Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ζυμαρικά στο χέρι: Ένα ψαγμένο στέκι, για μία μοναδική εμπειρία «pasta street food»

To μαγαζί που απωθεώνει τα αγαπημένα σου ζυμαρικά με έναν αλλιώτικο τρόπο

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022

Τα ζυμαρικά είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπητά φαγητά στον κόσμο. Όχι μόνο επειδή μπορούν να μαγειρευτούν με χιλιάδες μοναδικούς τρόπους, αλλά και επειδή είναι μία γρήγορη, εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη επιλογή, για κάθε γεύμα. Έτσι, σε όποια άκρη του πλανήτη και να βρεθείς πάντα θα υπάρχει ένα πιάτο με ζυμαρικά στο τραπέζι, ενώ ιδιαίτερα στη χώρα μας τα μακαρόνια έχουν την τιμητική τους -ίσως επειδή αγαπάμε ιδιαίτερα και τη γενέτειρά τους, την Ιταλία.

Κι ευτυχώς για σένα, για να απολαύσεις το αγαπημένο σου πιάτο στην αυθεντική μορφή του, δεν χρειάζεται να βρεθείς στην εν λόγω χώρα. Δεν χρειάζεται ούτε να επισκεφτείς κάποιο ψαγμένο εστιατόριο. Αν είσαι κι εσύ τόσο «μακαρονάς», που θέλεις να μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό ακόμα και στο δρόμο, τότε είσαι τυχερός γιατί πιο κάτω σού προτείνουμε ένα pasta bar που έχει πάρει «φωτιά»!

Ένα ξεχωριστό μαγαζί στη Λάρνακα που έχει υιοθετήσει τη μόδα του ιταλικού street food και προσφέρει την αυθεντική ιταλική εμπειρία των μακαρονιών, στην take away, όμως, μορφή της. Εμείς σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα!

Screenshot (589).png

Ο λόγος για το «Capodecina Pasta Bar», ένα μαγαζί που κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και τους ουρανίσκους των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο, από την πρώτη στιγμή.

received_651095869947968.jpeg

Πρόκειται για ένα μικρό αλλά χαριτωμένο pasta bar που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις των ζυμαρικών, καθώς εκεί μπορείς να απολαύσεις νόστιμες μακαρονάδες σε προσιτές τιμές και με street food διάθεση.

Εδώ όλη η νοστιμιά της pasta κλείνεται μέσα σ' ένα χάρτινο κουτάκι.

carbonara.jpg

Ένας υπέροχος χώρος, μικρός και γεμάτος γεύσεις και αρώματα, με ευχάριστη αύρα, μινιμαλιστικό, ιταλικό στυλ, με ξύλινο δάπεδο, άνετα καθίσματα για περίπου 25 άτομα στο εσωτερικό και λίγα τραπεζάκια εκτός. Μέσα σε αυτήν την ιταλική ατμόσφαιρα που αποπνέει, μπορείς να χαλαρώσεις με τους φίλους σου ή να απολαύσεις ένα γρήγορο γεύμα με την οικογένειά σου.

capodecina2171022.png


Το concept του Capodecina μάς είναι πλέον γνωστό και όχι άδικα: να προσφέρει μεσογειακές ιταλικές γεύσεις με βάση τα ζυμαρικά, φτιαγμένα όλα με ποιοτικές πρώτες ύλες. Εδώ, λοιπόν, η street food εκδοχή της μακαρονάδας έχει την τιμητική της, ενώ το «pasta on the go» γίνεται τάση και κερδίζει τους πάντες.

Τα συστατικά της επιτυχίας του; Οι ποικίλες επιλογές που προσφέρει, τα νόστιμα ζυμαρικά, οι ακαταμάχητες σάλτσες, μέχρι και τα ινσταγκραμικά αυτά κυπελάκια μέσα στα οποία κάθε μακαρονάδα γίνεται ακόμη πιο δελεαστική. Τα πιάτα τους είναι εντελώς σπιτικά και οι πρώτες ύλες αγοράζονται φρέσκες και ντόπιες ή εισάγονται από την Ιταλία.

carbonara171022.png

Στον κατάλογό του θα βρεις μόνο μακαρονάδες, που μαγειρεύονται τη στιγμή που θα τις παραγγείλεις και σερβίρονται στο κυπελάκι αχνιστές και ακαταμάχητες. Λαχταριστές μακαρονάδες σε συνδυασμό με σάλτσες που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις, μπαίνουν μέσα στο κουτί και τσουπ, έτοιμο το ιταλιάνικο γεύμα σου.

1665381796609.jpg


Με ένα μενού που απευθύνετα σε πιστούς μακαρονάδες, το Capodecina φροντίζει να ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο, προσφέροντας μια γκάμα επιλογών, από κλασικές επιλογές μέχρι και πιάτα με twist, όπως τα Cacio e Pepe, Napoli, Arrabbiata, Bolognese, Carbonara, Πέστο Βασιλικού ή νόστιμες μακαρονάδες με γαρίδες, σολομό και τόνο.

pastabar3171022.png

Για αρχή, επιβάλλεται να δοκιμάσεις το αγαπημένο πιάτο του chef, τα μακαρόνια Omerta με κρέμα γάλακτος, κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρι, σκόρδο και μπράντι ή τη signature επιλογή, το Ravioli di Capo, χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με κατσικίσιο τυρί, ποικιλία μανιταριών και σκόρδο σερβιρισμένο με κρέμα γάλακτος, κρεμμύδι, μανιτάρια και λάδι λευκής τρούφας.

Στις επιλογές σου βέβαια, είναι και οι κλασικές, όπως η Cacio e pepe (βούτυρο, φρέσκο πιπέρι, παρμεζάνα), η Aglio e Olio (σκόρδο, μπούκοβο, μαϊντανός, ελαιόλαδο), η Napoli (φρέσκια σάλτσα ντομάτας, βασιλικό), η Arrabbiata (φρέσκια σάλτσα ντομάτας, μπούκοβο), η Bolognese (φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ανάμεικτος κιμάς χοιρινός-μοσχαρίσιος), και η Carbonara originale (μπέικον, αβγό, παρμεζάνα, φρέσκο μαύρο πιπέρι), αλλά και πιο δημιουργικές όπως η Frutti di mare (φρέσκια σάλτσα ντομάτας, γαρίδες, μύδια, γαρίδες, σκόρδο, μπισκ, κρυμμύδι, μαϊντανός), καθώς επίσης και οι Γαρίδες (φρέσκια σάλτσα ντομάτας, γαρίδες, καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σκόρδο, ούζο).

FB_IMG_1655378738008.jpg

Φυσικά, πέρα από τους 22 νόστιμους συνδυασμούς που θα βρεις στο μενού, καθώς επίσης και το πιάτο ημέρας, μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου μακαρονάδα. Διαλέγεις ζυμαρικά, ανάμεσα σε σπαγκέτι, ταλιατέλες, ριγκατόνι, πένες και τορτελίνι, τα εμπλουτίζεις με ό,τι υλικά επιθυμείς, διαλέγεις και μία από τις σάλτσες τους και σε λιγότερο από δέκα λεπτά έχεις τα ζυμαρικά σου έτοιμα και ζεστά στο κουτάκι.

capodecina6171022.png

Ό,τι κι αν επιλέξεις μπορείς να το δεις να παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια σου χάρη στην ανοιχτή κουζίνα του «Capodecina» όπου τίποτα δεν μένει μυστικό. Άλλωστε, η υψηλή ποιότητα και η καλή τεχνική δεν έχουν λόγο να κρύβονται.

Και μην ξεχνάς, μπορείς να πάρεις το κυπελάκι σου για το σπίτι ή για τη βόλτα σου τριγύρω στην πόλη, ωστόσο μπορείς πάντα να κάτσεις στα τραπεζάκια και να απολαύσεις τα fun vibes του μαγαζιού, έχοντας στο χέρι μια από τις παραπάνω μακαρονάδες.

(24663300) Βασιλέως Ευαγόρου 19, 6023 Λάρνακα.
Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο 11.30-22.00.
Facebook: Capodecina.cy
Instagram: Capodecina.cy
Website: https://capodecinapastabar.com/

FB_IMG_1634881997350.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close