Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ιταλική κουζίνα: Τα πιο νόστιμα στέκια για pasta και pizza!

Μαγαζιά αυστηρώς κατάλληλα για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022

Η γαστρονομική κουλτούρα της Ιταλίας είναι από τις πιο γοητευτικές παγκοσμίως, με την comfort θέρμη, την απλότητα και τη βαθιά νοστιμιά της να κερδίζουν τους ουρανίσκους των απανταχού γαστρονόμων.

Γι' αυτό κι εμείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, οργανώνουμε τη γευστική μας περιήγηση σε εστιατόρια και τρατορίες που σερβίρουν νόστιμες πίτσες, γευστικές μακαρονάδες, και άλλες σπεσιαλιτές της ιταλικής κουζίνας.

Κλείσε λοιπόν τραπέζι στα παρακάτω για να γιορτάσεις τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, όπως σου (και τους) αξίζει.

duomo1.jpg

Duomo Ristorante
Σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Πάφου βρίσκεται το Duomo Ristorante. Ένα κομψό και γουστόζικο εστιατόριο εμπνευσμένο από την ιταλική κουζίνα, με ένα μενού που στοχεύει να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, με κρύα και ζεστά ορεκτικά, σπιτικά ζυμαρικά, ριζότο κ.ά. Με χαμηλωμένα φώτα που παίζουν άψογα με τον εσωτερικό διάκοσμο, αναπαυτικές καρέκλες και μεγάλες τζαμαρίες, στο Duomo πας για ένα γαστρονομικό ταξίδι που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις με τον καλύτερο τρόπο.

duomo2.jpg

ΑΠΟΛΑΥΣΕ: Το πλούσιο μενού του περιλαμβάνει τις πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις, για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ξεκινώντας από τα κρύα ορεκτικά, περιλαμβάνουν Antipasti με αλλαντικά και premium τυριά που σερβίρονται με τρία είδη chutney, ιδανικό για δύο άτομα, ή Beef Carpaccio με βοδινό φιλέτο μαριναρισμένο με λάδι τρούφας και βότανα. Αν αγαπάς τα bruschetta εδώ έχεις μια σειρά από νόστιμες επιλογές, με φρέσκιες ντομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και μοτσαρέλα, με πουρέ τρούφας και μανιτάρια, με προσούτο και τυρί κρέμα ή το signature του εστιατορίου με καραμελωμένα κρεμμύδια, pulled pork και μοτσαρέλα, ανάμεσα σε άλλα και όλα φτιαγμένα με φρέσκο ιταλικό ψωμί.

Όσον αφορά στα ζυμαρικά, οι επιλογές είναι πολλές και η μία πιο ελκυστική από την άλλη. Το σπιτικό ravioli γεμιστό με τυρί ρικότα και σπανάκι, ή γεμιστά με τρούφα και τυρί, σερβιρισμένα με λάδι τρούφας και μαϊντανό. Linguini δύο χρωμάτων με αστακό ή με σκαλοπίνια με φρέσκα κρεμμύδια, σκόρδο, μπέικον και τυρί κρέμα, ταλιατέλες με κοτόπουλο και μανιτάρια σε κρεμώδες σος πέστο, λαχταριστά λαζάνια με Μπολονέζ, rigatoni με κοτόπουλο και τυρί κρέμα, κανελόνια με σπανάκι και τυρί ρικότα ή Pasta Europa με βοδινό, διάφορα λαχανικά μαγειρεμένα με πιπέρι και σος blue cheese.

Στα ριζότο, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Ink Seafood, με διάφορα θαλασσινά, κρέμα και μαύρο μελάνι καλαμαριού, Red Boost με κοτόπουλο, παντζάρι - που δίνει και το κόκκινο χρώμα - και φύλλα από baby σπανάκι ή με μανιτάρια, σπαράγγια και κρέμα τρούφας.

Αν η όρεξή σου, ωστόσο, θέλει σπιτική, αυθεντική ιταλική πίτσα, έχεις και εδώ τις πιο νόστιμες επιλογές. Κλασικές γεύσεις όπως Margarita, Hawaiian και Con Misto (με σαλάμι, πεπερόνι, ζαμπόν και ντομάτα) ή εναλλακτικές που κινούν την περιέργεια και σε κάνουν να θέλεις να τις δοκιμάσεις, όπως η Athletes Special Pizza με ντομάτα, μοτσαρέλα, κατσικίσιο τυρί, μπέικον, αβγό και νιφάδες παρμεζάνας, η Argentina με βοδινό, καραμελωμένα κρεμμύδια, μοτσαρέλα και τσιμιτσούρι ή Frutti di Mare με θαλασσινά. Σε περίπτωση που θέλεις να… παίξεις με τα toppings, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πίτσα από μια σειρά με υλικά.

duomo3.jpg

ΑΚΟΜΑ: Εναλλακτικά, στο μενού συναντάς αρκετές επιλογές σε θαλασσινά, χοιρινό και μοσχάρι μαγειρεμένο με τους πιο ιδιαίτερους τρόπους, διάφορα στο grill αλλά και ζουμερά Black Angus steaks. Ολοκληρώνεις την γευστική εμπειρία με κάποιο από τα λαχταριστά επιδόρπια

(99473931) Βασιλίσσης Βερινίκης 8045, Πάφος
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο: 12:00 - 11μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 12:00 - 00:00
Facebook: Duomo Ristoranti

det_nuvolia2.jpg

Nuvolia Italian Restaurant & Pizzeria
Φρέσκια pasta και χειροποίητη πίτσα που αφήνουν ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, αυτά θα συναντήσεις στο Nuvolia Italian Restaurant & Pizzeria, το οποίο βρίσκεται μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο στον Κόρνο, στην επαρχία Λάρνακας. Ένα εστιατόριο που περιμένει να αναστατώσει τον ουρανίσκο σου με ένα πληθωρικό μενού που καλύπτει τις απαιτήσεις σου τόσο σε πάστα όσο και πίτσα. Η διακόσμηση του μαγαζιού, σε προδιαθέτει είτε να απολαύσεις το φαγητό στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος θυμίζει μια παραδοσιακή τρατορία με χαμηλό φωτισμό, ξύλινα τραπέζια και πετρόκτιστες λεπτομέρειες ή να καθίσεις στα τραπεζάκια που στήνονται στην αυλή, η οποία περιβάλλεται από πεύκους, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Η κουζίνα διατηρεί πολλά από τα παλιά δημοφιλή και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, εμπλουτίζεται όμως και με νέα, ενίοτε πιο ασυνήθιστα. Αν ψάχνεις ένα ιταλικό εστιατόριο, με γεύσεις απλές και «καθαρές», τότε το Nuvolia Italian Restaurant & Pizzeria πρέπει σίγουρα να προστεθεί στη λίστα σου.

Nuvolia Amatriacciata 3.jpg


ΑΠΟΛΑΥΣΕ:
Η τρατορία, θα σε μυήσει στις αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας, μέσα από ένα μενού που σου προσφέρει πολλές προτάσεις, για όλα τα γούστα. Μπορείς να κάνεις την αρχή με ορεκτικά που θα σου γεμίζουν το μάτι και το στομάχι, όπως μπρουσκέτα με καπηρωμένο ψωμί με φρέσκες ντομάτες, σκόρδο και βασιλικό, ιταλικά κεφτεδάκια από βοδινό και χοιρινό κιμά με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα ή επίλεξε τη seasonal πιατέλα Antipasti την οποία μπορείς να συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί, μαζί με την παρέα σου. Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα, το μενού προσφέρει μια γκάμα από επιλογές με διάφορες γεύσεις και αρώματα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει φρέσκιες, χορταστικές σαλάτες, λαχταριστές πίτσες και μακαρόνια. Αν λαχταράς μια μακαρονάδα φτιαγμένη με ποιοτικά υλικά, τότε υπάρχουν πολλές επιλογές που αφήνουν ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό. Από πιάτα ζυμαρικών λοιπόν, μπορείς να επιλέξεις Pesto, πέννες με σπιτικό πέστο βασιλικού και πινόλια ή Lasagne, λαζάνια ψημένα στον φούρνο με βοδινό και χοιρινό κιμά με σάλτσα μπεσαμέλ. Υπάρχουν και οι κλασικές επιλογές, όπως Bolognese, ταλιατέλες με κόκκινη σάλτσα, βοδινό και χοιρινό κιμά, αν θες κάτι πιο πικάντικο σού συστήνουμε τη δημοφιλή επιλογή Arrabiata, πέννες με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές ή μπορείς να παραγγείλεις την κλασική επιλογή, Pomodoro, σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι ναπολιτάνικες πίτσες, τις οποίες μπορείς να φτιάξεις με ό,τι υλικά λαχταρά η ψυχή σου ή να επιλέξεις μία από τις δελεαστικές προτάσεις που σου δίνονται. Ωστόσο, σου προτείνουμε όταν το επισκεφθείς να παραγγείλεις την Primavera, η οποία περιλαμβάνει πανσέτα, λιαστές ντομάτες, κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, μοτσαρέλα και φρέσκο δεντρολίβανο. Μια εξίσου καλή επιλογή είναι η Four Cheese, αγαπημένη επιλογή με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, παρμεζάνα και κατσικίσιο τυρί.

Nuvolia Groups0878.jpg

AKOMA: Το μαγαζί διαθέτει ένα ατμοσφαιρικό bar, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις gin, κυπριακό και ιταλικό κρασί, ενώ θα δροσιστείς με μπίρες από Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο αλλά και από κυπριακά breweries. Μάλιστα, τον χειμώνα μπορείς να ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο σου με ουίσκι, δίπλα στο αναμμένο τζάκι που διαθέτουν, ενώ το καλοκαίρι χαλαρώνεις στο μεγάλο μπαρ του κήπου. Το προσεγμένο μενού με τις αγαπημένες γεύσεις και το φιλόξενο περιβάλλον έχουν κάνει το Nuvolia Italian Restaurant & Pizzeria να ξεχωρίσει, το οποίο μάλιστα, ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί με νέα πιάτα για τη χειμερινή σεζόν.
(22331001) Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας-Λεμεσού, Κόρνος,7640, Λάρνακα. Τ-Κ 19.00-22.00.
Facebook: Nuvolia Italian Restaurant & Pizzeria

IMG-20221014-WA0030.jpg

Ristorante Spaghetteria Italia
Tο ατμοσφαιρικό στέκι των μυημένων στο ταμπεραμέντο της Ιταλίας αποπνέει την αύρα του κλασικού, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια μάς ταξιδεύει νοερά στην Ιταλία. Με παραδοσιακές αλλά και πιο δημιουργικές συνταγές, άριστες τεχνικές και φρέσκες πρώτες ύλες, το "Ristorante Spaghetteria Italia" στη Λάρνακα είναι γοητευτικός προορισμός για ντόπιους και επισκέπτες, χάρη στη σήμα κατατεθέν την μπροστινή, καλυμμένη με ξύλο, αεράτη βεράντα, με αναγεννησιακή αισθητική και τον ζεστή και άκρως ατμοσφαιρική σάλα του. Στη σάλα με τα ξύλινα τραπέζια και τον ατμοσφιαρικό φωτισμό θα απολαύσεις ένα πραγματικά πληθωρικό μενού. Οι σεφ του εστιατορίου κρατούν τη νοστιμιά από την αυθεντική γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας και την εξελίσσουν με καινούργιες τεχνικές, αξιοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες στο μέγιστο.

IMG-20221014-WA0017.jpg


ΑΠΟΛΑΥΣΕ: Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις πιάτα που ξεχειλίζουν από νοστιμιά και δημιουργικότητα. Κάνε αρχή με ορεκτικά, όπως σκορδόψωμο με διαφορετικές επικαλύψεις, μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα και φυσικά μία από τις πολλές επιλογές σε ιταλικές σαλάτες που θα βρεις στο μενού (κυρίως ή ορεκτικό). Εναλλακτικά, επίλεξε μία πλούσια πιατέλα για να συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί. Όοσ για τα κυρίως, το μενού αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα ζυμαρικών... Από απλά πιάτα ζυμαρικών με αυθεντικές ιταλικές σπιτικές σάλτσες, μέχρι πιο δημιουργικές συνταγές που συνοδεύονται είτε με κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας είτε με ψάρια και θαλασσινά. Στα best sellers από τα πιάτα ζυμαρικών είναι το Ossobuco, ένα cross-cut κότσι, μαγειρεμένο αργά σε κόκκινο κρασί και σερβιρισμένο με σπιτικά ζυμαρικά, καθώς επίσης και το Involtini Emiliani, ένα πιάτο με βάση το χοιρινό, που περιλαμβάνει γέμιση σπανάκι και μοτσαρέλα, μαγειρεμένο με θυμάρι, λευκό κρασί, σάλτσα ντομάτας και λίγη κρέμα, το οποίο συνοδεύεται με σπιτικά ζυμαρικά της επιλογής σας. Από το μενού του δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι παραδοσιακές πίτσες φρεσκοφτιαγμένες από την αρχή, τις οποίες μπορείς να διαμορφώσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, επιλέγοντας τα αγαπημένα σου υλικά! Εμείς πάντως προτείνουμε να δοκιμάσεις μία από τις πιο δημοφιλείς πίτσες του μενού, την Ciabatta που περιλαμβάνει ρόκα, φρέσκια ντομάτα, parmigiano και προσούτο. Ιδιαίτερα αγαπημένη είναι και η Pizza Diavola, η οποία είναι μία ελαφρώς πικάντικη επιλογή, καθώς περιλαμβάνει ένα ζεστό ιταλικό σαλάμι.

IMG-20221014-WA0020.jpg

ΑΚΟΜΑ: Το φαγητό σου μπορείς να συνοδεύσεις με ένα καλό κρασί από την ενημερωμένη κάβα του. Στα πολύ θετικά του, βάλε και το πρόθυμο και ευγενικό προσωπικό που θα παραμείνει δίπλα σου καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψήσ σου! Τέλος, σημείωσε ότι μπορείς να παραγγείλεις τόσο για take away όσο και για delivery μέσω από τις πλατφόρμες Wolt και Foody.

(24629450) Στυλιανού Λένα 50-51, Λάρνακα. Δ 18:00-22:30, Τρ-Πεμ 12:00-15:00 & 18:00-22:30, Παρ-Σ 12:00-15:00 & 18:00-23:00 (Κ κλειστό).
Facebook: Ristorante Spaghetteria Italia

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close