7-8 April 2023
News

Έρχεται το Cyprus Forum Cities

Το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, 7-8 Απριλίου 2023

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2023

Το πρώτο Cyprus Forum για την τοπική αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Απριλίου 2023 στη Λεμεσό. Σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μακροπρόθεσμου βιώσιμου σχεδίου για την ανάπτυξη των πόλεων και κοινοτήτων της Κύπρου, το Oxygono σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ διοργανώνει ένα διήμερο φόρουμ με συζητήσεις υψηλού επιπέδου για μια ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων στην Κύπρο.

Το Cyprus Forum Cities αποτελεί την ενοποίηση της σειράς 2040 που διοργάνωνε τα τελευταία χρόνια το Oxygono σε ένα ενιαίο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο. Στο πλαίσιο του φόρουμ θα υπάρχει η δυνατότητα συζητήσεων και δικτύωσης από πολιτικούς, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από την Κύπρο και το εξωτερικό με στόχο τον προβληματισμό και το σχεδιασμό δράσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναδεικνύοντας ζητήματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις, η κυκλική οικονομία, ο αειφόρος τουρισμός, η ναυτιλιακή ανάπτυξη, η ενέργεια, το περιβάλλον, η εκπαίδευση αλλά και οι δυνατότητες δικοινοτικής συνεργασίας, το Cyprus Forum Cities επιδιώκει να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον ως προς τις δυνατότητες τις τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxygono, Νικόλας Κυριακίδης δήλωσε: «Το ζητούμενο των σύγχρονων κοινωνιών, αποτελεί πλέον η ανάπτυξη έξυπνων πόλεων μέσα από ένα ρεαλιστικό, βιώσιμο και αειφόρο τρόπο ανάπτυξης και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας με στόχο όχι απλώς τη διευκόλυνση της καθημερινότητας αλλά την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Η διαχείριση σημαντικών προκλήσεων που αφορούν στην οργάνωση Δήμων και Κοινοτήτων με επίκεντρο τον άνθρωπο είναι αναγκαία να τεθούν προς προβληματισμό αλλά και εξεύρεση λύσεων. Το Cyprus Forum Cities, θα είναι το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο και ευελπιστεί ακριβώς να συνεισφέρει όχι μόνο στον δημόσιο διάλογο αλλά και να συμβάλει στο σχεδιασμό λύσεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://cities2023.cyprusforum.cy/

cf cities 2023 .jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close