Guide , Η Κύπρος σε Εικόνες & Video

Οι Πλάτρες αναβαθμίζονται και μας συστήνονται ξανά (βίντεο)

Ο κοινοτάρχης των Πλατρών μάς ξεναγεί και μοιράζεται τα τρέχοντα πλάνα για το χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2023

Μια ηλιόλουστη μέρα μέσα στον Απρίλιο, ξεκινήσαμε τη διαδρομή μέσα στο πράσινο με προορισμό τις Πλάτρες. Το χωριό, ομολογουμένως, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ήδη αγαπημένος προορισμός, σταθερός της ορεινής Κύπρου για τα ζεστά καλοκαίρια (και όχι μόνο). Σύντομα όμως ίσως χρειαστεί να μας ξανασυστηθεί!

Ο λόγος είναι ότι βρίσκονται σε τροχιά αναβάθμισης, με πολυτελή θέρετρα και ξενοδοχεία, εκτός των άλλων, να βρίσκονται στα σκαριά.

Ο κοινοτάρχης, κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, περπατά μαζί με το Check In Cyprus παρουσιάζοντάς μας τα άμεσα πλάνα που πρόκειται να πάρουν τις Πλάτρες σε άλλο επίπεδο, τόσο όσον αφορά στην εστίαση όσο και στη διαμονή. Τα πολυτελή ξενοδοχεία που ετοιμάζονται αλλά και το εντυπωσιακό Platres Arena που ήδη λειτουργεί, ανάμεσα σε άλλα, σε ένα βίντεο που λειτουργεί σαν ένας περίπατος στο παρόν και στο μέλλον του χωριού.

Η πρώτη μας συνάντηση λαμβάνει χώρα στο Petis Palais. Το ξενοδοχείο είναι πλήρως ανακαινισμένο και εξακολουθεί, σταθερά, να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις όσων θέλουν έναν προσεγμένο χώρο να μείνουν μέσα στη φύση. Η ιστορία του ξενοδοχείου αποτυπώνεται μέσα από φωτογραφίες στον τοίχο του lobby σε μια ξεχωριστή γωνιά - ταξίδι στον χρόνο. Όλο όμως το εσωτερικό είναι αξιοθαύμαστο, προσεγμένο χωρίς να χάνει την ταυτότητά του.

Όσο περπατάμε στους δρόμους και τα δρομάκια του χωριού, αντιλαμβάνεσαι πως όσα έργα έγιναν και γίνονται έχουν πίσω τους πολλή αγάπη. Ο κοινοτάρχης μάς ξεναγεί και το πάθος του για το χωριό είναι φανερό. Γνωρίζει καλά και είναι περήφανος για την ιστορία των Πλατρών. Είναι άλλωστε το χωριό που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς σεβαστά πρόσωπα του κόσμου.

Μέχρι να τελειώσει την αναδρομή του έχεις ερωτευτεί και εσύ το χωριό ξανά από την αρχή.

Όπως αναφέρει, η ιστορία των Πλατρών επαναλαμβάνεται 100 χρόνια μετά, με μεγάλους επενδυτές να βάζουν στο μάτι την περιοχή και με επενδύσεις εκατομμυρίων να την αναβαθμίσουν. Παράλληλα φαίνεται ότι το ενδιαφέρον δεν σταματά εδώ αφού τόσο ο Λύσανδρος Ιωάννου της PHC Franchised Restaurants Public Ltd ός και ο Αλέξανδρος Διογένους της PM Tseriotis επενδύουν στις Πλάτρες.

Το περίφημο Platres Arena και τα ξενοδοχεία

Κατ' αρχάς, το Αθλητικό Κέντρο Πλατρών έχει εξαγοραστεί και ανακατασκευαστεί πλήρως από την Property Gallery. Λειτουργεί με ολοκαίνουργια εμφάνιση και νέο όνομα – Platres Arena. Περιτριγυρισμένο από τα όμορφα βουνά του Τροόδους, αυτό το καινοτόμο αθλητικό συγκρότημα είναι ιδανικό μέρος για κάθε είδους άθληση ή ψυχαγωγική δραστηριότητα, προσφέροντας στους επισκέπτες του απολαυστική και γεμάτη εμπειρία.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, η ανακαίνιση του ήδη αναγνωρισμένου ξενοδοχείου Petit Palais, στην καρδιά των Πάνω Πλατρών, και προχωρεί με την ανακατασκευή δύο ακόμη ιστορικών ξενοδοχείων: το Pendeli Hotel, που φημίζεται για τις χαρακτηριστικές αψίδες και το Splendid στη κεντρική πλατεία

Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι ανεξάρτητες εξοχικές κατοικίες 3-4 υπνοδωματίων, που βρίσκονται μόλις 5 λεπτά μακριά από τους περίφημους καταρράκτες Μιλλομέρη, για να ολοκληρώσετε τη μεγάλη ποικιλία έργων Platres, η Property Gallery ανοίγει σύντομα τις πόρτες ενός νέου Cleopatra Café και του Petit Patiserie

Το πολυτελές Guru

Bρίσκεται 1.065 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και περιβάλλεται από το καταπράσινο δάσος, δίπλα σε υπέροχα ρυάκια και καταρράκτες. Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός 7όροφου κεντρικού κτιρίου με 11 βίλες και bungalows.

Τα σπίτια και τα duplex bungalows με μαγευτική θέα στο βουνό θα βρίσκονται χωριστά από το κεντρικό κτίριο και θα συνδυάζουν μοντέρνο και υπερσύγχρονο design. Για όσους αναζητούν ένα ακίνητο με την ίδια ποιότητα, κομψότητα και υπέροχη θέα, αλλά με χαμηλότερο προϋπολογισμό, το θέρετρο θα προσφέρει 20 στούντιο και 51 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου πάνω από το κεντρικό κτήριο.

Το ολοκαίνουργιο Tree Hotel

Tο νέο ξενοδοχείο που έρχεται σαν ένας παράδεισος ανάμεσα στο πράσινο του τοπίου, θα περιλαμβάνει 64 καμπίνες, 2 εστιατόρια, μπαρ, χώρους ευεξίας, εσωτερική πισίνα, χώρους πολλαπών χρήσεων κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του προτεινόμενου έργου είναι τέτοιος, ώστε οι καμπίνες να βρίσκονται εντός του φυσικού περιβάλλοντος.

Όλα αυτά δε, γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στο τοπίο γύρω, πράγμα που αποτέλεσε έναν από τους βασικούς στόχους του κύριου Παπαδόπουλου.

Του κ. Παπαδόπουλου και του Κοινοτικού Συμβουλίου παράλληλα ήταν η βάση στη μεθοδολογία για τη Αναγέννηση των Πλατρών που ανέπτυξε το Δίκτυο Τροόδους, βασισμένη στη Ιστορία και το μοναδικό Φυσικό Περιβάλλον των Πλατρών και χρηματοδοτείτε αυτό το μέρος μέσα από το πρόγραμμα LODGE - Local Deals for Greener Europe (COSME).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close