11-15 May 2023
Eating News , Εστιατόρια

Παράταση της έκθεσης DaliVerse και εορταστικό δείπνο εμπνευσμένο από τον Salvador Dali

Ένα δείπνο και μία έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2023

Η Bluchip Gallery σε συνεργασία με το Radisson Beach Resort Larnaca, ανακοινώνουν ότι η έκθεση DaliVerse έχει παραταθεί μέχρι τις 15 Μαΐου 2023, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού.

Την Πέμπτη 11η Μαΐου, με αφορμή τα 119 χρόνια από τη γέννηση του Salvador Dali, θα πραγματοποιηθεί στο Filini Restaurant του ξενοδοχείου, ένα ειδικό δείπνο αφιερωμένο στη μέρα γενεθλίων του καλλιτέχνη, με ένα γαστρονομικό μενού εμπνευσμένο από το βιβλίο μαγειρικής "Les dîners de Gala" που δημιούργησε ο ίδιος το 1973. 

Dali Exhibition GIF banner 02.gif

Ο Salvador Dali και η σύζυγός του Gala Dali ήταν λάτρεις της καλής ζωής και η σουρεαλιστική έκφραση τους αποτυπωνόταν ακόμη και στις γαστρονομικές επιλογές τους που θύμιζαν τις σουρεαλιστικές εικόνες φαγητού που απεικονίζονται σε πολλά από τα έργα τέχνης του. 

Ο Dali έζησε μια πολυτελή ζωή, διαμένοντας συχνά για μεγάλες περιόδους σε ξενοδοχεία, όπως στο διάσημο Meurice στο Παρίσι ή το St. Regis στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαμονών, όπως και στο σπίτι στην Καταλονία, ήταν κανόνας οι εκκεντρικές εορτές, συχνά με τους αστέρες εκείνης της εποχής, καλλιτέχνες, μοντέλα, ηθοποιούς, μουσικούς, επιχειρηματίες και άγρια εξωτικά ζώα.

Η συλλογή από χάλκινα γλυπτά του Salvador Dali που εκτίθενται αυτή τη στιγμή στο lobby του Radisson Beach Resort θα είναι το θέμα της βραδιάς, με την Bluchip Gallery να παρουσιάζει τα γλυπτά και να είναι στη διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε πληροφορία και εξυπηρέτηση.

Η βασίλισσα της έκθεσης είναι το έργο Space Venus που αποτελεί φόρο τιμής στη θηλυκότητα, με τις αισθησιακές καμπύλες της και το ακάλυπτο αυγό, σύμβολο της γονιμότητας και της ζωής. Το άγαλμα δεν έχει κεφάλι, έτσι ώστε οι θεατές να φανταστούν την ταυτότητα του, στοιχείο που υπάρχει και σε πολλά από τα γλυπτά της συλλογής, όπως είναι τα έργα Woman Aflame, Dalinian Dancer ή Adam and Eve, όπου τα πρόσωπα είναι απλώς σκιαγραφημένα και αφήνουν τη φαντασία του επισκέπτη να ολοκληρώσει την εικόνα. Η κύρια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι το έργο Saint George and the Dragon, όπου το πρόσωπο είναι σαν ένας λαμπερός καθρέφτης, για να μπορεί ο καθένας να δειτον εαυτό του σε αυτή την ηρωική πράξη νίκης του κακού δράκου. 

Μια έκθεση του Salvador Dali δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει ρολόγια, τα περίφημα soft watches του. Σε αυτήν τη συλλογή μπορούμε να δούμε τον χρόνο να χορεύει στις καμπυλωτές μορφές των δύο κομματιών Dance of Time ή να ξεκουράζεται πάνω στο Horse Saddled with Time ή να λατρεύεται ως θεότητα στο Nobility of Time

dali_dinner_post_02.jpg

Η έκθεση περιλαμβάνει συνολικά δεκαέξι χάλκινα γλυπτά και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να θαυμάσει το κοινό της Κύπρου, μερικές από τις πιο εμβληματικές εικόνες του Salvador Dali. Η επιλογή των έργων έγινε από μία από τις μεγαλύτερες συλλογές γλυπτών του Salvador Dali που έχουν εκτεθεί σε πολλές περίοπτες τοποθεσίες παγκοσμίως, ξεκινώντας από το Παρίσι και το Λονδίνο μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Κίνα και την Αυστραλία.

Τα γλυπτά θα εκτίθενται στο Radisson Beach Resort μέχρι τις 15 Μαΐου. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την έκθεση ή το δείπνο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ή την Bluchip Gallery. 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Tηλέφωνο
: 24721110 / 99229443
Email: info@bluchipgallery.com
Website: www.bluchipgallery.com
Facebook: www.facebook.com/bluchipgallery
Instagram: www.instagram.com/bluchipgallery

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close