Eating News , Εστιατόρια

Ένας παραδοσιακός φούρνος στο χωριό με μοσχομυριστά τσουρέκια και φλαούνες

θα βρεις τα πιο αρωματικά αρτοποιήματα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2023

Τα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα μάς αρέσουν καθώς σπάνε κυριολεκτικά τη μύτη μας από τις μυρωδιές αλλά και από το γεγονός ότι δημιουργούν στον ουρανίσκο μας μια διαφορετική αίσθηση, ενώ μας κάνουν να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά...!

Γι' αυτό και όσο πλησιάζει το Πάσχα, οι φούρνοι της πόλης ξεφουρνίζουν καθημερινά τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά και μοσχομυριστά τσουρέκια αλλά και φλαούνες, που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι τις ημέρες αυτές.

Κι επειδή το τσουρέκι και οι φλαούνες είναι παραδοσιακά συνδεδεμένα με το Πάσχα, σε περίπτωση που αναρωτιέστε πού θα βρείτε όλα όσα θα συμπληρώσουν το πασχαλινό σας τραπέζι, σας προτείνουμε έναν φούρνο που θα σας βοηθήσει να αφήσετε τους καλεσμένους σας ικανοποιημένους και με το παραπάνω!

thumbnail_IMG_2160.jpg


Ο λόγος για το αρτοποιείo “Ο Φούρνος του Κύπρου” που θα συναντήσεις στο χωριό Καλαβασός, μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής εδώ και 23 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 13 Αυγούστου 1999, οπόταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του. Πρόκειται για ένα αρτοποιείο που ξεχωρίζει για την ποικιλία των αρτοσκευασμάτων και όλων των ειδών ζαχαροπλαστικής καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση των πελατών του.

thumbnail_IMG_2158.jpg


Αρτοποιήματα γεμάτα γεύση
Στον "Φούρνο του Κύπρου", η κ. Κατερίνα με τη βοήθεια του γαμπρού της, φτιάχνει με αγάπη και μεράκι λαχταριστές και μυρωδάτες φλαούνες που προκαλούν χαρά, επιλέγοντας πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες. Οι επιλογές μπορούν να αφήσουν ευχαριστημένους τους πάντες, καθώς σάς φτιάχνουν σκέτες φλαούνες, ή με σταφίδες, αν είσαι γλυκαντζής μπορείς να επιλέξεις τις γλυκιές φλαούνες και μην ξεχνάμε τις πεντανόστιμες φλαούνες αναρής που ξετρελαίνουν!


Έχουν όμως και πολύ λαχταριστό τσουρέκι, που ζυμώνει ο κ. Πανίκος, ακολουθώντας τη συνταγή που εδώ και χρόνια μάς κάνει να "παραμιλάμε".. Στ’ αλήθεια, αγγίζει την τελειότητα. Το τσουρέκι τους μοσχοβολάει μαστίχα, ενώ για τους λάτρεις της σοκολάτας φτιάχνουν και τσουρέκι με νουτέλα και bueno. Είναι οι αγνές πρώτες ύλες – εκτός από τη συνταγή – που παράγουν αυτό το αποτέλεσμα στο τσουρέκι του Κύπρου το οποίο θα εκτιμήσουν όλοι: Βαφτιστήρια, νονοί, καλεσμένοι στα οικογενειακά τραπέζια, παιδιά για το πρωϊνό τους με γάλα και γονείς για επιδόρπιο.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως τη Μεγάλη Πέμπτη στον φούρνο θα βρείτε κόκκινα αυγά, τα οποία κυριαρχούν σε κάθε Πασχαλινό τραπέζι και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Πασχαλινών εθίμων μας.

thumbnail_IMG_2155.jpg

Τη Μεγαλη εβδομάδα "Ο Φούρνος του Κύπρου" θα είναι ανοικτός μέχρι τις 19.30 και την Κυριακή του Πάσχα μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι για γλυκά και πασχαλινά δωράκια που μπορείτε να πάρετε στο πασχαλινό τραπέζι.

(24 333168), Σταυροδρομιού 25, 7733 Καλαβασός, επ. Λάρνακας.
Facebook: Ο Φούρνος του Κύπρου
Instagram: Fournos tou Kyprou

thumbnail_IMG_2162.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close