Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πίτσες με αυθεντικές ιταλικές συνταγές

Τώρα που η Ιταλία είναι ένα τετράγωνο μακριά μας

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2023

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουμε την πίτσα! Για τη νοστιμιά της και τους συνδυασμούς που μπορούμε να κάνουμε. Διάφορα είδη ζύμης και απίστευτοι συνδυασμοί γαργαλίζουν τον ουρανίσκο μας και μας μεταφέρουν στην Ιταλία. Κι, όμως, η πίτσα δεν είναι ιταλική πατέντα.

Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν πίτες, κομμάτια ζύμης ψημένα σε μεταλλικό ταψί και πρόσθεταν πάνω κρέας, λαχανικά ακόμη και φρούτα. Στη συνέχεια οι Έλληνες απόκτησαν αποικίες στην Ιταλία και μια από αυτές ήταν και η Νάπολη. Έτσι, η Νάπολη, η Νέα Πόλη, έγινε η πατρίδα της πίτσας.

Και μετά επισκέφτηκε τη Νάπολη η Βασίλισσα Μαργαρίτα που δοκίμασε την πίτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό και προς τιμή της πήρε το όνομα η πίτσα Μαργαρίτα.

Από εκεί και πέρα η πίτσα ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της σε όλο τον κόσμο, με πρώτη την Αμερική.

Στην Κύπρο η πίτσα εξακολουθεί να παραμένει το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Μια εύκολη λύση για κάθε στιγμή, με ποικίλες συνταγές.

pinolo.jpg
Pinolo

Pinolo
Μία φρέσκια και μοντέρνα άφιξη στην Λεωφόρο Μακαρίου στην καρδιά της πρωτεύουσας για ιταλική κουζίνα, με ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις, μοναδικά βιολογικά υλικά, και προσεγμένη τεχνοτροπία. Εκτός από την χειροποίητη πίτσα με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, θα βρείτε μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα καθόλα ιταλικό γεύμα.

Pizza Mia
Μια αγαπημένη επιλογή, με μαγαζιά στη Λεμεσό και Λευκωσία. Πλούσιο ιταλικό μενού, διάφορα είδη πίτσας με λεπτή ιταλική ζύμη και ψημένη στον ξυλόφουρνο.

Da Paolo
Οι λάτρεις της πίτσας, κυρίως οι παλιοί την προτιμούν για την ποικιλία των συνοδευτικών και τις πινελιές από διάφορα είδη τυριών. Πρόκειται για μια παλιά ιταλική τρατορία στην παλιά Λευκωσία, όπου η αυλή της βρίσκεται στην απέναντι γωνία του δρόμου πάνω στα βενετσιάνικα τείχη.

pizza2.jpg
Da Paolo

Trattoria La Vigna
Το ιταλικό εστιατόριο Trattoria La Vigna βρίσκεται στον Κόλπο των Κοραλλιών στην Πέγεια. Σερβίρει παραδοσιακά πιάτα, αποκλειστικά με υλικά υψηλής ποιότητας, ένα πλήρες μενού που περιλαμβάνει ορεκτικά, ζυμαρικά, πίτσα, χορτοφαγικά και vegan, κρέας και θαλασσινά. Αυτό σε συνδυασμό με τη χαλαρή θέα της Μεσογείου κάνει το εστιατόριο ένα δημοφιλές hotspot για ένα όμορφο βράδυ.

Σε όλα τα ιταλικά εστιατόρια είναι ενεργό το σχέδιο ανταμοιβή της Τράπεζας Κύπρου, που επιβραβεύει με βαθμούς τις συναλλαγές με κάρτες, σε πάνω από 900 σημεία σε όλη την Κύπρο.

Το σχέδιο παρέχει την ευκαιρία στον κάτοχο να συγκεντρώνει αυτόματα βαθμούς, κάθε φορά που χρησιμοποιεί την κάρτα του στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Μπορεί επίσης να εξαργυρώνει τους βαθμούς του όποτε το επιθυμεί, φτάνει το υπόλοιπο των βαθμών να έχει αξία πάνω από €5 δηλαδή 500 βαθμούς. Πληροφορίες στο www.antamivi.com.cy ή στην 1Bank στο 800 00 80.

Kεντρική εικόνα: Pinolo

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close