Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το εστιατόριο με το πιο όμορφο μπαλκόνι στη Λευκωσία!

Το must-visit νεοκλασικό της παλιάς Λευκωσίας όπου θα απολαύσεις φαγητό, κοκτέιλ και ζωντανή μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2022

Mε αέρα αρχοντικό, το Balcony Restaurant, που βρίσκεται στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, κοντά στην πολυσύναστη πλατεία Φανερωμένη, καταφέρνει να ιντρικάρει τόσο αισθητικά όσο και γευστικά κάθε περαστικό και όχι μόνο.

ΦΩΤΟ 2.JPG

Κι αυτό γιατί στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα παλιά διώροφα διατηρητέα κτήρια, που "κουβαλούν" τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της παλιάς Λευκωσίας, προσκαλώντας τους επισκέπτες του σε έναν ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο όπου πρωταγωνιστούν οι καμάρες, η φυσική πέτρα και το ξύλο πλήρως εναρμονισμένα με contemporary πινελιές. Το σκηνικό ολοκληρώνουν οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι που κυριαρχούν στον χώρο, οι κρυφοί φωτισμοί και τα εντυπωσιακά stage lights... αποκαλύπτοντάς μας ότι εδώ δεν αφέθηκε τίποτα στην τύχη.

ΦΩΤΟ 3.JPG

Πέρα από την καλαίσθητη και φιλόξενη σάλα του, το Balcony σε υποδέχεται και στο εντυπωσιακό εσωτερικό αίθριο με το στέγαστρό του, που ξεχωρίζει χάρη στο εντυπωσιακό Garden wall του, ενώ ιδιαίτερο είναι και το πανέμορφο μπαλκόνι του, το οποίο του χάρισε και το όνομά του.

Ωστόσο το Βalcony απλώνει τα τραπεζάκια του ολόχρονα και στο κατάφυτο πλακόστρωτο δρομάκι που βρίσκεται μπροστά στο κτήριο, με θέα στην περαντζάδα του πεζόδρομου

ΦΩΤΟ 4.JPG

Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα διεθνούς κουζίνας, με μεσογειακές επιρροές, φτιαγμένα όλα με προσεγμένες φρέσκες πρώτες ύλες, αγνές και εποχιακές, που επιλέγονται καθημερινά από τους ανθρώπους του!

Επίλεξε για αρχή μπρουσκέτες με ντοματίνια, τυρί κρέμα και βασιλικό ή τραγανά κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού. Από τις σαλάτες, προτείνουμε την burrata με ντοματίνια, κουκουνάρι, ρόκα, λάιμ, μπουράτα και λάδι βασιλικού.

Αν αγαπάς τα pasta, τότε στο μενού θα βρεις επιλογές που θα σε ικανοποιήσουν πλήρως: από νιόκι μανιταριών και λιγκουίνι με θαλασσινά μέχρι ταλιατέλες μπολονέζ.

ΦΩΤΟ 5.JPG

Στα κυρίως φιγουράρουν πιάτα που εντυπωσιάζουν τόσο με την εμφάνιση όσο και με τους συνδυασμούς υλικών και τη γεύση τους! Φιλέτο σολομού, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχαρίσια ταλιάτα Rib Eye, χοιρινό φιλέτο Milanese κ.ά.

Άφησε όμως χώρο και για γλυκό, κυρίως αν πρόκειται να επιλέξεις το Ultimate Chocolate!

Αξίζει μάλιστα να γνωρίζεις ότι το νότιμο a la carte menu μπορείς να το απολαύσεις από τις 19:00-23:15, ενώ στη συνέχεια και καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς μπορείς να παραγγείλεις ένα από τα πλούσια platters ( φρούτων/τυριών /αλλαντικών), τα οποία θα συνοδεύσουν ιδανικά το ποτό σου. Αξίζει τέλος να ξέρεις ότι μπορούν να σου ετοιμάσουν και ειδικ'α μενού για κάθε περίσταση.

ΦΩΤΟ 6.JPG

Εξάλλου, διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τον κυπριακό, ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ πέρα από το προσεκτικά επιλεγμένο wine list, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στα κοκτέιλ, τα οποία θα βρεις στο ανανεωμένο cocktail list, όπου φιγουράρουν signature δημιουργίες που βασίζονται όλες σε premium ετικέτες αλλά και πιο κλασικά cocktails, που σίγουρα αξίζουν να τα δοκιμάσεις!

ΦΩΤΟ 7.JPG

Πέρα από σημείο συνάντησης για φαγητό και κοκτέιλ, στα plus βάλε και τις μουσικές βραδιές που φιλοξενεί, οι οποίες απογειώνουν την όλη εμπειρία σου στον χώρο, καθιστώντας το Balcony ως τον ιδανικό χώρο διασκέδασης για όλες της μέρες της εβδομάδας.

Εκτός από τις κλασικές βραδιές με μουσική από 6 διαφορετικά σχήματα, τα οποία φιλοξενεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή, με ποικίλο ρεπερτόριο σε ανεβαστικούς ρυθμούς, κάνοντας τη διασκέδαση πιο έντονη ειδικά το βράδυ και τα σαββατοκύριακα, το Balcony φιλοξενεί και πάρτι!

Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει εταιρικά πάρτυ, cocktail parties, private functions, βαφτίσεις, hens/bachelor, γενέθλια και οποιαδήποτε συνάντηση με την παρέα!

ΦΩΤΟ 8.JPG

(99 999626) Φανερωμένης 61, 1011 παλιά Λευκωσίας.
Ωράριο λειτουργίας: Τρ-Κ 19.00-02.00, Παρ-Σ 19.00-03.00.

Instagram: balcony_nicosia
Facebook: Balcony
Email: balcony.nicosia@gmail.com

ΦΩΤΟ 9.JPG

ΦΩΤΟ 10.JPG

ΦΩΤΟ 11.JPG

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close