7 May 2023
Things to Do , Εκδηλώσεις

Στην Καλαβασό την Κυριακή θα περάσουμε μια μεταξένια μέρα!

Μία αλλιώτικη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2023

Σας προσκαλούμε σε μια αλλιώτικη εκδήλωση, στη μαγευτική πλατεία της Καλαβασού! Το Charalambos Holiday Cottage διοργανώνει μια εκδήλωση για τους μεταξοσκώληκες. Ναι, καλά ακούσατε μια εκδήλωση για αυτά τα μικρά και χαριτωμένα σκουληκάκια!

Aν μάθετε περισσότερα για αυτούς ίσως σπεύσετε να αποκτήσετε μερικούς και να γίνουν οι νέοι σας φίλοι και τα νέα σας κατοικίδια.

Το ξέρατε ότι μασουλάνε φύλλα συκαμινιάς ασταμάτητα κι από μαυριδερά που είναι όταν είναι μικρά γίνονται μεγάλα και κάτασπρα; Ξέρετε ακόμη ότι έχουν μόνο μια φλέβα κι ότι η καρδιά τους είναι στην ουρά τους; Ξέρετε ότι μπορούν και κοιμούνται όρθια;

Ξέρετε ακόμα ότι από τα κουκούλια τους παράγεται αυτή η υπέροχη μεταξένια κλωστή που φτιάχνουν τα μεταξωτά υφάσματα, που είναι τα από τα πιο όμορφα υφάσματα στον κόσμο;

Ξέρετε ότι στα παλιά χρόνια κανένας στον κόσμο δεν ήξερε τον τρόπο παραγωγής του εκτός από τους Κινέζους, και αν κάποιος στην Κίνα αποκάλυπτε το μυστικό του μεταξοσκώληκα θα μπορούσε να εκτελεστεί ως προδότης; Ξέρετε ότι ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός επινόησε ένα σχέδιο για να μάθει το μυστικό αυτό και για το λόγο αυτό έστειλε δύο μοναχούς σε μυστική αποστολή στην Κίνα; Ξέρετε ότι τα κατάφερε με ένα κόλπο που δεν περνά από το μυαλό σας;

Είμαστε σίγουροι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν τα γνωρίζετε και είναι ο λόγος που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση την Κυριακή 7 Μαΐου, στην πλατεία του χωριού Καλαβασός, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τους μικρούς μεταξένιους φίλους μας, να δείτε εκθέματα από καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα κουκούλια των μεταξοσκώληκων.

Επίσης, στις 12 το μεσημέρι θα έχουμε μαζί μας την κυρία Άννα Κατσίδου η οποία θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της ως σηροτρόφος και προϊόντα που φτιάχνει από τους μεταξοσκώληκες όπως καλλυντικά και μαντήλια. Επιπρόσθετα θα έχουμε την τιμή να είναι στην εκδήλωσή μας η κυρία Μαρία Ψαρά, ιδρυτής της σελίδας στο facebook, "Μεταξοσκώληκες , Κύκλος ζωής".

Ακόμη τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε εργαστήριο κατασκευής μικρών κάδρων με κουκούλια. (Παρακαλούμε κάντε κράτηση για τα δωρεάν παιδικά εργαστήρια στο τηλ. 99307979. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.)

Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή, για να περάσουμε μαζί μια ξεχωριστή μεταξένια μέρα! Θα υπάρχει και μια μικρή αγορά με χειροτεχνίες στην Πλατεία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close