστρομερίτη στο πλαίσιο της πολιτιστικής της δράσης θα πραγματοποιήσει στο πρώτο Συσκευαστήριο του Αστρομερίτη το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 θερινό φεστιβάλ με τίτλο "Οι νέοι επιστρέφουν στα χωριά τους". Μας προσκαλεί λοιπόν, φέτος για να απολαύσουμε μαζί συναυλίες αλλά και brands φαγητού από όλο τον κόσμο. Tα food trucks αλλά και τα συγκροτήματα μουσικής που συμμετέχουν έχουν ήδη ανακοινωθεί. Όοσν αφορά στη μουσική σημείωσε: Παρ 16 Σεπ από τις 18:00, opening: Dj set by Estremo @dj_estremo, Live Μουσική: Άγγελος Αυγουστή & Άννα Βιλανίδη/ Σ 17 Σεπ από τις 18:00, Opening: Dj set by Estremo, Live Μουσική: Σώτος Γονιός και η ορχήστρα του και️ Κ 18 Σεπ από τις 16:00, Opening: Dj set by Estremo, Live Μουσική: Κωνσταντίνα Καναρίνη & Χαράλαμπος Αλεξάνδρου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση της νέας εκκλησίας του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη.
>> Παρ 16-Κ 18 Σεπ, πρώτο Συσκευαστήριο Αστρομερίτη, 18.00.

Seaside Street Food Festival
Το παραθαλάσσιο Seaside Street Festival, επιλέγει την πόλη της Λεμεσού, για να προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές στους επισκέπτες του! Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, θα βρίσκονται δεκάδες εκθέτες, παρουσιάζοντας νοστιμιές κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας αλλά και από διάφορες χώρες του κόσμου. Η διοργάνωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική με DJs και πολλές άλλες εκπλήξεις.
>> 21-23 Οκτ, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού.
Σχετικά
Όταν η κουζίνα του Αθηναγόρα Κωστάκου συναντά στη Λευκωσία τη Νάπολη του Francesco Granata
Καθίσαμε στο SCALE και ζήσαμε μια γαστρονομική εμπειρία ανάμεσα σε δύο σεφ και δύο κουζίνες, δοκιμάζοντας από καπνιστό ταραμά και γιουβέτσι με γαρίδες μέχρι αυθεντική Bufalina και linguine alla Nerano
Το roll into sunset έφερε το απόλυτο καλοκαιρινό vibe στη Μαρίνα Λεμεσού
Γιατί, οι καλύτερες καλοκαιρινές στιγμές είναι αυτές που μοιράζεσαι
Από food truck έγινε μαγαζί: Το αγαπημένο street food spot της πόλης ανοίγει σήμερα το εστιατόριό του
Το Feedos μετακόμισε κι από σήμερα μας περιμένει στη νέα του διεύθυνση!
Νέα άφιξη στον Πρωταρά: Το «ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ» άνοιξε με θέα το Fig Tree Bay
Στόχος του να φέρει την αυθεντική κυπριακή κουζίνα δίπλα στη θάλασσα
Ξέρουμε πού θα φας ψάρι οφτό στον ξυλόφουρνο
Κάθε Δευτέρα ο ξυλόφουρνος γεμίζει με το πιο νόστιμο οφτό ψάρι
Η νύκτα πέφτει στ’ Αγρίδια: Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία κάτω απο τον έναστρο ουρανό του Τροόδους
Το εστιατόριο Alley ενώνει δυνάμεις με το Αστεροσκοπείο Τροόδους και το Οινοποιείο Τσιάκκας
Small bites. Big flavour: Η απόλυτη sushi εμπειρία στα wagamama
H αυθεντική ιαπωνική έμπνευση συναντά τη φρεσκάδα, την ποιότητα και τη δημιουργικότητα
Η ομάδα του επιτυχημένου Sentio στήνει νέο μαγαζί στη Λευκωσία
Αποκλειστικό sneak peek από τη νέα άφιξη της πρωτεύουσας
7 μαγαζιά στην Κύπρο που ξέρουν από καλή μπριζόλα
Ζουμερές κοπές, σωστό ψήσιμο και κρέατα που αξίζουν κάθε μπουκιά
11 κυπριακά οινοποιεία σε κερνούν κρασί στο Πισσούρι
Στην έκθεση κυπριακού οίνου Πισσούρια 2026
Το καλοκαίρι αποκτά ιταλική γεύση
Το Ristorante Locatelli στο AMARA παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό μενού, μια γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από τη La Dolce Vita και τη μαγεία της Μεσογείου
Τάκος, φαχίτας, εντσιλάδας, μπουρίτος κ.ά. στο μεξικάνικο που κάνουμε στάση κάθε καλοκαίρι
Κάποιοι μετράνε τα καλοκαίρια σε μέρες... στον Πρωταρά τα μετράνε σε tacos, burritos και παγωμένες μαργαρίτες