Πάμε Ταξίδι , Guide

Πότε ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας- Πειραιά

Όσα αναφέρθηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την «Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά»

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2023

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου, η δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την «Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά», στον τερματικό σταθμό της Kition Ocean Port στη Λάρνακα.

Η Kition Ocean Port, ως πρωτεργάτης στον τομέα της Ακτοπλοΐας στην Κύπρο διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει αριθμό κρουαζιέρων, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για να χαρακτηριστεί ως ένα αναπτυσσόμενο επιβατικό λιμάνι.

Στη διάσκεψη μίλησαν εκ μέρους της Kition Ocean Holdings, ο κύριος Πάνος Αλεξάνδρου, ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, εκ μέρους του ΕΒΕΛ, ο κύριος Σταύρος Σταύρου, εκ μέρους της εταιρείας Scandro Holdings, ο κύριος Ηλίας Σούλης, και εκ΄μέρους του ΕΤΑΠ Λάρνακας ο κ. Βικτωρ Μαντοβάνη.

Ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Επιβεβαιώνουμε στην πράξη για μία ακόμη φορά, τη δέσμευσή μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Κυπριακή ακτοπλοΐα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας αλλά και της πόλης μας.»

Ο κ. Ανδρέας Βύρας Δήμαρχος Λάρνακας από την πλευρά του δήλωσε: «Η Kition Ocean Port σε συνεννόηση με τις Εταιρείες που διαχειρίζονται την γραμμή δηλαδή τη Nαυτιλιακή Scandro Holding Ltd και την Εταιρεία «Αχαιών Ακτή» η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των παροχών του πλοίου, κατέληξαν σε συμφωνία έτσι ώστε το συγκεκριμένο δρομολόγιο να βοηθήσει όχι μόνο τους δημότες της Λάρνακας αλλά και τους πολίτες ολόκληρης της Κύπρου και τον τουρισμό στο νησί μας κάνοντας την αρχή και για θαλάσσιες συνδέσεις και με άλλες γειτονικές χώρες.»

thumbnail_Image.jpg

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ κ. Σταύρος Σταύρου, από την πλευρά του ανέφερε ότι η Λάρνακα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής, και ότι το ΕΒΕΛ θα στηρίξει και θα είναι δίπλα στην Kition Ocean Port σε όλη αυτή τη διαδρομή. Σημείωσε ότι παρόλον ότι πέρασαν μόνον 10 μήνες από την η μέρα που η Kition Ocean Holdings ανέλαβε το έργο της συμφωνίας ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας, γίνονται συνεχώς σταθερά και καινούρια βήματα.

Ο Διευθυντής και εκπρόσωπος της εταιρείας Scandro Holdings, Ηλίας Σούλης, μιλώντας στη διάσκεψη ανέφερε ότι θα γίνουν 8 ακτοπλοϊκά ταξίδια από και προς το Λιμάνι της Λάρνακας, τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη του 2023. Επίσης ανέφερε πώς οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Καινούριος συνεργάτης για την έκδοση εισιτήριων θα είναι η Orthodoxou Aviation μαζί με την BBT Air.

larnakapireas23(1).jpg

Ο κύριος Βίκτωρ Μαντοβάνη, ανέφερε «Αναμφίβολα, το νέο αυτό δρομολόγιο θα εξυπηρετήσει κατοίκους και άλλων επαρχιών εφόσον η Λάρνακα, ως γνωστόν, βρίσκεται σε πλεονεκτική γεωγραφική θέση. Επίσης αναμένεται να συμβάλει και στην προσέλκυση τουριστών από την αγορά της Ελλάδας ενώ παράλληλα τονώνει και την επιβατική κίνηση του Λιμανιού Λάρνακας. Θεωρούμε παράλληλα ότι η Λάρνακα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό συγκοινωνιακό Hub καθότι διαθέτει σε πολύ μικρή απόσταση το αεροδρόμιο και το Λιμάνι. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα.»

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γενικός Διευθυντής του Λιμανιού, καπετάνιος Πάρης Δημητρίου ο οποίος χαιρέτισε τη νέα συνεργασία του Λιμανιού Λάρνακας.

Στόχος της εκκίνησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, είναι η ενίσχυση του ρόλου της παρουσίας της εταιρείας στη Λάρνακα, και η ανταπόκριση στις αυξανόμενες διεθνείς απαιτήσεις του κλάδου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close