5-6 November 2022
Θέατρο , Μη χάσετε

Ο Τεμπέλης Δράκος κι ο δημιουργός του Γιώργος Χατζηπιερής ανεβαίνουν στη σκηνή

Για πρώτη φορά!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2022

Μετά από 5 δίσκους, 200 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube και μια τεράστια απόδοχή στην Ελλάδα και Κύπρο, ο Τεμπέλης Δράκος κι ο δημιουργός του Γιώργος Χατζηπιερής αποφάσισαν για πρώτη φορά να εμφανιστούν στο κοινό και επέλεξαν τη Λευκωσία ως πρώτο τους σταθμό.

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα που θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Τεμπέλη Δράκου. Το Σκουλουκούιν, η Γιαταπάτα, το Ελεφαντάκι, τα Δέκα Καβουράκια, ο Κόκορας, ο Παγωτατζής, η Αλεπού, το Δέντρο και άλλα πολλά, θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας σε δύο παραστάσεις στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Με σκηνοθέτη τον διακεκριμένο Κωνσταντίνο Ρήγο, καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Αθηνών. Με ερμηνευτές τη Ρένα Μόρφη, τον Γιάννη Διονυσίου, τη Σοφία Παπάζογλου, τον Δώρο Δημοσθένους, αλλά και τον ίδιο τον συνθέτη. Με την παιδική χορωδία της Ανθής Παπαφιλίππου. Με δύο ηθοποιούς - χορευτές επί σκηνής. Με εννιαμελή ορχήστρα από κορυφαίους μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη ο οποίος έκανε και την προσαρμογή των αυθεντικών ενορχηστρώσεων του Μάριου Τακούσιη.

Η παράσταση ζωντανεύει στη σκηνή τον κόσμο του Τεμπέλη Δράκου: τη μαγεία, το χιούμορ, τη μελωδία, τις ανατροπές, τα χρώματα, τη χαρά και τη συγκίνηση, αλλά και την ποιότητα και τον σεβασμό προς το κοινό. Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτή τη γιορτή, για να μοιραστούμε μια μοναδική εμπειρία, μικροί και μεγάλοι.

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Συνεργάτης Σκηνογράφος & Ενδυματολόγος: Αλέγια Παπαγεωργίου

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης

Ενορχηστρώσεις: Μάριος Τακούσιης - Γιαννης Παπαζαχαριάκης

Τραγουδούν:

Ρένα Μόρφη, Γιάννης Διονυσίου, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους

Παιδική χορωδία: «Μουσικοί Ορίζοντες» της Ανθής Παπαφιλίππου,

με κλιμάκιο της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λευκωσίας

Μουσικοί:

Γιάννης Παπαζαχαριάκης – κιθάρα, Μίμης Ντούτσουλης – μπάσο, Ευαγγελία Μαυρίδη – πιάνο, Εύρος Βοσκαρίδης – βιολί, Μάριος Μάρκου – κλαρίνο, Νίκος Κουκουβίνος – τρομπόνι,

Εύα Σταύρου – φλάουτο, Μάριος Νικολάου και Στέφανος Μελετίου – κρουστά

Ηθοποιοί - χορευτές:

Φωτεινή Μουχτούρη, Νίκος Γονίδης

Διεύθυνση παραγωγής: Alex Elsabag

FB_IMG_1665827362946.jpg

Μήνυμα από τον δημιουργό του Τεμπέλη Δράκου

Αγαπητοί μου φίλοι,

Πριν χρόνια, άρχισα να γράφω τραγουδάκια για να τα παίζω στα δυο μου παιδάκια. Κάποια στιγμή, τους άνοιξα δειλά την πόρτα του σπιτιού μου στο Καϊμακλί και αυτά βρήκαν το δρόμο τους και ταξίδεψαν σε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα μέρη της γης που κατοικούν Έλληνες. Τραγουδήθηκαν σε σχολεία, σε γιορτές, σε οικογενειακές εκδρομές, σε θάλασσες και βουνά και έγιναν το σάουντρακ της παιδικής ηλικίας σε πολλά παιδιά. Και εξακολουθούν να διαγράφουν λαμπρή πορεία.

Είχα κατά καιρούς προτάσεις για συναυλίες από σημαντικές σκηνές αλλά λόγω άλλων υποχρεώσεων αρνιόμουν ευγενικά.

Να όμως που ήρθαν τα ίδια τα τραγούδια να διαμαρτυρηθούν ότι τα άφησα μόνα τους να περιπλανώνται στις λεωφόρους του ψηφιακού σύμπαντος, χωρίς ποτέ να τα παρουσιάσω ζωντανά και να τα φέρω σε επικοινωνία με το κοινό τους.

Σε αυτό δεν μπόρεσα να αρνηθώ. Το κενό και η απειρία μου σε ζωντανές παραγωγές καλύφθηκαν με την επιλογή εξαιρετικών συνεργατών και συντελεστών, τους οποίους ευχαριστώ. Ευχαριστώ και όλους εσάς, που σ’ όλα αυτά τα χρόνια δώσατε στον Τεμπέλη Δράκο υπόσταση και δρακοσύνη.

Καλή ακρόαση, καλή θέαση

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close