Eating News , Εστιατόρια

Δοκιμάσαμε μία από τις καλύτερες μπουγάτσες της Κύπρου

Κι εσείς αυτή την αντίδραση θα είχατε αν δοκιμάζατε αυτή την μπουγάτσα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2023

Ίσως να είμαστε λίγο υπερβολικοί στη δήλωσή μας, αλλά κι εσείς αυτή την αντίδραση θα είχατε αν δοκιμάζατε αυτή την μπουγάτσα.

Στην Ελλάδα η μπουγάτσα αποτελεί κάτι σαν μήλον της έριδος, ειδικά μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με διάφορα θρυλικά μπουγατσάδικα να διεκδικούν τη μητρότητα του προϊόντος και κυρίως τα εύσημα για την καλύτερη ποιότητα και γεύση. Διαφορετικές τεχνοτροπίες, φύλλα και κυρίως γεμίσεις συναγωνίζονται σε δημοφιλία και όχι άδικα, καθώς μία καλοφτιαγμένη μπουγάτσα μπορεί να σταθεί στα πιο haute cuisine εστιατόρια.

Στα καθ’ ημάς τώρα, τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά. Η μπουγάτσα με κρέμα έχει επικρατήσει στην αγορά και δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα άλλες παραλλαγές. Στην Κύπρο το ζήτημα παίζεται κυρίως στο φύλλο, το οποίο οφείλει στον εαυτό του να είναι λεπτό και ιδιαίτερα crunchy ώστε να σε κάνει χάλια όταν το τρως, αφού θα πετάγεται η άχνη και η κανέλα παντού.

Ένα τέτοιο σκηνικό ζήσαμε όταν επισκεφθήκαμε πρόσφατα το Krok Mantam στο χωριό Επταγώνια της επαρχίας Λεμεσού. Αφού παραγγείλαμε τα πιάτα μας ο καθένας και την επιλογή των pancakes με αναρή για dessert, η ιδιοκτήτρια μας ενημέρωσε πως διαθέτει και μπουγάτσα την οποία φτιάχνει η ίδια και την οποία αξίζει να την δοκιμάσουμε. Ομολογώ πως την παραγγείλαμε διστακτικά, αφού ήδη είχαμε αρκετά πιάτα στο τραπέζι. Το αποτέλεσμα όμως με διέψευσε πανηγυρικά.

Η μπουγάτσα ήρθε μαζί με τα pancakes, όπως είχαμε ζητήσει. Η κρέμα έρεε ζεστή και το φύλλο, που φαινόταν με το μάτι το πόσο τραγανό ήταν, έπεφτε αποδομημένο πάνω στη ζεστή κρέμα, αφήνοντας την ζάχαρη άχνη και την κανένα να μπλεχτούν με το mouth drooling περιεχόμενο.

Την αποδομημένη μπουγάτσα του Krok Mantam δεν την τρως με το χέρι, αλλά με το πιρούνι και αν θες να την απολαύσεις πραγματικά παράγγειλέ την μόνο για σένα. Ειλικρινά, θα επέστρεφα μόνο για να την ξαναδοκιμάσω!

(99447477) Μιχαήλ Καραολή 1, 4506, Επταγώνια, επ. Λεμεσού.

Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close