Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αφιέρωμα: 11 εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρι και θαλασσινά

Φρέσκο ψάρι και γευστικά πιάτα θαλασσινών… για το τραπέζι σου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2023

Ενόψει καλοκαιριού με τη ζυγαριά της γεύσης να γέρνει προς θάλασσα μεριά, ετοιμάσαμε και παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα που προορίζεται για τους λάτρεις της ψαροφαγίας, η οποία συνεχίζει να στέκεται σταθερά ανάμεσα στις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις τόσο στα παράλια όσο και στην πρωτεύουσα.

Εξ ου λοιπόν και πιο κάτω σου προτείνουμε μαγαζιά που σερβίρουν ό,τι καλύτερο βγάζει η θάλασσα. Πιάτα που κινούνται σε κλασικά μήκη κύματος, με οικεία γευστική κατεύθυνση, αλλά και αρκετά με πιο δημιουργικό χαρακτήρα, όπου τα ολόφρεσκα ψάρια και όστρακα μετατρέπονται με απόλυτη δεξιοτεχνία σε γαστρονομικούς θησαυρούς. Διάσημες σπεσιαλιτέ και μερακλίδικοι μεζέδες συναντούν μικρούς θαλασσινούς θησαυρούς που μοσχοβολούν ιώδιο αλλά και μεγάλα ψάρια, φτάνουν στο τραπέζι με το μαστόρικο άγγιγμα της σχάρας ή σε γκουρμέ εκδοχές, ως καρπάτσο και ωραία μαριναρισμένα σεβίτσε.

299771863_505360354930859_6500164466937328192_n.jpg

ΓΛΑΡΟΣ
Το 1977, εκεί που σήμερα βρίσκεται η Μαρίνα Λεμεσού, άνοιξε τα φτερά της πρώτη φορά η ψαροταβέρνα Γλάρος. Σήμερα, η οικογένεια του κ. Βασίλη, συνεχίζει ακάθεκτη με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το καλό, φρέσκο ψάρι, στη νέα της τοποθεσία κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού. Το εσωτερικό απλό αλλά προσεγμένο, με παραδοσιακά τραπέζια ντυμένα στα γαλανόλευκα, να δημιουργούν ένα άκρως νησιωτικό σκηνικό, που θα σε ενθουσιάσει από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για ένα όμορφο στέκι, με μεγάλη βεράντα που επιβλέπει τη θάλασσα και αποπνέει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Η βεράντα, άλλωστε, είναι και το μεγάλο ατού της ψαροταβέρνας, πέραν από το φαγητό της.

192229415_938817950241251_3491103860738491676_n.jpg

Στο πιάτο σου: Οι γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας μεταφέρονται στο πιάτο σου, με το που θα καθήσεις στο τραπέζι σου. Με το απέραντο γαλάζιο να γεμίζει το μάτι σου, θα περάσει από μπροστά σου ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η θάλασσα. Τηγανητό καλαμάρι, καβουράκια, γαρίδες, καβουροκεφτέδες, ψαροκεφτέδες, spring rolls με χαρίδες, μύδια, φιλέτο ψαριού, χταπόδι σχάρας είναι μόνο μερικές από τις νοστιμιές που συνθέτουν του ψαρομεζέδες. Ολόφρεσκοι και ψημένοι με μαεστρία, όπως πρέπει, που θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς σου κάλυκες και με το παραπάνω. Εκτός όμως από την ποικιλία μεζέδων, τα ψάρια του είναι πάντα εξίσου φρέσκα, και προσφέρονται αναλόγως με το τι έχει η θάλασσα να δώσει, ψημένα ή τηγανισμένα στην εντέλεια. Το μενού συμπληρώνουν, εκτός των άλλων, φρέσκος ροφός, μύδια κατσαρόλας, αθερίνα, συναγρίδα παραγαδιού, σουπιές με μελάνι στη σχάρα και λαδολέμονο, μπαρμπούνι στη σχάρα και παστό χταπόδι. Ό,τι κι αν επιλέξεις όμως, μπορείς να είσαι ήσυχος πως θα γευτείς μόνο τα πιο ποιοτικά και φρέσκα, αφού ο ιδιοκτήτης, ο κ. Βασίλης, ξέρει πολύ καλά την τέχνη του ψησίματος των θαλασσινών.

Facebook: Ψαροταβέρνα Γλάρος
Instagram: Glaros Fish Tavern

(99357049) Ιντίρας Γκάντι 31, Τσιφλικούδια, Λεμεσός.

κουμπαρής1.jpg

ΛΟΪΖΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΗΣ FISH TAVERN

Έχοντας μια αξιοσέβαστη πορεία στον χώρο της εστίασης, ο Λοϊζος Κουμπαρής άνοιξε και λειτουργεί τη δική του ταβέρνα στο Ζύγι, το 1997. Μια οικογενειακή ψαροταβέρνα πλάι στο κύμα που καθιστά ξεκάθαρο ότι στοχεύει στη φιλοξενία και την καλοπέραση μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά απολαμβάνουν παιχνίδι στον μεγάλο παιχνιδότοπο στον όμορφο, φροντισμένο κήπο που περιτριγυρίζεται από τραπέζια. Οι μεγάλοι δε, με τη θάλασσα να απλώνεται μπροστά τους, χαλαρώνουν στο καλοκαιρινό σκηνικό και γεύονται φρέσκο, καλοψημένο ψάρι.

κουμπαρης.jpg

Στο πιάτο σου: Με τον αέρα της θάλασσας να σε βάζει στην πιο καλοκαιρινή διάθεση και πάντα με άξονα την άριστη ποιότητα και το σωστό ψήσιμο, ο Κουμπαρής προσφέρει απλόχερα εκλεκτούς μεζέδες. Περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, φρέσκο καλαμάρι, spring rolls με γαρίδες, φιλέτο ψαριού, καβουράκια, χταπόδι στη σχάρα και μπαρμπούνι. Εναλλακτικά, μπορείς να διαλέξεις μερίδες ψαριών και θαλασσινών από μια εκτεταμένη λίστα που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ή ψάρι με το κιλό (λυθρίνι, φαγκρί, συναγρίδα, σαργός, κορκούνες κ.ά.). Διάλεξε αν θέλεις να καθήσεις στην υπέροχη βεράντα ή πλάι στο κύμα, και άσε τον Κουμπαρή να αναλάβει το γεύμα σου. Συνόδευσέ το με ένα ποτήρι κρασί από την προσεγμένη λίστα του, που περιλαμβάνει επιλογές από κυπριακά οινοποιεία.

Facebook: Koumbaris Fish Tavern

(24332450) Γρηγόρη Αυξεντίου 34, Ζύγι, επ. Λάρνακας

melanda new.jpg

ΜΕΛΑΝΤΑ
Ένας από τους πλέον διαχρονικούς προορισμούς στην Αυδήμου για ψάρι και θαλασσινά, η Μελάντα, λειτουργεί από το 1979 ως μία οικογενειακή ψαροταβέρνα, την οποία σήμερα διαχειρίζονται οι δύο γιοι της οικογένειας Τσιόλου, ο Αντρέας και ο Άγγελος. Πρόκειται για ένα μαγαζί που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει το πιστό κοινό της, χάρη στη σταθερή της αξία και την ποιότητά της, την άψογη εξυπηρέτηση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα της. Ένα μαγαζί που στέκει ορόσημο στην περιοχή για να μας θυμίζει ότι οι σωστές πρώτες ύλες μαζί με το μεράκι, η απλότητα στη διαχείρισή της, που αναδεικνύει την ποιότητά της, και η σταθερότητά της όλα αυτά τα χρόνια είναι ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας ενός εστιατορίου.

MELANDA.jpg

Στο πιάτο σου: Η Μελάντα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να απολαύσουν φρέσκο ψάρι και νόστιμα πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Άλλωστε, η ταβέρνα φημίζεται για το φρέσκο ψάρι ημέρας, που προμηθεύεται καθημερινά από τις κυπριακές ψαρόβαρκες, τα ολόφρεσκα θαλασσινά και τις αγνές πρώτες ύλες που στη συνέχεια ο σεφ Αντρέας Τσιόλος, μεταμορφώνει σε ενδιαφέροντα πιάτα. Η μεγάλη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία από ολόφρεσκα ψάρια, σου ανοίγουν την όρεξη με το που θα περάσεις την πόρτα του, ενώ οι θαλασσινοί μεζέδες με τα απίστευτα ντιπς αποτελούν τη σπεσιαλιτέ τους. Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις είναι επίσης οι σαλάτες, τα λαδερά, τα μαγειρευτά, αλλά και τα πιάτα σχάρας που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Ακόμα δοκίμασε το ψάρι ημέρας, το οποίο θα ψηθεί στη σχάρα, αλλά και το φρέσκο χταπόδι. Η παραδοσιακή ψαροταβέρνα Μελάντα λοιπόν, προσφέρει μοναδικά τοπικά εδέσματα και φρέσκο ψάρι, μακριά από την κοσμοσυρροή και τη βαβούρα της πόλης αλλά κοντά στα πεντακάθαρα νερά της παραλίας Μελάντα. Η θέα που προσφέρει και το απίστευτο σκηνικό που την περιβάλλει, είναι ιδανικά για να συνοδεύσεις το ουζάκι σου με καλοφτιαγμένο μεζέ, που θα σε αφήσει σίγουρα ικανοποιημένο. Και για εσένα που απολαμβάνεις να συνοδεύεις τις βουτιές σου με φαγητό, η επιλογή αυτής της ταβέρνας είναι ιδανική. Υπάρχει οργανωμένη παραλία μπροστά από το εστιατόριο με ξύλινες ξαπλώστρες και ομπρέλες ιδανικό για πολλές ώρες χαλάρωσης. Ο τέλειος συνδυασμός για οικογενειακές εξορμήσεις στην παραλία.

Facebook: Melanda Beach Reastaurant
Instagram: Melanda_Beach_Restaurant

(99 565336) Αυδήμου, Λεμεσός. Δ-Κ 09.30-22.00 (εκτός Τρ). Το εστιατόριο είναι ανοιχτό από αρχές Μαρτίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου κάθε σεζόν.

161457234_2998535417043308_5064808254595074534_n.jpg

ΤΟ ΞΕΦΩΤΟ
Στο όμορφο Ζύγι, αν κάνεις όρεξη για ψάρι, πας κατ' ευθείαν στο φημισμένο Ξέφωτο. Με το που θα το αντικρίσεις, θα σε ταξιδέψει σε νησί της Ελλάδας, τόσο με την αισθητική του όσο και με τα αρώματα της θάλασσας. Παρόλο που διαθέτει έναν όμορφο εσωτερικό χώρο, λόγω καιρού θα επιλέξεις την αυλή του. Λευκά τραπεζάκια και γαλάζιες καρέκλες δένουν άψογα με ένα σκηνικό όπου επικρατούν τα δύο αυτά χρώματα, σαν ξεκάθαρη αναφορά στην Ελλάδα και το καλοκαίρι στα νησιά της. Ένας χώρος με χαλαρή, παρεϊστική ατμόσφαιρα, όπου παρέες και οικογένειες κάθονται στην πλακόστρωτη αυλή για φρέσκο, ποιοτικό ψάρι.

130501785_2922008531362664_5626463000526761817_n.jpg

Στο πιάτο σου: Αυτό το μεσογειακό σκηνικό ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο, φυσικά, το καλό φαγητό. Η ψαροταβέρνα "Το Ξέφωτο" διατηρώντας τη φιλοσοφία της φρέσκιας πρώτης ύλης, σερβίρει πιάτα φτιαγμένα με σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές, μεράκι και απόλυτη αφοσίωση. Εξάλλου, πρόκειται για έναν προορισμό που παραμένει σταθερή αξία ποιότητας και γεύσης, με το μενού του να τα προσφέρει όλα: από ολόφρεσκες σαλάτες, ορεκτικά και ντόπια φρέσκα ψάρια, που φτάνουν κάθε πρωί στην ταβέρνα κατευθείαν από τις κυπριακές θάλασσες, μέχρι πλούσιους ψαρομεζέδες, που σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις με ευχαρίστηση θαλασσινά και ψάρια σε μεγάλη ποικιλία. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν βέβαια ούτε τα θαλασσινά εδέσματα, όπως το καλαμάρι, το χταπόδι, οι γαρίδες, οι σουπιές, τα μύδια και όλα τα άλλα καλούδια της θάλασσας. Πέρα από την καλή πρώτη ύλη, το Ξέφωτο φημίζεται επίσης τόσο για την άριστη εξυπηρέτησή σου, τη φιλοξενία των ανθρώπων του όσο και για τις φιλικές του τιμές.

Facebook: Fish Tavern To Xefoto - Zygi - Ψαροταβέρνα Το Ξέφωτο

(99459906, 24332378) Παραλιακός Δρόμος Ζυγίου.

pyxida.jpg

ΠΥΞΙΔΑ

Οι λάτρεις του φρέσκου ψαριού έχουν προορισμό, σε δύο πόλεις. Από τη μία, αν είσαι Λευκωσία, δεν χρειάζεται να πας μακριά αφού η Πυξίδα φέρνει τις γεύσεις και την αισθητική της θάλασσας σε ένα ωραίο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης. Από την άλλη, αν βρεθείς παραθαλάσσια, στη Λεμεσό, μπορείς να απολαύσεις ψάρι και θαλασσινά σε έναν όμορφο, κομψό χώρο με υπέροχη θέα στη θάλασσα, στη νέα Μαρίνα Λεμεσού. Όποιο από τα δύο κι αν επιλέξεις όμως, ξέρεις σίγουρα πως η ποιότητα είναι εγγυημένη.

pyxida (1).jpg

Στο πιάτο σου: Το μόνο σίγουρο είναι πως και στα δύο εστιατόρια, η Πυξίδα προσφέρει εκλεκτό ψάρι με γευστικές επιρροές από τη διεθνή κουζίνα και γκουρμέ πιάτα. Αφού ξεκινήσεις με τα νόστιμα ορεκτικά – που πέραν από τις αλοιφές περιλαμβάνουν ελιές για τσίμπημα, γαύρο μαρινάτο, χταπόδι ξιδάτο ή καρπάτσιο, έχεις μπροστά σου τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για κυρίως. Ξιφίας σουβλάκι, σουπιές μαγειρευτές, ρύζι με θαλασσινά, επιλογές για γαρίδες και μύδια αλλά και λαχταριστές μακαρονάδες είναι μόνο μερικά απ’ όσα προσφέρονται. Επιπλέον, μπορείς να «καταφύγεις» στις σταθερές αξίες – τον πλούσιο ψαρομεζέ, με φρέσκια σαλάτα, ποικιλία ψαριών και θαλασσινών, τηγανητών ή μαγειρευτών. Βάλε στις επιλογές και τα φρέσκα ψάρια ημέρας, ψάρι στο αλάτι, αστακό θερμιδόρ ή καλαμάρι γεμιστό. Από εδώ, ακόμα και ο πιο πεινασμένος φεύγει χορτάτος.

Ιστοσελίδα: pyxidafishtavern.com/
Facebook: Pyxida Fish Tavern
Instagram: @pyxidafishtavern

(22 445636) Μενάνδρου 5, 1066 Λευκωσία
(25 051200) Μαρίνα Λεμεσού, 3601 Λεμεσός

stefanos.jpg

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Είναι ένας λόγος για να βρεθείς στη Λάρνακα. Εκεί, στην περίφημη παραθαλάσσια οδό Παλιέ Πασά, με τον ανανεωμένο πεζόδρομό της που ενώνει την παραλία των Φοινικούδων με την παραλία Μακένζι, ένα θαλασσινό μαγαζί σε μπλε αποχρώσεις θα σε ταξιδέψει σε νησιωτικούς προορισμούς και θα σε ενθουσιάσει με τις γεύσεις του. Ένα μαγαζί λιτό και απέριττο, χωρίς πολλά στολίδια, με παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα σε κερδίσει αμέσως. Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις θέση στη βεράντα, με το λευκό στα τραπέζια και το απαλό γαλάζιο στις καρέκλες, ή στο εσωτερικό της, όπου το απλό σκηνικό της και η ζεστή του ατμόσφαιρα θυμίζουν κουτούκι.

στεφανοσ2.jpg

Στο πιάτο σου: Στην κουζίνα του Στέφανου οι άνθρωποί του "παίζουν" με ό,τι φρέσκο θαλασσινό βρίσκουν και φτιάχνουν νόστιμους, ανεπιτήδευτους μεζέδες. Με το που θα εισέλθεις στον χώρο του εστιατορίου θα αντικρίσεις τη βιτρίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια. Απ' εκεί θα επιλέξεις τα ψάρια της αρεσκείας σου, τα οποία στη συνέχεια οι έμπειροι ψήστες θα αναλάβουν να τα μεταμορφώσουν σε πραγματικά νόστιμα πιάτα! Μπαρμπούνια, αθερίνες, μαρίδες και καλαμάρια είναι μερικά από τα ψάρια που θα γευτείς, ψημένα στο τηγάνι ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σου. Πέρα από το ολόφρεσκο ψάρι, από τα δυνατά χαρτιά του είναι και η γαριδομακαρονάδα τού “Στέφανου” ή τα σπαγγέτι με θαλασσινά. Μύδια, γαρίδες, καβουράκια, ολόφρεσκες σουπιές και χταπόδι... πρωταγωνιστούν επίσης στις βιτρίνες αλλά και στο μενού του, δίνοντας επιλογές σε κάθε απαιτητικό ψαρολάτρη. Μην παραλείψεις ωστόσο να παραγγείλεις πιάτα όπως οι καβουροκεφτέδες και οι ψαροκεφτέδες, ορεκτικά όπως η φέτα σαγανάκι, η φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη, τα μανιτάρια, τα λαχανικά, αλλά και αλοιφές όπως χούμους, τυροκαυτερή, ταχίνι και τζατζίκι. Επιπλέον, στο μενού θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες (από ελληνική και χωριάτικη μέχρι σαλάτα θαλασσινών και με κοτόπουλο). Για ένα ολοκληρωμένο γεύμα, επίλεξε ψαρομεζέδε ή μία από τις περίφημες πιατέλες του και απόλαυσε όσα περισσότερα ψάρια και θαλασσινά μπορείς. Ιδανικά συνόδευσε με ούζο ή κάποιο από τα κρασιά της κάρτας του. Το νησιώτικο περιβάλλον, η προσοχή στη λεπτομέρεια, το φιλικό και ευχάριστο προσωπικό, σε συνδυασμό με τις γευστικές προτάσεις του μενού, υπόσχονται να σου χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία.

Facebοok: Ψαροταβέρνα Στέφανος - Stefanos Fish Tavern

(24252628 & 99583887) Σακκαριά (Πιαλέ Πασά) 3, Λάρνακα.

ψαρόπουλος.jpg

ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πιστή στην ποιότητα των παροχών της η ψαροταβέρνα Ψαρόπουλος, που βρίσκεται στη διάσημη λεωφόρο Ακάμαντος στο Λατσί, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς, προσφέρει σε όσους αγαπούν το ψάρι, υψηλή ποιότητα σε προσιτές τιμές, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου! Στη διακόσμησή του κυριαρχεί η απλότητα ενώ στην κουζίνα και στη σχάρα του η απόλυτη μαεστρία. Η δε όμορφη παραλία του και ο οργανωμένος παιχνιδότοπος που διαθέτει, το καθιστούν κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους!

ψαρόπουλος2.jpg

Στο πιάτο σου: Οι άνθρωποι του Ψαρόπουλου φέρνουν στο τραπέζι σου όλα τα καλά του κυπριακού βυθού σε πιάτα καλοφτιαγμένα και οικεία: Από το ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις ψαρόβαρκες της περιοχής στις βιτρίνες του και τα εποχικά πιάτα που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα, μέχρι το φημισμένο του χταπόδι στη σχάρα, που μόνο αυτός ξέρει να φτιάχνει τόσο επιτυχημένα, αλλά και τον πλουσιότατο ψαρομεζέ του, στον οποίο περιλαμβάνονται πιάτα όπως σαλάτα, ταχίνι, ταραμοσαλάτα, καλαμάρι, μύδια, καβουροπόδαρα, ψάρι μικρό τηγανητό, γαριδούλες, σουπιές και ολόφρεσκη τσιπούρα. Άλλωστε ο σεφ του Ψαρόπουλου εμπνέεται από ό,τι φρέσκο βρίσκει στην αγορά της περιοχής, όπου έχει τους προμηθευτές του, και ετοιμάζει με μαεστρία και δεξιοτεχνία νόστιμα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Μεγάλη σημασία, επιπλέον, δίνει και στην εποχικότητα, με τις σαλάτες, τα χόρτα και τα ψαράκια να εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή. Εξ ου λοιπόν κι εδώ θα βρεις νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο. Στο μενού του ωστόσο δεν θα βρεις μόνο πιάτα με πρωταγωνιστές τα ψάρια και τα θαλασσινά, αλλά και τα κρεατικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, μιας και επίσης φτιάχνονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες και ντόπια κρέατα που προμηθεύεται από τη γύρω περιοχή. Όλα αυτά σ' ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό προς κάθε επισκέπτη! Στοιχεία που κατατάσσουν τον Ψαρόπουλο ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού!

(26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

image001 (1).jpg

FILIOTIS BY THE SEA

Στην Τίμη της Πάφου, εκεί που - σχεδόν κυριολεκτικά - σκάει το κύμα, συναντάς ένα όμορφο μαγαζί, με μεσογειακή αισθητική. Το Filiotis By The Sea έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για ντόπιους και επισκέπτες που αποζητούν έναν ωραίο χώρο για φρέσκο ψάρι, με τη νέα βεράντα να επιβλέπει το απέραντο γαλάζιο, σε ένα κατάλευκο σκηνικό βγαλμένο από ελληνικό νησί.

thumbnail_IMG_2284.jpg

Στο πιάτο σου: Με τον αέρα της θάλασσας και την νησιώτικη αισθητική να σε βάζουν αμέσως στο κλίμα, ξεκινάς την εμπειρία σου με διάφορες αλοιφές – σταθερή αξία σε ψαροταβέρνες – και σαλάτα για ορεκτικό. Στα κυρίως, χταποδάκι σχάρας και ξιδάτο, καλαμάρι τηγανιτό, μύδια σε κόκκινη σάλτσα, σουπιές, γαρίδες, bites ξιφία και κροκέτες, μπαρμπούνι, τσιπούρα, σαργός και αθερίνα ανάμεσα στις νόστιμες επιλογές. Πλούσιες μερίδες, μαγειρεμένα και ψημένα με τέχνη, με γεμάτες γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν, όλα φρέσκα και λαχταριστά για να χορτάσεις και με το παραπάνω. Για επιδόρπιο, έχεις ζουμερά, εποχιακά φρούτα, μαχαλεπί λιβανέζικο και νόστιμη σιροπιαστή τσιπόπιτα.

(26991555) Δρόμος Αεροδρομίου, Τίμη, επαρχία Πάφου

thumbnail_IMG_2265.jpg

KINGFISHER

Στην ίσως πιο γνωστή και πολυσύχναστη λεωφόρο της Πάφου, βρίσκεται μια ψαροταβέρνα που θα σου φτιάξει τη μέρα. Στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, το Kingfisher είναι… ο βασιλιάς των θαλασσινών! Πρόκειται για έναν κομψό, περιποιημένο χώρο που θα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι θαλασσινών γεύσεων, γι’ αυτό άλλωστε παραμένει σταθερό στις προτιμήσεις του κόσμου με την πάροδο του χρόνου. Στα ατού του, το φιλικό περιβάλλον και η άψογη εξυπηρέτηση που σε κάνουν να νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή, είτε καθίσεις στον εσωτερικό του χώρο ή στη στεγασμένη αυλή.

thumbnail_IMG_2264.jpg

Στο πιάτο σου: Από το πρώτο λεπτό στον χώρο του, αντιλαμβάνεσαι πως εδώ θα φας καλά και ποιοτικά. Στη βιτρίνα του θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια για να επιλέξεις εκείνο (ή εκείνα) που τραβά η όρεξή σου. Ολόφρεσκιες σαλάτες και αλοιφές για ορεκτικό, ποικιλία από ενδιαφέρουσες πιατέλες, καλαμάρι, γαρίδες, μύδια, special ψαρόσουπα για ορεκτικό, παστό χταπόδι, εκλεκτό παστράμι τόνου και απίστευτη αστακομακαρονάδα είναι ανάμεσα στις γεύσεις που σε περιμένουν. Έρχονται στο τραπέζι σου, στημένα με προσοχή σε προσεγμένα πιάτα και απίστευτη γεύση που θα σε παρασύρει στο πιο νόστιμο ταξίδι στη Μεσόγειο. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάνεις όρεξη για άριστης ποιότητας ψάρια και θαλασσινά, μια επίσκεψη εδώ σίγουρα θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω.

(26944252, 99563686) Επαμεινώνδα 2, Πάφος

100864544_805772859953806_7593612534217703424_n.jpg

LANDA RESTAURANT

Ο Άγιος Θεόδωρος, στην επαρχία Λάρνακας, είναι πάντα μια καλή ιδέα για εκδρομή. Όταν τελειώσεις την περιήγησή σου στο όμορφο χωριό, ή όταν θέλεις απλά ένα διάλειμμα για να γεμίσεις μπαταρίες, η ιδανικότερη επιλογή είναι να αράξεις πλάι στο κύμα, με μια σειρά από νόστιμα φαγητά. Αυτό ακριβώς είναι η συγκεκριμένη ψαροταβέρνα. Στην πλακόστρωτη αυλή του που επιβλέπει την θάλασσα, θα καθήσεις με την παρέα ή την οικογένεια σου στα τραπέζια με τα χαρακτηριστικά γαλανόλευκα τραπεζομάντηλα, μεσημέρι ή βράδυ, για ένα πεντανόστιμο γευστικό ταξίδι.

297211668_1331668800697540_7175580920252630581_n.jpg

Στο πιάτο σου: Εκλεκτές επιλογές έρχονται για να σε παρασύρουν. Ολόφρεσκο, ολόκληρο καλαμάρι τηγανητό και λαχταριστό χταπόδι ψημένο στην εν τέλεια είναι ανάμεσα στις επιλογές για όσους θέλουν τις μερίδες τους. Εκτός αυτών όμως, έχεις πιατέλες με εκλεκτά ψάρια και θαλασσινά, μύδια, γαρίδες και άλλα τόσα, που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον αρχικά με το ιδιαίτερο, προσεγμένο στήσιμο στο πιάτο και στη συνέχεια με τη γεύση. Από την πρώτη μπουκιά ξεκινάς ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσόγειο, και με κάθε πιρουνιά γίνεται ακόμα καλύτερο. Συνόδευσέ τα με ρύζι ή φρεσκοκαθαρισμένες πατάτες τηγανητές. Εναλλακτικά, πας για ψαρομεζέδες, με τα ψάρια και τα θαλασσινά σου, με ολόφρεσκιες σαλάτες και αλοιφές. Η σταθερή αξία και αγαπημένη επιλογή, πόσω μάλλον όταν πρόκειται να τους απολαύσεις σε ένα τέτοιο σημείο, σε ένα τόσο όμορφο χωριό.

(24 440002) Λεωφόρος Ελλάδος 39, Άγιος Θεόδωρος, Λάρνακα

Facebook: Landa Restaurant

periyiali.jpg

PERIYIALI BEACH

Στον κεντρικό, παραθαλάσσιο δρόμο στο Λατσί, θα βρεις ένα ωραίο οικογενειακό εστιατόριο που σίγουρα θα σε ταξιδέψει, αφενός με τον μοντέρνο χώρο και αφετέρου με τις γεύσεις, σε κάποιο νησί της Μεσογείου. Με έντονο το στοιχείο του ξύλου και το λευκό χρώμα, στο Periyiali Beach θα πας άμα θες να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να χαλαρώσεις δίπλα στη χρυσή άμμο, με θέα την ονειρεμένη θάλασσα του Λατσιού.

periyiali2.jpg

Στο πιάτο σου: Ένα εστιατόριο - σταθερή αξία στις παραθαλάσσιες εξορμήσεις μας, μιας και στο Periyiali δεν θα μπορούσες να βρεις τίποτα λιγότερο από το καλύτερο! Έχεις μπροστά σου τις πιο νόστιμες επιλογές που έχει να προσφέρει η ελληνική και η μεσογειακή κουζίνα. Ολόφρεσκα ψάρια από τους ψαράδες, στη βιτρίνα για να διαλέξεις αυτό που λαχταράς περισσότερο, νόστιμα θαλασσινά τα οποία θα φτάσουν στο τραπέζι σου ψημένα στο τηγάνι ή στη σχάρα αναλόγως της επιλογής σου, αλλά και άλλα, εκλεκτά πιάτα από δικές τους συνταγές. Όλα φτιαγμένα με τέχνη και στημένα προσεκτικά για να χορτάσει το μάτι πριν τα απολαύσεις. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα η επιλογή για τους αγαπημένους ψαρομεζέδες, που θα σε ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τόσο με την ποιότητα όσο και με τη γεύση.

(26 321288) Λεοφόρος Ακάμαντος, Λατσί, Πάφος

Facebook: Periyiali Beach
Instagram@periyialibeach

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close