Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022
Παρότι δεν είχα αργήσει, οι περισσότεροι ήταν ήδη εκεί. Το τραπέζι μας για το βράδυ -μια στρογγυλή ροτόντα με θέα την εντυπωσιακή λίμνη με ψάρια Koi. Ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό, που δεν θύμιζε καθόλου φθινόπωρο, για μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.

Αν κάτι έχει πετύχει τις τελευταίες δυο δεκαετίες το κοσμοπολίτικο κινέζικο εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, Seasons Οriental, είναι να συνδυάζει άψογα την παραδοσιακή ασιατική κουζίνα, σε ένα χώρο σύγχρονης αισθητικής που σε μαγνητίζει από την πρώτη ματιά.

Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα κυπριακό ξυνιστέρι του 2020, το teΘys. Εκλεπτυσμένη γεύση και αρώματα όσο ντελικάτα χρειαζόταν για να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα πρώτα πιάτα που άνοιγαν το μενού.

Stir-fried minced Chicken, Hong Kong style Red Rice Rolls, Steamed Prawn Dumplings, Pan-fried Scallop Dumplings και το προσωπικό μου αγαπημένο την Black Tiger Prawn.
Μια ωδή στην καντονέζικη κουζίνα από τον διακεκριμένο σεφ Guan Ruijiong και την ομάδα οι οποίοι δημιουργούν εντυπωσιακά πιάτα ισάξια της μεγαλοπρέπειας που αποπνέει η αυτοκρατορική Άπω Ανατολή.

H Crispy Duck Salad με πινόλια και dressing από βαλσάμικο δαμάσκηνου και hoi sin, μαζί με τα Duck Rolls, ήταν η καλύτερη γέφυρα για να περάσουμε στα κυρίως πιάτα που χωρίς υπερβολή απογείωσαν τη βραδιά. Η συζήτηση είχε ήδη κορυφωθεί σχετικά με θέματα επικαιρότητας, όταν μας διέκοψαν για να σερβίρουν τα κυρίως.
Στο τραπέζι μπροστά μας προσγειώθηκε μία πληθωρική παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και εντάσεων, που αναμφίβολα αποδεικνύει γιατί το Seasons Oriental είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια του νησιού. Ξεκινήσαμε με Curry Tiger Prawns και Steamed Fillet of Sea Bass, συνεχίσαμε με Wok-baked Black Onyx Angus Beef και ολοκληρώσαμε με ένα γλυκόξινο ιβηρικό χοιρινό και Stir-fried Udon Noodles.

Η βραδιά έκλεισε μία αισθησιακή namelaka με κόκκινα φρούτα και sorbet από βατόμουρα και μια εκλεπτυσμένη tapioca καρύδας με μάγκο και εξωτικά φρούτα.
Seasons Oriental: Καθημερινά, εκτός Τρίτης | 19.00-22.30.
Κρατήσεις στο 25 858000 αλλά και online
Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης
Σχετικά
Ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά στέκια του Πρωταρά ανακοίνωσε την επιστροφή του
Το κοσμοπολίτικο beach bar του νησιού ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τη νέα σεζόν
Το μενού διά χειρός Μαυρομμάτη που απόλαυσαν οι ηγέτες της ΕΕ στην Κύπρο
Μια γεύση Κύπρου μέσα από τη ματιά ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της
Η νέα άφιξη που παντρεύει την κυπριακή και την ελληνική κουζίνα μέσα από δημιουργικά πιατάκια
Ένα νεοαφιχθέν μεζεδοπωλείο που φέρνει άλλο αέρα και μας ανοίγει ξανά την όρεξη για μεζέ
H Λευκωσία πίνει κρασί στην πλατεία Ελευθερίας
Δοκιμάζουμε κυπριακό κρασί από 25+ οινοποιεία, στo πλαίσιο της φιλανθρωπικής εκδήλωσης με τίτλο "Η Λευκωσία στηρίζει το κυπριακό κρασί"
Ραντεβού σε 14 αγαπημένα στέκια για το πρώτο οφτό κλέφτικο της σεζόν
Τα πρώτα εστιατόρια που ανακοίνωσαν ότι άναψαν ξανά τους φούρνους για το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό πιάτο της κυπριακής γαστρονομίας
Το Reserva 52 Lounge αποκάλυψε το νέο dinner menu, διά χειρός Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος
Μια γαστρονομική προσέγγιση που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη μεσογειακή κομψότητα.
Οίνος Άρωμα Κύπρου: H έκθεση κρασιού του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου θα στηθεί δίπλα στη θάλασσα
Πνω από 25 οινοποιεία από όλη την Κύπρο συναντιούνται σε μια μοναδική έκθεση γεμάτη αρώματα, γεύσεις και οινικές ιστορίες!
Πάμε για βόλτα και φαγητό στον (ομορφότερο) Κήπο
Η περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας, μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες της πρωτεύουσας έχει και φέτος πολλά να προσφέρει
Τετάρτ’ Οιν στα 7 Κλειδιά: Μια βραδιά με 12 κρασιά σε πρώτο πλάνο
Τι θα δοκιμάσουμε αυτήν την εβδομάδα;
The Burger: Tο νέο fine street food της πόλης, που πρέπει να δοκιμάσεις
Το νέο concept του PUNIN που ανεβάζει επίπεδο το burger
International Whisky Day: Από single malts μέχρι blended, με εκπτώσεις μέχρι και 30% (για λίγες μέρες)
Μια γευστική «γιορτή» του ουίσκι που φέρνει ποιότητα και ποικιλία... σε δελεαστικές τιμές
Τα θρυλικά σάντουιτς της κυρίας Κούλλας επιστρέφουν στον Πωμό και το καλοκαίρι ξεκινά από εδώ!
Η αγαπημένη καντίνα με τη μαγευτική θέα ανοίγει ξανά, φέρνοντας μαζί της αυθεντικές γεύσεις και νοσταλγία κυπριακού καλοκαιριού